Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Παζάρι» για δέκα αλλαγές στους φόρους - Τι θα διαπραγματευτεί το οικονομικό επιτελείο με την τρόικα

Το νέο οικονομικό επτελείο, εγκλωβισμένο στις συμπληγάδες του Μνημονίου και των προεκλογικών δεσμεύσεων, βάζει στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση του φορολογικού νομοσχεδίου 10 παρεμβάσεις.
 
1. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ για τον κλάδο της εστίασης.
 2. Αντικατάσταση του ειδικού τέλους στα ακίνητα, το οποίο επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
 3. Σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου.
 4. Σταδιακή μείωση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος.
 5. Μείωση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τις εταιρείες.
 6. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα υψηλά εισοδήματα και διατήρηση για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
 7. Σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
 8. Κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
 9. Ρύθμιση των πολλαπλών φορολογικών επιβαρύνσεων.
 10. Δημιουργία περιουσιολογίου και εφαρμογή καθολικού ηλεκτρονικού «πόθεν έσχες» με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
 
Βέβαια, όπως αναφέρει η Καθημερινή, όλα αυτά τελούν υπό την αίρεση της διάθεσης της τρόικας να αποδεχθεί τις προτάσεις της κυβέρνησης, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί εάν απορριφθεί μέρος αυτών και κυρίως εκείνα στα οποία έχουν στοιχηθεί τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description trapezokomos | Ιουνίου 25, 2012 4:18 μ.μ. | Reply
αυτόν τον Κώδικα και την κατάργηση του γιατί το λέτε και το ξαναλέτε;;;σαν ανέκδοτο ακούγεται πιά...κάθε ενας που βγαίνει το π΄ρωτο που λέει είναι να καταργήσει τον ΚΒΣ για να λυθεί η γραφειοκρατία...πρώτα θα πάει ο κατώτατος μισθός στα 3000 ευρώ και μετά θα καταργηθεί ο κώδικας...σύντομα δηλαδή
image description Δημοπουλος | Ιουνίου 26, 2012 12:46 μ.μ. | Reply
ΧΑΧΑΧΑΧΑ καταργηση κωδικα.....χαχαχαχχαχα Ξερω κι ενα άλλο...

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
image description nifi | Ιουνίου 27, 2012 2:05 π.μ. | Reply
Μα το μνημόνιο ζητά 1) για αντικατάσταση του ΚΒΣ με νέο απλοποιημένο νόμο, 2) μείωση των φορολογικών συντελεστών και 3) δημιουργία περιουσιολογίου. Θα πάει τώρα το οικονομικό επιτελείο και θα τα ζητήσει από την Τροϊκα, το έχουν διαβάσει το μνημόνιο εκεί στο υπουργείο;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο