Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μείωση 30% στους μισθούς των υπουργών ανακοίνωσε ο Σαμαράς

Μείωση 30% στους μισθούς των υπουργών ανακοίνωσε ο Σαμαράς

Μείωση 30% στους μισθούς των υπουργών και των υφυπουργών και περιορισμό των υπηρεσιακών αυτοκινήτων από δημόσιους λειτουργούς στον ελάχιστο αριθμό, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της νέας κυβέρνησης.

«Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και η ανάκαμψη του ελληνικού λαού, η οποία θα πρέπει να γίνει με σταθερά βήματα και με τη βοήθεια όλων των Ελλήνων, γιατί αυτή είναι μία κυβέρνηση ενότητας και το εννοούμε. Στόχος είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού», δήλωσε ο Πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε:

«Σήμερα είναι μια νέα μέρα για τον τόπο. Η χώρα αποκτά μετά από πολύ καιρό «κανονική» κυβέρνηση. Αλλά είναι και η αρχή μιας νέας εποχής για το πολιτικό σύστημα.

Γιατί συγκροτείται, για πρώτη φορά, κανονική κυβέρνηση με διακομματική σύνθεση. Παλαιότερα αυτό συνέβη σπάνια, μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις, μόνο για «ειδικό σκοπό» και μόνο για περιορισμένο χρόνο. Τώρα συγκροτείται κυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Είναι ένα μεγάλο βήμα, που προϋποθέτει τολμηρές συναινέσεις μεταξύ των κομμάτων. Αυτές τις συναινέσεις αποτολμήσαμε και πετύχαμε... Για να σώσουμε τη χώρα διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή της πορεία, για να αλλάξουμε όλα όσα πρέπει να αλλάξουν και να επιτύχουμε τους στόχους μας ώστε ο τόπος να βγει από την κρίση. Γιατί μην κάνετε λάθος, αυτός είναι ο στόχος μας: Να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση! Και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού. Και πώς θα το επιτύχουμε αυτό; Λέγοντας στο λαό την αλήθεια. Αυτό περιμένει από μας. Κι αυτό του οφείλουμε…

Η κυβέρνησή μας δεν είναι στον αέρα. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο συζητήσαμε και πετύχαμε ευρύτατη συν-αντίληψη διακυβέρνησης. Η απαραίτητη προγραμματική συναίνεση ήδη έχει επιτευχθεί σε πάρα πολλά σημαντικά σημεία. Θα δοθεί πολύ σύντομα στη δημοσιότητα και θεωρώ ότι είναι
πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα.

Άλλωστε αυτή ήταν και η εντολή του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές. Ε λοιπόν, στην εντολή αυτή τα κόμματα που συνεργάστηκαν ανταποκρίθηκαν πλήρως. Έδειξαν την ευθύνη τους απέναντι στο λαό, αλλά και απέναντι στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος. Και η κυβέρνηση που συγκροτήσαμε είναι πρωτίστως κυβέρνηση ευθύνης. Συνεργαστήκαμε, όμως, για να κάνουμε τις μεγάλες τομές! Όχι για να μείνουμε στα ίδια.
Κι αυτές τις αλλαγές πρέπει να τις σηματοδοτήσουμε από σήμερα.

Έχω, λοιπόν, να σας ανακοινώσω δύο πράγματα:
• Πρώτον, ότι ο μισθός των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου θα μειωθεί κατά 30% από την πρώτη στιγμή.
• Και δεύτερον, ότι θα δώσω εντολή στον Υπουργό Εσωτερικών να περιοριστεί η χρήση των κρατικών αυτοκινήτων από την κυβέρνηση και τα μέλη της δημόσιας διοίκησης στον ελάχιστο απαραίτητο αριθμό.

Πάντα πίστευα –και τώρα το πιστεύω περισσότερο από κάθε φορά– ότι ο καλύτερος τρόπος για να κυβερνήσει κανείς είναι το να δίνει πρώτος το παράδειγμα. Με αλήθειες και με σεμνότητα. Βεβαίως όχι κάθε μέρα στα κανάλια, όταν δεν υπάρχει λόγος.

Ξέρω ότι όλοι σας, όλοι μας, έχουμε τις καλύτερες προθέσεις. Αλλά δεν με ενδιαφέρουν οι καλύτερες προθέσεις. Με νοιάζουν τα έργα και το αποτέλεσμα. Η πιο κρίσιμη λέξη γι' αυτή την κυβέρνηση πρέπει να είναι η λέξη αποτελεσματικότητα.

Θα έλθω στα υπουργεία όλων σας και θα φτιάξουμε ένα χρονο-στοχοδιάγραμμα. Πότε θα τελειώνει τι. Και θα υπάρχει συνέχεια, παρακολούθηση και έλεγχος: Τι απ' όσα αποφασίσαμε έγινε στην ώρα του; Τι άργησε; Τι δεν έγινε και γιατί δεν έγινε; Ξέρετε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει περίοδο χάριτος. Πρέπει να δείξει έργο από την πρώτη στιγμή. Κι αυτό θα κάνουμε. Να θυμάστε ότι αυτή η κυβέρνηση, παρά τη διακομματική της σύνθεση, είναι ενιαία. Δεν υπάρχουν κομματικά φέουδα, ούτε κομματικά στεγανά. Ένα είναι το «αφεντικό» μας: ο ελληνικός λαός! Κι ένας είναι ο στόχος μας: να τον υπηρετούμε!

Άλλοι «περιορισμοί», άλλοι «περισπασμοί», άλλες «σκοπιμότητες» κι άλλες σκέψεις δεν υπάρχουν και δεν χωράνε…

Ο ελληνικός λαός περιμένει από μας να κυβερνήσουμε με ενότητα, με συν- αντίληψη και με αποτελεσματικότητα. Κι εμείς περιμένουμε αντίστοιχη υπευθυνότητα να δείξουν και τα άλλα κόμματα, που δεν συμμετέχουν σ' αυτή την κυβέρνηση. Δεν είναι ώρα για στείρα αντιπολίτευση, μέσα σ' αυτή την κρίση που περνάει ο ελληνικός λαός. Το λαϊκισμό τον πλήρωσε πολύ ακριβά αυτός ο τόπος. Δεν αντέχει να τον πληρώνει άλλο.

Σήμερα όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω μας. Εντός κι εκτός Ελλάδας. Από μας περιμένουν πολλά. Για πρώτη φορά εδώ και καιρό δημιουργούμε ελπίδα. Δεν πρέπει να προδώσουμε αυτές τις προσδοκίες που επενδύονται πάνω μας. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα. Έχουμε την υποχρέωση να δείξουμε σε όλους (και εντός, στο λαό που βασανίζεται από την κρίση, σ' αυτή την ανεργία που έχει χτυπήσει το κάθε σπίτι, στην κάθε οικογένεια) πρέπει να δείξουμε και εντός και εκτός Ελλάδας ότι σήμερα κάτι ξεκίνησε να αλλάζει στη χώρα μας. Κι έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε όλοι να μας συμπαρασταθούν και όλοι να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η χώρα μας και να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά. Σε αυτό τον αγώνα σίγουρα θα υπάρχουν πολλές δυσκολίες, αλλά περιμένω τη στήριξη όλων των δυνάμεων του έθνους και όλων των εταίρων μας.

Στο πολύ προσεχές διάστημα θα αποδείξουμε ότι αυτήν τη στήριξη και την δικαιούμαστε και την αξίζουμε. Οφείλουμε να κάνουμε τη διαφορά από την αρχή...

Κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε, κι αυτή είναι η πρώτη μας δέσμευση! Κι όπως θα μάθουν όλοι, εμείς τις δεσμεύσεις μας θα τις κρατάμε.

Και κάτι ακόμα: Η επικοινωνιακή διαχείριση, παρακαλώ, να συντονίζεται κεντρικά. Για να μην υπάρχουν παραφωνίες... Θέλω να κλείσω αυτό το δημόσιο μέρος του πρώτου χαιρετισμού μου προς εσάς –και είναι η πρώτη και τελευταία φορά που θα συμμετέχει η τηλεόραση σε Υπουργικό Συμβούλιο  με έναν κανόνα επιτυχίας στην πολιτική, που τον άκουσα κάποτε και μου φάνηκε πολύ σοφός:
• Να ξέρετε πως ό,τι κάνουμε, η ιστορία θα μας κρίνει αυστηρά.
• Να ξέρετε, ακόμα, πως πριν μας κρίνει η ιστορία θα μας κρίνει ο λαός, ακόμα αυστηρότερα.
• Αλλά το σημαντικό είναι εμείς οι ίδιοι να κρίνουμε τους εαυτούς μας ακόμα πιο
αυστηρά. Μόνο έτσι θα επιτύχουμε: Όταν εμείς οι ίδιοι είμαστε ο πιο αυστηρός
κριτής του έργου μας, απ' όλους τους άλλους!

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Game over.... | Ιουνίου 22, 2012 10:53 π.μ. | Reply
Στο μισθο του πρωθυπουργου, ανακοινωσε μείωση????
image description CharlieBlue | Ιουνίου 22, 2012 11:35 π.μ. | Reply
Μια που τ'αναφέρεις, κάτι θυμάμαι για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας...και τη φρουρά τους... άντε μια που ξεκινήσατε, κάντε το σωστά: γιατί κάποιοι κ όχι όλοι; : )
image description makhs | Ιουνίου 22, 2012 10:46 π.μ. | Reply
ΣΩΣΤΟ.ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ.Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ..
ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥ.ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
image description miltos | Ιουνίου 22, 2012 10:09 π.μ. | Reply
Ποιο είναι το αρχικό ποσό και ποια η μείωση σε τιμές, σε ευρώ, (για όλες τις περιπτώσεις), γιατί εάν αυτό το 30% είναι σαν αυτά τα ποσοστά του ελλείμματος, του δημοσίου χρέους για τα οποία ο καθένας έχει την άποψή του, τότε δεν θα βγάλουμε άκρη, και τελικά οι Υπουργοί μας θα πληρώνονται περισσότερο μετά την μείωση.................
image description CharlieBlue | Ιουνίου 22, 2012 11:26 π.μ. | Reply
Να δω και 30% (και βάλε...) μείωση στον *απολογισμό* της Βουλής των Ελλήνων, παγιωμένο για τα χρόνια της συνκυβέρνησης, να πω ότι κάτι πάνε κάνουνε...
image description Ναι Σε Ολα | Ιουνίου 22, 2012 11:51 π.μ. | Reply
ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΑ ΙΣΑ.
image description Accountant | Ιουνίου 22, 2012 1:03 μ.μ. | Reply
ΠΟΣΟΙ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ..??? ΕΔΩ Η ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΕΙΧΕ 1.000.000 € ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ!! ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΝΤΙΛΛΕΣ 1000 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ??? ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΡΕΕΕΕΕ
image description Me | Ιουνίου 22, 2012 1:00 μ.μ. | Reply
Όσοι πλούτισαν (και θα συνεχίζουν να πλουτίζουν) δεν το οφείλουν στους μισθούς τους. Οι χοντρές κονόμες είναι από τις μίζες και τα επιχειρηματικά δωράκια, όχι από τα ταξιδάκια. Και σ' αυτές τις περιπτώσεις, οι υπερτιμολογήσεις δεν είναι μόνο το ποσό της μίζας, αλλά και το κέρδος του προμηθευτή του δημοσίου που αυξάνεται περαιτέρω. Κι όλα αυτά αυξάνουν το χρέος της χώρας και το έλλειμα.
image description DUKE | Ιουνίου 22, 2012 2:30 μ.μ. | Reply
Μόνο υπουργούς? Σε σκέτο βουλευτής τα ίδια?
Αυτό που όλοι συμφωνούσαν... να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών??
Το ξέχασαν?
image description D | Ιουνίου 22, 2012 2:12 μ.μ. | Reply
απο 6500 παει 4550
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο