Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Μήνυμα» μείωσης επιτοκίων από στέλεχος της ΕΚΤ

ΥΠΕΡ της μείωσης του βασικού επιτοκίου παρέμβασης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και της αγοράς ομολόγων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) τάσσεται το μέλος της διοίκησης της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ. Η παρέμβαση του Ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη έγινε λίγες ώρες μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να υιοθετήσει πρόγραμμα επαναγοράς μακροπρόθεσμων τίτλων με πώληση βραχυπρόθεσμων (Operation Twist) αξίας 267 δισ. δολαρίων έως το τέλος του έτους. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times, το μέλος της διοίκησης της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, τόνισε ότι η μείωση των βασικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποτελεί «σαφώς μια επιλογή». Στην ίδια συνέντευξη ο Μπ. Κερέ επισήμανε ότι ο EFSF πρέπει να έχει την αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στη δευτερογενή αγορά για την αγορά κρατικού χρέους (ομολόγων) κρατών της περιφέρειας της ευρωζώνης, ώστε να αποκλιμακωθεί η κρίση χρέους.
Ο Γάλλος αξιωματούχος της ΕΚΤ απέρριψε εκκλήσεις σχετικά με την επανενεργοποίηση του προγράμματος αγοράς κρατικών τίτλων εκ μέρους της ΕΚΤ, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα επαναγοράς δημοσίων υποχρεώσεων (ομολόγων) «δεν είναι ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ρύθμιση δημοσιονομικών προβλημάτων ή για τη βοήθεια τραπεζών που έχουν προβλήματα φερεγγυότητας».
Σχετικά με τα επιτόκια, τόνισε ότι το θέμα είχε απασχολήσει την τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης της ΕΚΤ και εκτίμησε ότι το θέμα θα τεθεί και στην προσεχή  

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο