Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Μέχρι την υποβολή της φορολογικής δήλωσης πρέπει να υποβληθεί η εκπρόθεσμη διακοπή των επιτηδευματιών για να μην πληρωθεί το τέλος επιτηδεύματος.

Νέες διευκρινίσεις έδωσε το Υπ.Οικονομικών για την εκπρόθεσμη διακοπή των επιτηδευματιών έτσι ώστε να μην πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος για τη χρήση 2011.

Σύμφωνα με την απόφαση το τέλος επιτηδεύματος για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011) θα επιβληθεί σε όσους επιτηδευματίες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, άσκησαν δραστηριότητα μέσα στην διαχειριστική περίοδο 2011 και η ΓΓΠΣ θα βεβαιώσει τα ποσά με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο. Συνεπώς, η μη άσκηση δραστηριότητας αναγνωρίζεται μόνο με υποβληθείσα δήλωση διακοπής στην Δ.Ο.Υ..

Επομένως, όσοι επιτηδευματίες δεν έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών στο Μητρώο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., ή τα στοιχεία τους που τηρούνται στο Μητρώο δεν είναι ορθά (έχει υποβληθεί δήλωση διακοπής στη Δ.Ο.Υ. και δεν έχει ενημερωθεί η εικόνα τους στο Μητρώο του TAXIS) ενώ δεν ασκούν πλέον την δραστηριότητά τους (ελευθέριου επαγγέλματος ή εμπορικής επιχείρησης), δύνανται σύμφωνα με την διαδικασία που περιγράφεται στο τμήμα Β της επισυναπτόμενης απόφασης, να πραγματοποιήσουν εκπρόθεσμη διακοπή, ώστε από την ημερομηνία διακοπής και εντεύθεν να μην οφείλεται τέλος επιτηδεύματος.

Εφόσον η διακοπή πραγματοποιηθεί πριν από την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος δεν υπολογίζεται αν η ημερομηνία διακοπής είναι πριν την 1-1-2011 ή δεν υπολογίζεται μέρος του τέλους επιτηδεύματος αν η ημερομηνία διακοπής είναι εντός του 2011.

Στις περιπτώσεις που έχει ήδη υποβληθεί ή θα υποβληθεί φορολογική δήλωση, χωρίς να έχει προηγηθεί εκπρόθεσμη διακοπή δραστηριότητας και κατ' επέκταση έχει ήδη επιβληθεί τέλος επιτηδεύματος, οι φορολογούμενοι μπορούν, εφόσον πραγματοποιήσουν εκπρόθεσμη διακοπή της δραστηριότητάς τους, να υποβάλλουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. αίτηση διαγραφής του βεβαιωθέντος ποσού, σύμφωνα με τα της παραγρ. 6 του άρθρ. 4 της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης οριζόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την παραγρ. 3 του άρθρου 31 του ν. 3986/2011, εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος οι επιχειρήσεις, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν την δραστηριότητά τους σε χωριά, όπως προβλέπονταν πριν από την έναρξη του σχεδίου «Καποδίστριας», με πληθυσμό ως πεντακόσιους κατοίκους και νησιά έως 3.100 κατοίκους, εκτός κι αν είναι τουριστικοί τόποι. Για τον πληθυσμό λαμβάνεται υπόψη η απογραφή του 2011 και ως τουριστικοί τόποι αυτοί που περιλαμβάνονται στο ΠΔ 899/76 όπως τροποποιήθηκε με το ΠΔ 664/77.


Ολόκληρη η απόφαση εδώ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description lami | Ιουνίου 13, 2012 5:00 μ.μ. | Reply
το τέλος επιτηδεύματος θα υπολογιστεί με βάση την απογραφή του 2011? υπάρχουν τα αποτελέσματα?
image description VLAKAS | Ιουνίου 13, 2012 5:38 μ.μ. | Reply
H DIOIKHSH EINAI GELOIA KAI OI DIEYTHINTES TOYS MIDENIKA. OSOI APO AYTOUS EKDIDOUN VIVLIA WS EPISTIMONES KAI EMFANIZONTAI WS EKPAIDEUTIKOI EINAI PROKLITIKOI.
image description Your Name | Ιουνίου 13, 2012 7:41 μ.μ. | Reply
Εάν δεν κάνω λάθος το τέλος επιτηδεύματος είναι πλέον ενσωματωμένο στο εκκαθαριστικό σημείωμα.
Οπότε για τον πατέρα μου δεν θα κάνω καμία ενέργεια για το σημείωμα που παρέλαβα.
Θα είναι συγκινητικό να παραλάβω κάτι δικό του πέντε χρόνια μετά το θάνατό του.
Επίσης δεν μπορώ να αναλάβω το ρίσκο κάνοντας ως κληρονόμος του διακοπή επαγγέλματος με την ημερομηνία θανάτου του , να μου ζητήσουν από το ΙΚΑ να επιστρέψω τα ποσά της σύνταξης που εισέπραττε για 20 χρόνια ;)
image description si-fo | Ιουνίου 13, 2012 7:14 μ.μ. | Reply
Εάν δεν κάνω λάθος το τέλος επιτηδεύματος είναι πλέον ενσωματωμένο στο εκκαθαριστικό σημείωμα.
Οπότε για τον πατέρα μου δεν θα κάνω καμία ενέργεια για το σημείωμα που παρέλαβα.
Θα είναι συγκινητικό να παραλάβω κάτι δικό του πέντε χρόνια μετά το θάνατό του.
Επίσης δεν μπορώ να αναλάβω το ρίσκο κάνοντας ως κληρονόμος του διακοπή επαγγέλματος με την ημερομηνία θανάτου του , να μου ζητήσουν από το ΙΚΑ να επιστρέψω τα ποσά της σύνταξης που εισέπραττε για 20 χρόνια ;)
image description Γιώργος | Ιουνίου 14, 2012 5:23 μ.μ. | Reply
Φίλε έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με τον πατέρα μου ο οποίος δεν ζεί από το 2002. Το τέλος επιτηδεύματος εισπράτεται με το εκκαθαριστικό εισοδήματος ή έρχεται ξεχωριστά στο σπίτι ? Αν είναι έτσι να μην κάνω ούτε εγώ καμία κίνηση και βρεθώ προ εκπλήξεως με κανένα ΟΑΕΕ. Και βασικά είχε κάνει ο πατέρας μου διακοπή σε όλα αλλά στην εφορία μας λέγανε πηγαίντε σε άλλη ΔΟΥ να ρωτήσετε και επειδή δεν τον βρίσκαν δεν κάναμε τίποτα, βιβλία κτλπ δεν υπάρχουν.
image description Your Name | Ιουνίου 13, 2012 9:44 μ.μ. | Reply
Να ρωτησω κατι μηπως ξερει καποιος; Σε Επιτηδευματια σε χωριο 100 κατοικων ηρθε περσυ τελος επιτηδευματος.. Καναμε αιτηση και το εσβησαν.. Φετος παλι το βγαζει στο εκκαθαριστικο... Ξερει καποιος τι μπορει να φταιει; Και πως μπορει να διορθωθει για να μην κανουμε καθε χρονο αιτηση;
image description Your Name | Ιουνίου 14, 2012 7:37 μ.μ. | Reply
AITHSH PALI
image description IDO | Ιουνίου 16, 2012 10:08 π.μ. | Reply
Πάλι ο κοσμάκης θα πληρώσει την υποδειγματική οργάνωση του ελληνικού δημοσίου.

Δεν κατάλαβα από που προκύπτει οτι πρέπει να ξανακάνουμε διακοπή γιατί δεν ενημέρωσαν αυτοί το Taxis με τα χειρόγραφα στοιχεία του Μητρώου.

Άσε τις γελοιότητες που συναντάς στη πορεία, πχ αντιστοίχιση ΚΑΔ για να μπορέσεις να κάνεις εκπρόθεσμη διακοπή.

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο