Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Συγκρότηση ειδικών κλιμακίων εργασίας για την επιτάχυνση Απονομής των Συντάξεων

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2012

Δελτίο Τύπου

Συγκρότηση ειδικών κλιμακίων εργασίας για την επιτάχυνση Απονομής των Συντάξεων

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υλοποιώντας με συνέπεια τον στόχο στρατηγικής προτεραιότητας "απλούστευση, επιτάχυνση και υποστήριξη της διαδικασίας υπολογισμού, απονομής και πληρωμής σύνταξης", προωθεί μεσοπρόθεσμα μέτρα και εφαρμόζει άμεσες δράσεις προς ανακούφιση των ασφαλισμένων από τις δυσλειτουργίες στον τομέα των συντάξεων.

Στο πλαίσιο των άμεσων δράσεων μετά την αντικατάσταση της χειρόγραφης διαδικασίας πληρωμής από 30/4/2012, εντάσσεται και η συγκρότηση ειδικών κλιμακίων εργασίας από υπαλλήλους του Οργανισμού με αποκλειστικό έργο τον προσδιορισμό του χρόνου ασφάλισης και την έκδοση και εκτέλεση συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

Σκοπός της συγκρότησης των κλιμακίων είναι η επίσπευση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων, με τη μείωση του χρόνου αναμονής από την υποβολή της αίτησης του ασφαλισμένου μέχρι και τη στιγμή πληρωμής του, καθώς και η ελαχιστοποίηση του όγκου των συνταξιοδοτικών περιπτώσεων που έχει σωρευτεί στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Με την εφαρμογή της δράσης αυτής εκτιμάται ότι ο χρόνος απόκρισης της υπηρεσίας σε συνταξιοδοτικά αιτήματα θα μειωθεί κατά 30%.

Στο πλαίσιο των μεσοπρόθεσμων μέτρων εντάσσεται το έργο της ψηφιοποίησης του χρόνου της ασφαλιστικής ιστορίας πριν το 2002, έτσι ώστε το σύνολο του ασφαλιστικού βίου να επιβεβαιωθεί και να καταχωρηθεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθιστώντας εφικτή την απονομή συντάξεων αμέσως μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος (ιδανικά σε 1 ημέρα από την οριστικοποίηση της Ανακεφαλαίωσης της Ασφαλιστικής Ιστορίας).

Το έργο αυτό εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους των σχετικών επιχειρησιακών προγραμμάτων.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο