Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Δάνειο 200 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ -ΕΤΑΜ

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση το δάνειο θα αποπληρωθεί εντόκως, στο ΕΤΕΑΜ


Την αποδέσμευση κεφαλαίων του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ) για τη χορήγηση δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ -ΕΤΑΜ ενέκρινε ο υπουργός Εργασίας κ. Αντ. Ρουπακιώτης.
 
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση το δάνειο θα αποπληρωθεί από το ΙΚΑ -ΕΤΑΜ εντόκως, στο ΕΤΕΑΜ, η δε διάρκειά του ορίζεται από την 18/06/2012 έως την 02/07/2012. Το επιτόκιο, με το οποίο βαρύνεται το δάνειο, αντιστοιχεί με το ποσοστό απόδοσης του «Κοινού Κεφαλαίου Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ασφαλιστικών Φορέων» που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αυτό διαμορφώθηκε στο τέλος της τελευταίας διαχειριστικής χρήσης.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Ιουνίου 19, 2012 8:55 π.μ. | Reply
Ενεργητικός ο Ρουπακιώτης.....
image description Pedro | Ιουνίου 19, 2012 9:06 π.μ. | Reply
Μονο η πρόταση Μάνου μας σώζει. Καταργηση Ταμείων....πληρωμή συντάξεων 700 € για κάθε Ελληνα από τον κρατικό προυπολογισμό & κατάργηση ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη/εργαζόμενων
image description tONI | Ιουνίου 19, 2012 10:09 π.μ. | Reply
Ο "κακός" ο Μάνος όμως πήρε μόνο 1,59%. Τα υπόλοιπα καλά παιδάκια, cool Αλέξης, τσαμπουκαλής Αντώνης, ώριμος Ευάγγελος, επαναστάτης Πάνος πήραν 76,34%. ΠΆΛΙ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. Κ ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΛΑΙΕΙ Κ ΘΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΥΡΙΟ. Η μόνη αξιόλογη παρουσία ο Κουβέλης. Ας ελπίσουμε ότι θα μπει στην κυβέρνηση.
image description IDO | Ιουνίου 19, 2012 11:32 π.μ. | Reply
Ωραία είναι η πρόταση του Μάνου, αλλά τόσος κόσμος που ασχολείται με όλο αυτό το χαρτοβασίλειο τι θα κάνει? Σεβασμός στους Δημόσιους. Μεταξύ μας αν ίσχυε η κοινή λογική στο Δημόσιο και η αποτελεσματική μηχανογράφηση όχι 150.000 αλλά 450.000 θα ήταν για έξοδο.
image description Pedro | Ιουνίου 19, 2012 12:55 μ.μ. | Reply
Είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν και αδυναμίες στην πρόταση. Αλλά ας το συζητήσουμε να την βρούμε την άκρη. Πάντως ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Απλά σκεφτήτε πόσο θα μειωνόταν το εργατικό κόστος αν δεν υπήρχαν εργοδοτικές εισφορές και πόσο χρήμα θα έβγαινε στην αγορά από την αύξηση στους καθαρούς μισθούς των εργαζόμενων. Επίσης 18δις € είναι προυπολογισμένα για επιδοτήσεις ταμείων ενω (συμφωνα με Μάνο) τα 700 € θα κόστιζαν 15δις €. Τέλος, δεν νομίζω ότι η Τρόικα θα είχε αντίρρηση αν τους τάξεις μειώση των προυπολογισμένων δαπανών. Και πάλι λέω ότι υπάρχουν σίγουρα τεχνικές αδυναμίες που θα μπορούσαν πιστεύω να λυθουν. Δυστυχώς τώρα είναι αργά.....ΔΡΑΣΗ / ΔΗΜ. ΞΑΝΑ εκτός βουλής. Χρυσή Αυγή μέσα....κατάντια και απογοήτευση.
image description Νικόλας | Ιουνίου 19, 2012 3:14 μ.μ. | Reply
Ο Κουβέλης είναι μπαλαντέρ ....αυτό τα λέει όλα για την πολιτική του "ξεκάθαρη" τοποθέτηση......εξασφάλισε με την ψευτοπολιτική αυτή άλλοθι για τις όποιες κωλοτούμπες κλιθεί να κάνει και όχι για το καλό της Πατρίδας....για το καλό της πολιτικής του σταδιοδρομίας η οποία σκόνταψε (και δεν μπορεί να το χωνέψει) στον πιτσιρικά (και τις Τσιπρο-πλάτες του)....όσο για τον Μάνο.....ας πρόσεχε τις επιλογές του οι οποίες έγιναν προφανώς στο ποδάρι.....και ξεφτιλίστηκε λόγω κακών "συναναστροφών".....ας πρόσεχε και πάλι!
image description tONI | Ιουνίου 19, 2012 4:06 μ.μ. | Reply
Μάλιστα... είναι μπαλαντερ ο Κουβέλης, ο οποίος προσπαθεί να μπει σε μία κυβέρνηση ώστε να μπορεί να θέτει βετο κ να κατευθύνει τις αναγκαίες μεταρυθμίσεις προς τα πιο μία πιο σωστή κατεύθυνση, τη στιγμή που η Ελλάδα καίγεται κ βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ενώ ο Αλέξης είναι μάγκας, γιατί λαϊκίζει και μένει απέξω από το χορό για να μπορεί μόνο να βρίζει και να κριτικάρει. Αφήνοντας παράλληλα την τύχη του λαού στους άλλους 3, τους οποίους θεωρεί καταστροφείς. Το μεγάλο κρίμα είναι ότι δε βγήκε πρώτος ο αλεξάκης, για να γίνει ρόμπα μία ώρα αρχύτερα. Κ αυτός κ οι τσάμπα μάγκες υποστηρικτές του.. Γέμισε η Ελλάδα από τσάμπα μάγκες... Δεκαετίες τώρα...
image description JOJO | Ιουνίου 19, 2012 2:54 μ.μ. | Reply
Τα κτινοι θενε και δανειο και ακομα τα λυξιαρχεια δεν μειλανε με τα ΙΚΑ, φτου ξεφτυλες, πανε μετα στισ τραπεζεσ και ζητανε παραδεσ απο το 2000 μεχρι σήμερα τα ζωα.....
image description Ναι Σε Ολα | Ιουνίου 19, 2012 4:52 μ.μ. | Reply
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ.ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ.ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 3ΔΙΣ
image description MMA | Ιουνίου 20, 2012 10:31 π.μ. | Reply
Δηλαδή το να έχεις ταμεία και να τσοντάρει 18 δις € το κρατος δεν είναι αστείο? Από ότι κατάλαβα η διαφωνία σου είναι στο ότι δεν θα μπορουν οι επιχειρήσεις να δείξουν ζημιές για να μην αποφύγουν φορολόγηση κερδών. Αν αυτό είναι το πρόβλημα....ε ας αρχίσουν να προσλαμβάνουν ανέργουν να βοηθήσουν και κανέναν άνθρωπο.
image description GEODANIEL | Ιουνίου 19, 2012 11:04 μ.μ. | Reply
Είναι αστειότητα να λέγεται δάνειο η προσωρινή μεταφορά ποσών από ένα ασφαλιστικό ταμείο σε άλλο και γίνεται για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους για να φανεί ότι τάχα δεν έχει χρήματα το ασφαλιστιό σύστημα.Η ενοποίηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΏΝ όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο δεν θα δημιουργούσε τέτοιες ανάγκες.Βέβαια δεν την πραγματοποιούν παρά τις τεράστιες οικονομίες και απλοποιήσεις διαδικασιών που θα δημιουργούσε γιατί επίλέγουν ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ.Και για τα 13 δις αποθεματικών που υπάρχουν στην τράπεζα της Ελλάδας και τα 13 δις που εξαφανίστηκαν με το κούρεμα ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΙ ΟΜΟΦΩΝΗ ΣΙΓΗ πλην ΕΔΟΕΑΠ που μήνυσε την τράπεζα της Ελλάδας γιατί τα αποθεματικά του σε ένα χρόνο από 60 εκατομμύρια γίνανε 6 εκατομμύρια με ένα φαξ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο