Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υποχρεωτικά από 1/10/2012 και οι καταστάσεις των αθεωρήτων στο Taxis

Υποβολή των καταστάσεων - δηλώσεων που προβλέπονται από τις Α.Υ.Ο.Ο. ΠΟΛ.1082/2003 και ΠΟΛ.1083/2003 με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου.

Το κείμενο της απόφασης:

Άρθρο 1
Τρόπος υποβολής

1. Η υποβολή των κατωτέρω καταστάσεων – δηλώσεων και των συμπληρωματικών αυτών, που προβλέπονται από τις Υπουργικές Αποφάσεις ΠΟΛ.1082/2.6.2003 και ΠΟΛ.1083/2.6.2003 γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, μέσω του Διαδικτύου, στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) www.gsis.gr.:

1.1 Κατάσταση με τα ανά εγκατάσταση είδη και σειρές των στοιχείων που εκδίδονται και σημαίνονται με τη χρήση Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. βάσει της Α.Υ.Ο.Ο. ΠΟΛ.1082/2.6.2003.

1.2 Κατάσταση με τα ανά εγκατάσταση είδη και σειρές των στοιχείων που εκδίδονται αθεώρητα βάσει της Α.Υ.Ο.Ο. ΠΟΛ.1083/2.6.2003.

2. Μετά την επιτυχή υποβολή των ως άνω καταστάσεων, ο επιτηδευματίας υποχρεούται να διαφυλάσσει και να επιδεικνύει σε περίπτωση ελέγχου είτε εκτύπωση του «μηνύματος επιτυχούς υποβολής» που εμφανίζεται στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή του, ή το ηλεκτρονικό αρχείο στο οποίο αποτυπώνεται το σχετικό μήνυμα, εφόσον έχει μεριμνήσει για την ηλεκτρονική αποθήκευσή του στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή ή σε άλλο πρόσφορο μέσο.

3. Εφόσον την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προαναφερόμενων καταστάσεων – δηλώσεων, διαπιστώνεται ότι υπάρχει τεχνική αδυναμία του ειδικού δικτύου TAXISnet, που αναγνωρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, να κάνει αποδεκτή την υποβολή των καταστάσεων - δηλώσεων της παρούσας, μετά από σχετικό έγγραφο που αποστέλλεται από τη Γ.Γ.Π.Σ. σε όλες τις Δ.Ο.Υ., οι εν λόγω καταστάσεις υποβάλλονται εντύπως στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., εμπροθέσμως, μέχρι την επόμενη τοπικά εργάσιμη ημέρα.

4. Οι εκπρόθεσμες υποβολές των ως άνω καταστάσεων γίνονται υποχρεωτικά, εντύπως, στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

5. Στις περιπτώσεις που δεν γίνεται δεκτή η ηλεκτρονική υποβολή των καταστάσεων της παρούσας και ο υποβάλλων αμφισβητεί τους λόγους της μη αποδοχής, μπορεί να προσέλθει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., με μια εκτύπωση του μηνύματος που εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη του, για περαιτέρω διερεύνηση των λόγων απόρριψης της υποβολής και εν συνεχεία, η υποβολή γίνεται εντύπως μέσω της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.

6. Οι υπόχρεοι, εφόσον είναι νέοι χρήστες εγγράφονται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες TAXISnet σύμφωνα με όσα ορίζονται με την με αριθμό ΠΟΛ.1178/7.12.2010 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Η διαδικασία αυτή δεν απαιτείται για τους ήδη πιστοποιημένους χρήστες σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Σε περίπτωση απενεργοποίησης από την Γ.Γ.Π.Σ. των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα, εφαρμόζονται τα αναφερόμενα στο άρθρο 6 της ανωτέρω απόφασης.

Άρθρο 2
Έλεγχος – Ενημέρωση Δ.Ο.Υ.

1. Η αρμόδια Δ.Ο.Υ. ενημερώνεται από την Γ.Γ.Π.Σ., αμέσως μετά την υποβολή των καταστάσεων – δηλώσεων της παρούσας, ανά υπόχρεο, με ταυτόχρονη καταχώρηση των στοιχείων παραλαβής στο σύστημα TAXIS.

2. Η αρμόδια Δ.Ο.Υ. έχει την δυνατότητα εμφάνισης των στοιχείων των καταστάσεων – δηλώσεων της παρούσας που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά.

Άρθρο 3
Ισχύς της Απόφασης

1. Η παρούσα απόφαση ισχύει προαιρετικά από τις 6/6/2012 και υποχρεωτικά από τις 1/10/2012.

2. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Ολόκληρη η απόφαση εδώ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΝΙΚΟΛΑΣ | June 19, 2012 3:06 PM | Reply
θα υποβάλουν εκ νέου και αυτοί που ήδη έχουν γνωστοποιήσει στις ΔΟΥ ή θα είναι ήδη ενημερωμένο το σύστημα....?αναρωτιέμαι μήπως λάβουμε κάποιο μήνυμα όπως με τα Ε9 από το ΚΕΠΥΟ που να λέει"'όχι απαραίτητα από δική σας υπαιτιότητα" (τίνος άραγε....)πρέπει να υποβάλετε ξανά τα στοιχεία κλπ κλπ
image description ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ | June 19, 2012 6:43 PM | Reply
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ Ή ΜΟΝΑΧΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΟΙΧΕΙΩΝ?
image description pw | June 19, 2012 7:47 PM | Reply
gtp re!VALTE prAMA!EXOUME XRONO
image description νέος συνάδελφος | June 19, 2012 11:24 PM | Reply
ποιές είναι αυτές οι καταστάσεις? δεν τις ξέρω ενημερόστημε ευχαριστώ
image description klainmain | June 19, 2012 11:54 PM | Reply
xalara xreiazomaste dieukrinistiki ktl arakste
image description ντεμεκ ΥΠ. ΟΙΚ. | June 20, 2012 9:53 AM | Reply
Θα γίνετε 1 φορά το χρόνο ή κάθε μήνα ή 3μηνο???? Πολλά μας φορτώνετε κ.κ. του υπουργείου...... Προσεχτε μην αρχίσουμε να δαγκωνουμε!!!
image description FROUFROU | June 20, 2012 9:32 AM | Reply
ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΕ
image description manos | June 20, 2012 9:06 AM | Reply
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙ ΑΘΕΩΡΗΤΩΝ,ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ,ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΕΝΕΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΜΗΤΡΩΩΝ
image description Σωτήρης | June 20, 2012 2:09 PM | Reply
Την ανάγκη απλοποίησης της διαδικασίας υποβολής της προβλεπόμενης από την Α.Υ.Ο.Ο. ...
Πέρασαν 9 χρόνια για να το καταλάβουν οι φωστήρες!!!
image description Markos | June 21, 2012 2:39 PM | Reply
Κάθε πότε η υποβολή ? Με ποίο τρόπο θα αντιπαραβάλονται τα στοιχεια του gsis με την επιχείρηση ?Πώς θα είναι σίγουροι ότι το πλήθος των παραστατικών συμφωνεί με τις εγγραφές στη μνήμη του φορολογικού?Μήπως αργότερα θυμηθούν οτι οι φορολογικοί πρέπει να επικοινωνούν με το gsis για απευθείας υποβολή στοιχείων ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο