Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Ήρθε η ώρα για πλήρη ανεξαρτητοποίηση του ΣΔΟΕ»

«Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για την ανόρθωση της εθνικής οικονομίας»


Την εκτίμηση πως «ήρθε η ώρα για την πλήρη ανεξαρτητοποίηση και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με την τοποθέτηση ενός ανεξάρτητου επικεφαλής ο οποίος θα έχει πολυετή θητεία και θα λογοδοτεί μόνο στη Βουλή για το έργο και την αποτελεσματικότητά του» εξέφρασε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Πελοπίδας Καλλίρης.
 
Σύμφωνα με τον κ. Καλλίρη με αυτόν και μόνο τον τρόπο, «θα εκλείψει κάθε δυνατότητα της εκάστοτε κυβέρνησης να χρησιμοποιεί το φορολογικό μηχανισμό ως το μακρύ της χέρι για συναλλαγές».

 
Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΟΕΕ σημείωσε πως «η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για την ανόρθωση της εθνικής οικονομίας και τη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών».

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Pedro | Ιουνίου 21, 2012 10:48 π.μ. | Reply
Να και κάτι σωστό από τον Πρόεδρο.

Ας κοιτάξει βέβαια και λίγο την παρωδία του ΟΟΕ...
image description gkazan | Ιουνίου 21, 2012 10:57 π.μ. | Reply
Ο κύριος με ποιά ιδιότητα μιλά και κρίνει πως θα λειτουργεί το ΣΔΟΕ; Ως δημόσιο υπάλληλος, με μισθο και χωρίς αρμοδιότητα/σκοπο/χρησιμότητα προς αυτούς την επαγγελματική σταδιοδρομία των οποίων, διαφεντεύει μέσω του ΟΕΕ τόσα χρόνια; Δεν κοιτά τα χάλια του ΟΕΕ, που είναι απλά σφηκοφωλιά κηφήνων δημοσίου και δεν προσφέρει τίποτα;
image description Ένας Χαζός | Ιουνίου 21, 2012 11:38 π.μ. | Reply
Ερώτηση: Όταν διατυπώνει ένα λαμόγιο μία σωστή άποψη, την εξετάζουμε την άποψή του αυτή; Την υιοθετούμε ύστερα από επεξεργασία; Ή αρχίζουμε και κράζουμε για τα πάντα, χωρίς να ασχοληθούμε καν με την άποψη αυτή;
image description Pedro | Ιουνίου 21, 2012 3:50 μ.μ. | Reply
Το ερώτημα σου μόνο χαζό δεν είναι. Και δύσκολο να απαντηθεί - νομίζω ότι πρέπει να κρίνεις κατά περίπτωση. Συμφωνώ με το gkazan για το σχόλια του...Συμφωνώ ομως και στο ότι δεν πρέπει να μένουμε στο ότι είπε ο Πελοπίδας αλλά στο ότι ότι ήταν μια σωστή πρόταση. Και ο Τζωρτζ Σόρος δεν είναι το πιο ηθικό άτομο...αλλά οι προτάσεις για έξοδο από την κρίση της Ευρωζώνης είναι παραπάνω από σωστές...να μην πω σοφές
image description LIAROMMATIS | Ιουνίου 21, 2012 5:31 μ.μ. | Reply
Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΗΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
image description Μεκριζής Δημήτριος | Ιουνίου 21, 2012 10:41 μ.μ. | Reply
Ε δεν θα πίστευα ποτέ των ποτών ότι ο αρχισυντεχνίτης Πελοπίδας συντεχνίτης Καλλίρης θα μας τοπαιζε και φύλακα των δημοσίων εσόδων και φορολογικής δικαιοσύνης, αφού του επιτρέπουν και μιλάει και δεν τον φτύνουν!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο