Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φεύγουν και εταιρικά κεφάλαια

Φεύγουν και εταιρικά κεφάλαια

«Αιμορραγία» εταιρικών κεφαλαίων στο εξωτερικό με νόμιμες, νομότυπες και παράνομες μεθόδους διαπιστώνουν οι κρατικές υπηρεσίες το τελευταίο δίμηνο. Οπως σχολιάζει η αγορά, η εξέλιξη αυτή που δείχνει σαφώς ότι ο επιχειρηματικός κόσμος αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική οικονομία, έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικών κεφαλαίων για την ελληνική οικονομία και πολύτιμων φορολογικών εσόδων.

Την ίδια ώρα κι ενώ η ελληνική κοινωνία πιέζεται φορολογικά στα άκρα, διαπιστώνεται ότι χάνονται φορολογικά έσοδα εκατομμυρίων από τον μη έλεγχο των ενδοομιλικών συναλλαγών εξαιτίας της κακοδαιμονίας του κράτους που δεν έχει ολοκληρώσει ούτε σε αυτήν την περίπτωση το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

ΠΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει αρμόδιες υπηρεσίες, τρεις είναι οι βασικοί τρόποι με τις οποίες ελληνικές και ξένες εταιρείες, μικρές και μεγάλες, διοχετεύουν κεφάλαια εκτός Ελλάδος. Μία από τις συνήθεις πρακτικές που ακολουθούν τα 2-3 τελευταία χρόνια κυρίως μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι η επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου στους μετόχους. Αντί να δίνουν μέρισμα, το οποίο φορολογείται, επιστρέφουν στους μετόχους κεφάλαιο το οποίο συχνά καταλήγει εκτός Ελλάδος.

Αλλη πρακτική είναι η ίδρυση θυγατρικών εταιρειών «φαντασμάτων», κυρίως στην Αγγλία και σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Δηλαδή ιδρύουν εταιρείες, οι οποίες δεν έχουν καμία εμπορική ή παραγωγική δραστηριότητα και απλώς μεταφέρουν σε αυτές κεφάλαια δήθεν για τη λειτουργία τους.

Ακολουθείται βεβαίως και ο παραδοσιακός τρόπος φυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό, ο οποίος ακολουθείται συνήθως από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Τα χρήματα φυγαδεύονται στο εξωτερικό με ένα βαλιτσάκι. «Ο επιχειρηματίας πηγαίνει ένα ταξίδι για παράδειγμα στην κοντινή Βουλγαρία και ανοίγει εκεί έναν λογαριασμό» όπως σχολιάζει η αγορά.

ΟΙ ΕΝΔΟΟΜΙΛΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Πέρα από την αιμορραγία κεφαλαίων στο εξωτερικό την οποία παρακολουθεί η ελληνική διοίκηση και, όπως σχολιάζουν υπηρεσιακοί παράγοντες εξετάζονται όλα τα δυνατά μέτρα πάταξης του φαινομένου, το ελληνικό κράτος χάνει αρκετά λεφτά και από τη φοροαποφυγή. Οι υψηλές προσδοκίες για την αύξηση των φορολογικών εσόδων από την απόδοση στο Δημόσιο της φορολόγησης από ενδοομιλικές συναλλαγές είναι ακόμη στα χαρτιά. Ο συγκεκριμένος έλεγχος αν και έχει διαφημιστεί αρκετά επί σειρά ετών εν τέλει, δεν έχει ξεκινήσει καθόλου, καθώς εκκρεμεί από το 2009 η υπογραφή των απαιτούμενων υπουργικών αποφάσεων για την ενεργοποίηση του σχετικού νόμου (3775/2009) που αφορά στις σχετικές αρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συζητηθεί στις συσκέψεις υπηρεσιακών παραγόντων, η Μεγάλη Βρετανία μόνο από αυτού του είδους τον έλεγχο έχει ετήσια έσοδα ύψους 2 δισ., ενώ για τη χώρα μας δεν υπάρχουν ούτε καν ενδείξεις για το ύψος της φοροαποφυγής και, σύμφωνα με πληροφορίες, τώρα ξεκινάει στο υπουργείο Οικονομίας η συγκρότηση σχετικής ομάδας.

Επίσης, ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Μ. Βρετανία ελέγχει ετησίως 50 επιχειρήσεις, εντοπίζοντας παραβάσεις στο 95% αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία για τις ενδοομιλικές συναλλαγές εισήχθη στην Ελλάδα με τον Νόμο 3728/2008 από τον τότε υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια, ως ένα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της μεγάλης ακρίβειας. Λίγους μήνες μετά, ακολούθησε δεύτερος νόμος, ο 3775/2009, για τις αρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομικών επί του ελέγχου των ενδοομιλικών συναλλαγών, καθώς πρόκειται κυρίως για φορολογικό ζήτημα. Ομως, τρία χρόνια μετά δεν έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις για την ενεργοποίηση του 3775/2009, γεγονός που οι ίδιοι κύκλοι απέδωσαν στην έλλειψη πολιτική βούλησης από μερίδα του πολιτικού συστήματος, καθώς και σε πιέσεις μέρους του επιχειρηματικού κόσμου.

Τα προβλήματα του ελέγχου των ενδοομιλικών συναλλαγών απασχόλησαν διήμερη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, της Task Force και ελεγκτών ενδοομιλικών συναλλαγών από τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία τη Δανία και την Πολωνία. Από τη συνάντηση αυτή διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ακόμη και στις χώρες που έχουν εξελίξει τον έλεγχο των ενδοομιλικών συναλλαγών, ο μέσος χρόνος εξέτασης ενός φακέλου τεκμηρίωσης ανέρχεται σε 8 μήνες. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, κάποιες χώρες επιλέγουν να περιορίσουν τον έλεγχο σε μερικές μόνο πολύ μεγάλες εταιρείες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Πηγή Express - Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΤΙΠΟΤΑ | Ιουνίου 13, 2012 10:42 π.μ. | Reply
ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΑ
image description Your Name | Ιουνίου 13, 2012 11:36 π.μ. | Reply
Κι εγώ νόμιζα πως οι έλληνες επιχειρηματίες έχουν εθνική συνείδηση και ενδιαφέρονται για την ελληνική οικονομία ... Κάποτε όμως αυτοί οι κύριοι πρέπει να περάσουν μία βολτίτσα από την εφορία για να αποδείξουν πώς κέρδιζαν όλα αυτά τα χρόνια. Ας όψεται η "ελευθερία διακίνησης κεφαλαίων" της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τα περισσότερα κόμματα σπεύδουν να προσκυνήσουν, που όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργήσει οικονομική αιμορραγία στις ασθενείς οικονομίες. Αποδεικνύεται και σε αυτόν τον τομέα ότι όχι μόνο δεν έχουμε οικονομική σύγκλιση, αλλά διαφύλαξη και ενίσχυση των ισχυρών της Ευρώπης κατά των αδύνατων.
image description Your Name | Ιουνίου 13, 2012 12:31 μ.μ. | Reply
μπεεεε. Ξέρεις κανέναν που να είναι διατεθειμένος να χάσει τα λεφτά του; Που είναι διατεθειμένος να αφήσει τον Γλέζο να διαχειριστεί τα χρήματά μου; Μήπως εσύ;; Παλιοκουφάλες που έχετε βγάλει πρώτοι από όλους τα λεφτά σας στο εξωτερικό ή στα σεντούκια κ αντί να κάνετε τουμπεκί, κράζετε τις επιχειρήσεις που προφυλάσσονται. Για κοίτα ρε κάτι κουρ@δόμαγκες...
image description Your Name | Ιουνίου 13, 2012 12:36 μ.μ. | Reply
Για να μην παρεξηγηθούμε, κριτικάρω την άποψη ότι πρέπει οι επιχειρήσεις να στηρίζουν την ελληνική οικονομία, όταν εμείς οι ίδιοι δεν το κάνουμε. Προφανώς και οι επιχειρήσεις πρέπει να φορολογούνται και να ξεσκίζονται όταν κάνουν λαμογιές, άλλα όπως οι πολίτες βγάζουν άρον άρον τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, έτσι θα κάνουν και οι επιχειρήσεις. είναι απόλυτα λογικό.
image description Your Name | Ιουνίου 13, 2012 12:02 μ.μ. | Reply
<<μπεεεε. Ξέρεις κανέναν που να είναι διατεθειμένος να χάσει τα λεφτά του; Που είναι διατεθειμένος να αφήσει τον Γλέζο να διαχειριστεί τα χρήματά ΜΟΥ;>> Γλώσσα λανθάνουσα, αλήθεια λέγει!!! Οι Ιταλοί επιχειρηματίες δεν ήταν που στήριξαν από την πρώτη στιγμή την οικονομία τους αγοράζοντας πρώτοι ιταλικά ομόλογα; Αλλά οι "δικοί μας", θυμούνται τη χώρα μόνο όταν κινδυνεύει η φορολογική ασυλία τους και τα συμφέροντά τους. Νομίζουν ότι οι δανειστές μας και το τσούρμο των ξένων επιχειρήσεων που φέρνουν πίσω τους, θα λυπηθούν τους έλληνες επιχειρηματίες αφήνοντάς τους έστω μία μικρή γωνίτσα για να συνεχίζουν να κερδίζουν μέσα από την περαιτέρω εκμετάλλευση των εργαζομένων και τη φοροελάφρυνση που τους τάζει ο φίλος σου ο Σαμαράς. Το μόνο όμως που έχουν να "ελπίζουν" είναι η βέβαιη άτακτη χρεοκοπία που μας οδηγεί το μνημόνιο. Όπως μας έφεραν στον γκρεμό τα συνεταιράκια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έτσι θα μας αποτελειώσουν. Είναι έμπειροι πολιτικοί βλέπεις. Αυτούς πρέπει να εμπιστευτούμε για άλλη μια φορά την τύχη μας. Είναι έμπειροι στις καταστροφές.
image description Your Name | Ιουνίου 13, 2012 12:55 μ.μ. | Reply
Ρε εγώ δεν είμαι με τους επιχειρηματίες. Αλλά δεν μπορώ τη λογική ότι για όλα φταίνε οι επιχειρηματίες, οι μπάτσοι και οι πολιτικοί. ΤΗ ΒΑΡΕΘΗΚΑ. Τόσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια και τόσα χρόνια μυαλό δε βάζει ο έλληνας. Τόσα χρόνια το δίπολο πασοκ νδ, σήμερα το δίπολο σύριζα νδ. Κ μετά λέμε ότι μας εξαπατούν οι κακοί πολιτικοί. ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ. Όσο για το Σαμαρά να μου κοπεί το χέρι αν τον ψηφίσω. Οι Ιταλοί επιχειρηματίες μόλις η Ιταλία βρεθεί ένα πόδι πριν τη λιρέττα βάζω στοίχημα ότι θα σηκώσουν ότι έχουν και δεν έχουν. Κ μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Άλλο βιομηχανική Ιταλία που ακόμα και με λιρέττα θα έχει στον ήλιο μοίρα και άλλο Ελλαδιστάν με τους λευκούς αφρικανούς. Κ εγώ ναι! το έχω βγάλει από την Ελλάδα το 80% των χρημάτων μου. Δεν είναι σωστό, αλλά δε θα κάνω τον ήρωα, όταν όλα γύρω καταρρέουν. Κ ναι δε θα αφήσω το Γλέζο τον άσχετο, να διαχειριστεί τα λεφτά μου και να τα κάνει δραχμές κ από πάνω. Καλύτερα να τα πιω ναρκωτικά και αλκοόλ. Cheers!
image description Your Name | Ιουνίου 13, 2012 1:02 μ.μ. | Reply
Αν οι λαοί (κι όχι μόνο οι Έλληνες που βρίζεις) ξυπνήσουν, τότε ουαί κι αλίμονο σ' αυτούς που κερδίζουν από τη δουλειά, το φόβο και τις αυταπάτες τους. Εύκολες διαπιστώσεις και κριτική μπορούν να κάνουν όλοι. Αυτό κάνουν όσοι ψάχνουν δικαιολογίες για την ατομική τους ευθύνη, είτε πρόκειται για ενεργητική συμμετοχή στις λαμογιές και το φαγοπότι, είτε πρόκειται για ανοχή στην υπάρχουσα κατάσταση. Καμία πρόταση για να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο έχεις; Κι επίσης πες μας τι έκανες ΕΣΥ όλον αυτόν τον καιρό για να καταλάβουμε πόσο διαφορετικός είσαι από τα ΖΩΑ που βρίζεις.
image description Your Name | Ιουνίου 13, 2012 3:06 μ.μ. | Reply
Ναι έχω μια πρόταση. Να ψηφίσουμε τα 2 μοναδικά κόμματα που εκφέρουν κάπως πιο σοβαρό πολιτικό λόγο κ όχι τους λαϊκιστές που τάζουν δεξιά κ αριστερά. Δε θα σου πω ποια είναι. Βρες τα μόνος σου. πάντως δεν εννοώ πασοκ κ νδ. Ούτε βεβαίως το νεο πασόκ τον συριζα. Αλλά ο έλληνας αυτούς θα ψηφίσει πάλι. Κ θα χαίρεται ότι επαναστάτησε ξανά. Κ πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με ρεαλισμό και όχι ονειροβατώντας και προσδοκώντας τον αναρχισμό και τον κομουνισμό. Στην καθημερινή μας ζωή να κοιτάμε το κοινωνικό σύνολο και όχι την πάρτη μας. Η πλειοψηφία των ελλήνων δεν ξέρει τι θα πει κοινωνική συνείδηση. Μόλις μάθει τότε έχει δικαίωμα να βρίζει κ τους πολιτικούς κ τους μπάτσους κ τους επιχειρηματίες. Μόλις μάθει τι θα πει κοινωνική συνείδηση κ την εφαρμόσει στην πράξη κ ταυτόχρονα τσακίζει ή απλά εμποδίζει όποιον ζει μόνο για την πάρτη του κ εις βάρος των άλλων (από την κυρία Τούλα, μέχρι τον Τσοχατζόπουλο), τότε όλα θα έχουν αλλάξει. Ως τότε ναι, οι έλληνες θα είναι ΖΩΑ. Δεν έχει σημασία τι έκανα εγώ. Μπορεί κ γω ζώο να είμαι. έλληνας είμαι άλλωστε.
image description Your Name | Ιουνίου 14, 2012 8:48 π.μ. | Reply
Η κοινωνική συνείδηση μαθαίνεται και καλλιεργείται από αυτούς που έχουν στα χέρια τους τα μέσα ενημέρωσης και την εξουσία να πληρώνουν για να προβάλουν τις απόψεις τους. Η κοινωνική συνείδηση διαμορφώνεται από το εκπαιδευτικό σύστημα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, από την οικογένεια, από τους τρόπους που βλέπει ο καθένας γύρω του ότι επιβιώνουν και πλουτίζουν οι άλλοι, από τις ιδέες των κομμάτων, από τον τρόπο που "δουλεύει" το σύστημα γενικά. Από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι ζητάς ως δια μαγείας, σχεδόν αμέσως και ταυτόχρονα και χωρίς πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις, ο λαός να αποκτήσει κοινωνική συνείδηση, δηλαδή να πάει κόντρα σε όλα αυτά που βλέπει σήμερα γύρω του και που τον οδηγούν προκειμένου να επιβιώσει είτε στην αποδοχή της υπάρχουσας κατάστασης (φοροεπιδρομές, διάλυση εργασιακών σχέσεων, διαφθορά, εκποίηση δημόσιου πλούτου, αδιαφάνεια στις κρατικές δαπάνες και στη διάρθωση του δημόσιου χρέους, ασυδοσία χρηματοπιστωτικού συστήματος κλπ κλπ) είτε στην ενεργή συμμετοχή του σε αυτήν. Από την άλλη, με την εξ ορισμού απέχθεια που κατ' εσένα πρέπει να έχει σε ορισμένα (όχι όλα) τα ιδεολογικά συστήματα (όπως το νεοφιλελευθερισμό και το φασισμό-ναζισμό) να αποδεχτεί την "ειρηνική" συνύπαρξη (υποταγή τελικά) με αυτούς που έχουν την οικονομική εξουσία σήμερα. Μήπως αντιφάσκεις λιγάκι; Και κάτι ακόμα: Απόδειξη κοινωνικής συνείδησης είναι μόνο η ψήφος σε κάποια δύο συγκεκριμένα κόμματα; Τι πρέπει να κάνει κάποιος με κοινωνική συνείδηση από την επομένη των εκλογών; Να περιμένει να εκφραστεί στις επόμενες εκλογές και στο μεταξύ να κάθεται στο σπιτάκι του;
image description Ναι Σε Ολα | Ιουνίου 13, 2012 11:01 π.μ. | Reply
ΣΤΑΘΕΡΗ και σχετικα χαμηλη φορολογία που να αλλαζει με 300 ψήφους απο την βουλή.Και αφηστε τους νόμους,τις ΠΟΛ,και τα πρόστιμα .Κίνητρα θέλει ο κόσμος και όχι τιμωρία γραφειοκρατία και εκπλήξεις.
image description TZON TIKIS | Ιουνίου 13, 2012 12:23 μ.μ. | Reply
ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!!!
image description Your Name | Ιουνίου 13, 2012 1:57 μ.μ. | Reply
ΑΣ ΜΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ??
image description Your Name | Ιουνίου 13, 2012 12:57 μ.μ. | Reply
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΦΕΥΓΟΥΝ??????ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?????
image description 1950 | Ιουνίου 13, 2012 12:29 μ.μ. | Reply
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΛΟΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ
image description Thanos Larissa | Ιουνίου 13, 2012 2:37 μ.μ. | Reply
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ.ΦΕΥΓΕΙ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Ή ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ.ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΣΟΥ ΕΞΩ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ EURO ΕΞΩ ΧΩΡΙΣ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ.ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΛΒΕΤΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΥΠΟΠΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠ'ΟΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΛΕΥΤΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ. ΚΑΛΛΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ ΜΙΛΑΜΕ.
ΟΝΟΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΟΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ.
image description Thanos Larissa | Ιουνίου 13, 2012 2:57 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ [ΜΙΖΕΣ] ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ .
image description Your Name | Ιουνίου 13, 2012 6:04 μ.μ. | Reply
Τα κεφάλαια φεύγουν στο εξωτερικό διότι πάρα πολύ απλά , τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα ΔΕΝ είναι φερέγγυα. Να αφήσουν εδώ τα κεφάλαιά τους γιατί άραγε ? Για να τα κάνει τσατσάρες HERMES το κάθε ξέκωλο που ερωτεύεται Ακης με τα μπαταρισμένα υποβρύχια ? Εαν δεν ξεβρωμίσει ο τόπος απο τα λαμόγια που διασπάθισαν ολα αυτά τα χρόνια το Δημόσιο χρήμα , να δουν οι επιχειρηματίες σοβαρά δείγματα πολιτικής πρωτοβουλιών ανάπτυξης και ορθής διαχείρισης , ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ θα αρχίσουν να επιστρέφουν !
image description Your Name | Ιουνίου 13, 2012 7:01 μ.μ. | Reply
Πως να μην φύγουν τα λεφτά από την Ελλάδα όταν εδώ και 2 χρόνια μας τρομοκρατούνε ότι θα πτωχεύσουμε και ότι θα γυρίσουμε στην δραχμή και θα επικρατήσει αναρχία; Αι στο διάολο πιά τους βαρέθηκα όλους
image description IDO | Ιουνίου 16, 2012 10:04 π.μ. | Reply
Το ότι εγγυητικές και επιταγές και λοιπά έγγραφα ελληνικών τραπεζών αποτελούν κουρελόχαρτα στο εξωτερικό το έχετε λάβει υπ όψη σας? Ούτε οι υγιείς επιχειρήσεις δεν μπορούν να δουλέψουν πλέον. Νέοι φίλοι μου άνοιξαν εταιρεία πληροφορικής στην Ιρλανδία μόνο και μόνο γιατί δεν μπορούσαν να πουλήσουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό μόνο και μόνο επειδή ήταν έλληνες. Αν δεν μπορείς να δουλέψεις, να πουλήσεις, να επιβιώσεις, τον φόρο θα σκεφτείς?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο