Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΟΟΣΑ: Ολιγωρία της Ελλάδας στην καταπολέμηση της διαφθοράς

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την ολιγωρία που επιδεικνύει η Ελλάδα απέναντι σε "σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς σε διεθνικό επίπεδο".
"Η Ελλάδα αμελεί να ερευνήσει σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς σε διεθνικό επίπεδο", γεγονός που προκαλεί "έντονες ανησυχίες", σημειώνεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού. Επιπλέον, η Αθήνα δεν έδωσε "σε εύθετο χρόνο πληροφορίες για τις προσπάθειες που καταβάλει" για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Η ομάδα εργασίας του ΟΟΣΑ ολοκλήρωσε την έκθεσή της που αφορά την εφαρμογή εκ μέρους της Ελλάδας της Σύμβασης για την καταπολέμηση της δωροδοκίας αλλοδαπών δημόσιων λειτουργών σε διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές. Η αξιολόγηση δεν κατέληξε σε οριστικά συμπεράσματα για αυτό ο ΟΟΣΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε δεύτερη εκτίμηση, ώστε να εξεταστούν σε βάθος τα μέτρα που έχει λάβει η Αθήνα.
Προς το παρόν ο Οργανισμός συνιστά στην ελληνική κυβέρνηση να φροντίσει "σοβαρά" για τη διεξαγωγή ερευνών και τη δικαστική δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, καθώς και για την "ευαισθητοποίηση" ιδίως των δικαστών και των εισαγγελέων σε τέτοια θέματα.

Παράλληλα ωστόσο, ο ΟΟΣΑ χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα "για να βελτιώσει τις δυνατότητές της όσον αφορά την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες".
Στην ομάδα εργασίας του ΟΟΣΑ για τη διαφθορά μετέχουν οι 34 χώρες- μέλη του Οργανισμού, αλλά επίσης και η Νότια Αφρική, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Βουλγαρία, η Κολομβία και η Ρωσία.
 
Πηγή   ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο