Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς παράταση η ρύθμιση αυθαιρέτων - Η ανταπόκριση των πολιτών στη ρύθμιση της τακτοποίησης των αυθαιρέτων συνεχίζεται, αν και με μειωμένους ρυθμούς.

Εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων τακτοποίησης των αυθαιρέτων, η οποία λήγει κανονικά στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Η νέα παράταση -η τέταρτη από την έναρξη της ισχύος του σχετικού νόμου- υπολογίζεται να ισχύσει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου 2012.

Το ΤΕΕ πιστεύει πως μία ακόμα παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει χρόνος ώστε να εκδοθούν όλες οι εγκύκλιοι για την εκκίνηση της δεύτερης φάσης της τακτοποίησης, που αφορά την ηλεκτρονική κατάθεση του φακέλου του ακινήτου. Με τις εγκυκλίους αναμένεται να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και οδηγίες που θα καλύψουν κενά του νόμου που έχουν να κάνουν με το τοπογραφικό διάγραμμα κάλυψης, το εξαρτημένο τοπογραφικό του ακινήτου, ζητήματα τρωτότητας και στατικής επάρκειας του αυθαιρέτου. (Σχετικές ανακοινώσεις για τις εγκυκλίους μπορεί να γίνουν σήμερα, ανέφεραν χθες στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής).

Η ανταπόκριση των πολιτών στη ρύθμιση της τακτοποίησης των αυθαιρέτων συνεχίζεται, αν και με μειωμένους ρυθμούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΕΕ, μέχρι τις 6 Ιουνίου είχαν υποβληθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα 362.236 δηλώσεις. Οι 64.346 εξ αυτών βρίσκονται σε καθεστώς ολοκληρωμένης υπαγωγής, έχουν δηλαδή καταβληθεί τα παράβολα και οι προβλεπόμενες δόσεις του ειδικού προστίμου.

Οι 110.598 δηλώσεις βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής υπαγωγής (έχουν καταβληθεί τα παράβολα και μέρος των προστίμων), οι 51.205 σε καθεστώς αρχικής υπαγωγής (έχει καταβληθεί μέρος των παραβόλων) και οι 136.087 αιτήσεις είναι σε επεξεργασία. Εχουν εκδοθεί 163.000 βεβαιώσεις μεταβίβασης ακινήτων. Τα έσοδα πλησιάζουν τα 550 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο