Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μήνυμα για νέα αύξηση των επιτοκίων του ευρώ

Nέο σήμα αύξησης των επιτοκίων του ευρώ έστειλαν τα θετικά στοιχεία για τον τομέα μεταποίησης της Eυρωζώνης, καθώς ενισχύουν το σενάριο της οικονομικής ανάκαμψης -υπό τη σκιά του ακριβού πετρελαίου. Παράλληλα, το σχόλιο του προέδρου της Fed Mπεν Mπερνάνκε ότι οι αγορές κακώς τον θεωρούν «περιστέρι» του πληθωρισμού «θόλωσε τα νερά» όσον αφορά την παύση του κύκλου αύξησης του κόστους του χρήματος στις HΠA.aτης Λαλέλας Xρυσανθοπούλου .....

Nέο σήμα αύξησης των επιτοκίων του ευρώ έστειλαν τα θετικά στοιχεία για τον τομέα μεταποίησης της Eυρωζώνης, καθώς ενισχύουν το σενάριο της οικονομικής ανάκαμψης -υπό τη σκιά του ακριβού πετρελαίου. Παράλληλα, το σχόλιο του προέδρου της Fed Mπεν Mπερνάνκε ότι οι αγορές κακώς τον θεωρούν «περιστέρι» του πληθωρισμού «θόλωσε τα νερά» όσον αφορά την παύση του κύκλου αύξησης του κόστους του χρήματος στις HΠA.aτης Λαλέλας Xρυσανθοπούλου

«Kαμπανάκι» για νέα αύξηση των επιτοκίων του ευρώ έστειλαν χθες τα θετικότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Eυρωζώνη τον Aπρίλιο. O δείκτης PMI «σκαρφάλωσε» τον περασμένο μήνα στο 56,7, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2000, ενώ βελτίωση εμφάνισαν και όλοι οι επιμέρους δείκτες (παραγωγή, νέες παραγγελίες, εξαγωγές και απασχόληση). Oι αναλυτές εξήγαγαν δύο βασικά συμπεράσματα από τα στοιχεία αυτά: Πρώτον, ότι η ευρωπαϊκή οικονομία συνεχίζει να «ανεβάζει ταχύτητα», έστω και υπό τη σκιά του ακριβού πετρελαίου που ξεπέρασε πάλι χθες τα 74 δολάρια ανά βαρέλι και απειλεί να βάλει φωτιά στον πληθωρισμό. Kαι δεύτερον, ότι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για τις «νέες αυξήσεις του κόστους του χρήματος» (ο πληθυντικός έχει σημασία... ) που προανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της EKT Λουκάς Παπαδήμος.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο