Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με το παλαιό καθεστώς θα γίνει η υποβολή ΑΠΔ και η πληρωμή εισφορών μισθολογικών περιόδων Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012

Το ΙΚΑ με νέα απόφαση του αποφάσισε την αναβολή της πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι την 5η του επομένου μήνα, καθώς και την μηνιαία υποβολή ΑΠΔ.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο  Ι.Κ.Α. αριθμ. πρωτ.: Γ99/1/118/15.6.2012  Υποβολή Α.Π.Δ. – Προθεσμία καταβολής εισφορών:


Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 Ν.4075/2012 (Φ.Ε.Κ. 89/τ.Α΄/2012) οι εργοδότες που απασχολούν προσωπικό που υπάγεται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή στην ασφάλιση φορέων ή κλάδων, τις εισφορές των οποίων εισπράττει ή συνεισπράττει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, υποχρεούνται από 1/7/2012 να υποβάλλουν Α.Π.Δ. κάθε μήνα

Επίσης, οι ασφαλιστικές εισφορές πρέπει βάσει του άρθρου 20 του ιδίου νόμου, να καταβάλλονται μέχρι την πέμπτη (5η ) για τις δημόσιες υπηρεσίες εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τον μήνα απασχόλησης.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργοδότες, από την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων και προκειμένου να παρασχεθεί ο απαιτούμενος χρόνος για την τροποποίηση – προσαρμογή των μηχανογραφικών προγραμμάτων μισθοδοσίας, την πληρέστερη ενημέρωση και διευκόλυνσή τους, κρίνει αναγκαίο η ισχύς των εν λόγω διατάξεων να έχουν εφαρμογή από τον 10/2012 (μισθολογική περίοδος Οκτωβρίου 2012).

Κατόπιν των προαναφερομένων, αφενός η υποβολή της Α.Π.Δ. Γ΄ τριμήνου 2012 εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων και αφετέρου οι καταβολές των ασφαλιστικών εισφορών μισθολογικών περιόδων Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012 θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με βάση τις προθεσμίες του προϊσχύοντος νομικού καθεστώτος.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση εδώ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Ιουνίου 15, 2012 2:42 μ.μ. | Reply
αποτυχαται ρε και δεν θελεται να το καταλαβεται.
image description Your Name | Ιουνίου 15, 2012 3:05 μ.μ. | Reply
δοξασι ο θεος, θα κανουμε καλοκαιρι και δεν θα μας βρει ο αυγουστος να ξεροψηνομαστε στα γραφεια μας. μηπως να κρατησουμε την υπηρεσιακη? ολες οι παρατασεις εχουν βγει νωρις και δεν μασ εχει φαει το αγχος. μηπως να κοιταξουν τουλαχιστον υ ποβολη της ΑΠΔ και η πληρωμη να πανε 30 καθε μηνα και οχι αυτη η μαλακια να πληρωνεις την 5η εργασιμη και να υποβαλεις την ΑΠΔ απο της 10 του μηνα γιατι αν δεν το κανουν θα εχουμε δραματα απο Οκτωβριο?
image description doctor | Ιουνίου 15, 2012 3:59 μ.μ. | Reply
Άθλιοι γραφειοκράτες δεν παίζεστε.
image description ΝΑΣΟΣ_62_ | Ιουνίου 15, 2012 3:08 μ.μ. | Reply
κάντε προτάσεις και μην βρίζεται.Ποιές ημερομηνίες και διαδικασίες προτείνετε? μπινελίκια στο γήπεδο .Οχι εδω.
image description Your Name | Ιουνίου 15, 2012 4:29 μ.μ. | Reply
Νάσο, μάθε ορθογραφία.
image description Your Name | Ιουνίου 15, 2012 4:10 μ.μ. | Reply
A ΡΕ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ.ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ???ΜΟΝΑΧΑ ΣΑΛΟ,ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΚΑΙ ΕΞΑΓΡΙΩΣΗ ΠΡΕΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΑ ΠΛΗΘΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΥΘΜΕΝΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ.
ΑΙΝΤΕ ΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
image description Your Name | Ιουνίου 15, 2012 4:51 μ.μ. | Reply
no mercy!!
image description agamemnon | Ιουνίου 15, 2012 5:38 μ.μ. | Reply
Οριστικοποίηση μισθοδοσίας σε πέντε μέρες από τη λήξη του μήνα είναι πρακτικώς αδύνατη. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, απλά δεν έχει αναλάβει ποτέ του ολόκληρη τη διαδικασία. Από ασθένειες, υπερωρίες κ.α. γνωρίζουν άραγε όσοι νομοθετούν;
image description POTEMKIN | Ιουνίου 15, 2012 6:58 μ.μ. | Reply
ΑΜ ΔΕΝ ΓΚΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΝΤΙΑ....ΝΑΔΑ.....
image description Επισκέπτης | Ιουνίου 16, 2012 10:09 π.μ. | Reply
Δυστυχως δεν γνωριζουν τι ταλαιπωρια τραβαμε εμεις που ασχολουμαστε με το κομμάτι μισθοδοσίας ........και με την ασυνεννοησία που επικρατεί μεταξύ των υπηρεσίων του ικα , οαεδ και επιθεωρηση....Η κατασταση τον τελευταιο καιρό είναι τραγική!!!!!!!!!ειδικά με τις συμβάσεις που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα.........τι να πώ ρε παιδιά!!!!!
image description MARILENA | Ιουνίου 15, 2012 6:11 μ.μ. | Reply
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ κ.ΝΑΣΟ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ,ΤΙΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ....ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ .ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗ.ΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ. ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΔ ΜΗΝΙΑΙΑ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ) ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ .ΑΛΛΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ.ΚΑΙ ΑΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΩΣ ΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΔΡΑΧΜΗ (ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΤΟΤΕ).ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΛΟΙ ,ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ .ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ?ΒΓΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ? ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛ.-ΕΓΚΥΚΛΙΟ-ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.......ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ)
image description Your Name | Ιουνίου 15, 2012 6:00 μ.μ. | Reply
Δεν είμαι λογιστής ρε παιδιά και δε διάβασα την εγκύκλιο, και ούτε έχω σκοπό, αλλά το σωστό όταν κάποιος νομοθετεί είναι να λέει στην απόφασή του: Λαμβάνοντας υπόψη την εξής κατάσταση μπλα μπλα μλπα, και με σκοπό να πετύχουμε τους εξής στόχους μπλα μπλα μπλα, αποφασίζουμε τα εξής μπλα μπλα μπλα. Το κάνανε αυτό αυτοί οι άνθρωποι? μας εξήγησαν γιατί το αποφασίσανε? τι εξυπηρετεί μία απόφαση τέτοια? εκτός από την είσπραξη σε 12 μήνες 13 εισφορών - για φέτος όμως και μόνο. Από αυτό θα σωθούνε? μήπως για να κάνετε όλοι αναβάθμιση στα προγράμματα και να τα χώσετε στους προγραμματιστές? Εξυπηρετεί καλύτερα στον έλεγχο των ληξιπρόθεσμων? Δε μπορώ να μπώ στη σκέψη τους και δεν μπορώ να καταλάβω γιατι όταν νομοθετούν στη σημερινή εποχή το μόνο που παράγουν στην ουσία είναι επιπλέον γραφειοκρατεία και αύξηση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων.
image description ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ | Ιουνίου 15, 2012 7:30 μ.μ. | Reply
ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ !!! ΟΥΤΕ ΕΤΣΙ ΟΥΤΕ ΑΛΛΙΩΣ .!!ΜΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΙΑ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ !! ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΙΟΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΩΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ !! ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ Η ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΕΣ - ΕΝΣΗΜΑ - ΦΜΥ .- ΛΟΓΙΣΤΗ ( ΕΜΕΙΝΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ )
image description Your Name | Ιουνίου 15, 2012 8:37 μ.μ. | Reply
Έχω να προτείνω το εξής.Να ξεκουμπιστούν όλοι οι ανίκανοι,που μας έχουν βγάλει την ψυχή,και να έρθουν άλλοι,οι οποίοι,πρώτα θα σκέφτονται,μετά θα αποφασίζουν και θα νομοθετούν αφού λάβουν υπ όψιν τους όλα τα δεδομένα,και τέλος ο νόμος θα εφαρμόζεται κανονικά! Δηλαδή τί μεσολάβησε και κάτι το οποίο ήταν σωστό και απαραίτητο μέτρο, (που φυσικά και δεν ήταν)
σήμερα δεν μπορεί να εφαρμοστεί?Στο τέλος θα ψηφίζεται κάτι, και κανείς δεν θα το παίρνει στα σοβαρά.
image description Επισκέπτης | Ιουνίου 15, 2012 10:32 μ.μ. | Reply
Σχολιάστε
image description ThomasTaf | Ιουνίου 16, 2012 3:49 μ.μ. | Reply
Φίλοι μου οι νόμοι στην Ελλάδα είναι σαν τις κλανιές! Γρήγοροι αναπάντεχοι και δύσοσμοι! Αλλά τι περιμένεις από κλασοκαρεκλάδες Δημόσιους λειτουργούς!
image description Mπουρλότο | Ιουνίου 18, 2012 9:44 π.μ. | Reply
Έχει ξεφύγει η κατάσταση τελείως...ότι να' ναι ....κάποιοι δηλαδή το έχουν δει σαν απασχόληση ας βγάλουμε τώρα ένα νόμο να περάσει και η ώρα και μετά βλέπουμε....άιντε βάλτε να δουλέψει λίγο το ρημάδι....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο