Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ελληνική πρόοδος στην ανταλλαγή πληροφοριών για τη φοροδιαφυγή

Σημαντικά οφέλη από τη διασυνορή ανταλλαγή στοιχείων που φέρνει στα κρατικά ταμεία έσοδα 224 εκατ. ευρώ
Μέσα από αυτά τα κανάλια συνεργασίας, δεσμεύθηκαν το 2011, 224 εκατομμύρια ευρώ. Έκθεση για τις επιδώσεις της Ελλάδας σε θέματα διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα δημοσιοποιήσει σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
 
Σύμφωνα με την έκθεση η Ελλάδα καταγράφει πρόοδο στη διασυνοριακή ανταλλαγή πληροφοριών για τη φοροδιαφυγή έχοντας υπογράψει τους τελευταίους μήνες πολυμερείς συμβάσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
 
Ειδικότερα, αναφέρεται πως η Πολυμερής Σύμβαση για την Αμοιβαία Διοικητική Συνδρομή σε Φορολογικά Θέματα, που συνομολόγησε η χώρα μας, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων για τη διευκόλυνση της διασυνοριακής συνεργασίας, όπως η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, οι φορολογικοί έλεγχοι και η πολυμερής διεθνής βοήθεια για την είσπραξη φόρων, ενώ προβλέπει και διασφαλίσεις για την προστασία του απορρήτου των πληροφοριών που ανταλλάσσονται.
 
Σημειώνεται πως μέσα από αυτά τα κανάλια συνεργασίας η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δέσμευσε μέσα στο 2011 το ποσό των 223.982.146 ευρώ, από τα οποία τα 73.324.918 ευρώ αφορούσαν σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Το ίδιο διάστημα ερευνήθηκαν 4.618 υποθέσεις.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο