Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έρευνα του ΣΕΠΕ για την αδήλωτη εργασία

Την έρευνα θα διεξάγει η εταιρεία Format Σύμβουλοι Επιχειρήσεων -Format Consultants

Στο στόχαστρο του μνημονίου η «μαύρη» εργασία με στόχο τη δημοσιονομική σταθερότητα, τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, την ισότητα και μη διάκριση.Έρευνα για το φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας θα πραγματοποιήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).
 
Την έρευνα θα διεξάγει η εταιρεία Format Σύμβουλοι Επιχειρήσεων -Format Consultants η οποία ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου, προϋπολογισμού 49.200 ευρώ.
 
Σημειώνεται πως η αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας είναι απαίτηση του Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής στο πλαίσιο της ενίσχυσης των θεσμών της αγοράς εργασίας.
 
Ειδικότερα, η νέα κυβέρνηση οφείλει να ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση για την ενδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας το οποίο πρέπει να στελεχωθεί πλήρως με εξειδικευμένο προσωπικό και να έχει ποσοτικούς στόχους σε σχέση με τον αριθμό των ελέγχων που θα πραγματοποιεί.
 
Η αδήλωτη εργασία συνδέεται στενά με τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, γεγονός που υπονομεύει τη χρηματοδότηση των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης. Επιπρόσθετα, οι αδήλωτες επιχειρήσεις (εργοδότες) παρέχουν χαμηλό επίπεδο συνθηκών εργασίας για τα απασχολούμενα άτομα με ανύπαρκτη ή ανεπαρκή ασφαλιστική κάλυψη.
 
Η επιτυχία της πολιτικής για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας εξαρτάται από την επιτυχία της επιβολής της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς επίσης και από την ενίσχυση όλων εκείνων των φορέων που είναι επιφορτισμένοι με την επιβολή της νομοθεσίας και των κυρώσεων που απορρέουν από αυτή.
 
Δεδομένου ότι η πλειονότητα των αδήλωτων εργαζομένων ανήκει στις ευάλωτες ομάδες, η ενίσχυση των μηχανισμών της αγοράς εργασίας με σκοπό τη μείωση της αδήλωτης εργασίας και την αύξηση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών, αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στη δημοσιονομική σταθερότητα, τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, την ισότητα και μη διάκριση.
 
Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο