Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μείωση φόρων στην οικονομική ατζέντα της νέας κυβέρνησης

Μείωση φόρων στην οικονομική ατζέντα της νέας κυβέρνησης

Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση και μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις αλλά και τη διατήρηση των συντάξεων τουλάχιστον στα σημερινά τους επίπεδα με ταυτόχρονη προστασία των μισθών στον ιδιωτικό τομέα είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της τριμερούς συνάντηση που αναμένεται να ξεκινήσει στη Βουλή μεταξύ εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς με σκοπό τη σύσταση κυβέρνησης συναπισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο που πρόκειται να συνταχθεί ως συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης θα περιλαμβάνεται ένα πακέτο μέτρων και άμεσων προτεραιοτήτων για την προστασία μισθών και συντάξεων, ενώ το θέμα της μετενέργειας για τις συλλογικές συμβάσεις θα τεθεί χωρίς να αναμένεται και η αποδοχή του από την τρόικα.

Σε σχέση με τον ΦΠΑ στην εστίαση, πρόθεση της νέας κυβέρνησης είναι η άμεση επιστροφή από το 23% στο 13% ή ακόμα και στο 9%.

Για τις επιχειρήσεις, ο φόρος συζητείται να μειωθεί από το 20% που είναι σήμερα στο 15% από το 2013.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DimitrisD | Ιουνίου 20, 2012 12:02 μ.μ. | Reply
Ναι πρέπει να μειωθούν οι Φόροι και το ΦΠΑ από την άδικη προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Η νέα κυβέρνηση θα αποκαταστήσει όλες της αδικίες της προηγούμενης κυβέρνησης. Τι, η νέα κυβέρνηση είναι πάλι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ;;;; Ούπς
image description Auditor | Ιουνίου 20, 2012 12:34 μ.μ. | Reply
Θέλουμε μείωση από το 20% στο 15% από φέτος όχι από το 2013!
Δε θα αντέξουν άλλο ένα χρόνο με αυτό το καθεστώς, να το ξέρετε.
image description pman | Ιουνίου 20, 2012 3:44 μ.μ. | Reply
Σε ποια κέρδη;
image description DimitrisM | Ιουνίου 20, 2012 1:22 μ.μ. | Reply
Τι 20% και 15% ; Φέτος σε διανεμόμενα μου έγινε παρακράτηση για ΦΜΑΠ , φόρο σε μερίσματα και περαίωση 53%. Δηλαδή για κάθε 100€ μου δώσανε στο χέρι 47€. Και τώρα με αυτά τα 47€ ότι και να πάρω έχει και 23% ΦΠΑ. Άρα για κάθε 100€ κέρδος οι φόροι που έχω πληρώσει είναι 61,80 % χωρίς να υπολογίσω έκτακτες εισφορές , φόρους σε καύσιμα κλπ . Και παρ΄όλα αυτά οι φόροι δεν φτάνουν στο κράτος.
image description a | Ιουνίου 20, 2012 6:58 μ.μ. | Reply
και το 23% να γινει 20%.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο