Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ασφυκτιούν οικονομικά τα ελληνικά νοικοκυριά

Υπερδανεισμένα και αδύναμα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους εμφανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Μελετών (ΚΕΠΕ), το οποίο επιβεβαιώνοντας και τα λεγόμενα του διοικητή της ΤτΕ, Νίκου Γκαργκάνα, κάνει λόγο για αύξηση του δανεισμού η οποία "τρέχει" τρεις φορές γρηγορότερα από την αύξηση του εθνικού εισοδήματος. ..

Υπερδανεισμένα και αδύναμα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους εμφανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Μελετών (ΚΕΠΕ), το οποίο επιβεβαιώνοντας και τα λεγόμενα του διοικητή της ΤτΕ, Νίκου Γκαργκάνα, κάνει λόγο για αύξηση του δανεισμού η οποία "τρέχει" τρεις φορές γρηγορότερα από την αύξηση του εθνικού εισοδήματος.
Στη μελέτη αναφέρεται ότι η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε οικονομική στενότητα τα νοικοκυριά σε σημείο μάλιστα που προβλέπεται ότι ο δανεισμός θα φρενάρει πιθανώς απότομα από το 2007. Στην ίδια μελέτη αναφέρεται ότι ο σταδιακός περιορισμός του δανεισμού θα στερεί κάθε χρόνο από την αγορά περίπου 5 δισ. ευρώ "δανεικού" χρήματος. To ποσό θα περιοριστεί σταδιακά από τα 8 δισ. ευ ρώ το 2005 σε 3 δισ. ευρώ το 2010, με βάση το ιο ήπιο σενάριο προσαρμογής που εκπόνησε το ΚΕΠΕ.

Σε άλλο σημείο της έκθεσης αναφέρεται πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει καμία ανακοπή της πιστωτικής επέκτασης το χρέος των νοικοκυριών μέχρι το 2010 θα έχει υπερβεί το 90% του ΑΕΠ της χώρας.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο