Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε 7 μήνες 502 συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο 922 εκατ. ευρώ

Ερώτημα παραμένει το τι ακολουθεί των συλλήψεων των εν λόγω οφειλετών. Τις περισσότερες φορές οι συλληφθέντες προχωρούν σε διακανονισμό και αφήνονται ελεύθεροι. Μένει να αποδειχθεί αν τα ποσά αυτά που χρωστούν μπαίνουν τελικά στα ταμεία του κράτους...

περισσότερα »Περισσότεροι από 500 οφειλέτες του Δημοσίου, σε βάρος των οποίων έχουν βεβαιωθεί χρέη πάνω από 922 εκατ. ευρώ, έχουν συλληφθεί από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της αντιμετώπισης του φαινομένου της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, αλλά και για την προστασία της εθνικής οικονομίας γενικότερα, οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. δραστηριοποιήθηκαν με όλους τους δυνατούς τρόπους κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα στην αναζήτηση και τη σύλληψη προσώπων - οφειλετών του Δημοσίου, ενώ πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους απέναντι σε αντικοινωνικές συμπεριφορές προσώπων, που στερούν την εισροή εσόδων στην εθνική οικονομία της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, 502 χρεοφειλέτες του Δημοσίου έχουν συλληφθεί το τελευταίο επτάμηνο (Νοέμβριος 2011 έως Μάιο 2012) σε βάρος των οποίων έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 922.452.979,95 ευρώ. Από αυτούς οι 446 ήταν άνδρες και οι 56 γυναίκες, ενώ από πλευράς εθνικότητας οι 495 ήταν ημεδαποί και οι 7 αλλοδαποί. Οι περισσότερες συλλήψεις, 296 στον αριθμό, πραγματοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες Ασφάλειας στον νομό Αττικής (231) και στον νομό Θεσσαλονίκης (65).

Οι κατηγορίες που βαρύνουν, στις περιπτώσεις αυτές, τους οφειλέτες του Δημοσίου, αφορούν τις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει και μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν. 3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο», καθώς επίσης στις διατάξεις του άρθρου 18 παρ. 1 του Ν. 2523/97 «Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις» όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.

Ερώτημα παραμένει το τι ακολουθεί των συλλήψεων των εν λόγω οφειλετών. Τις περισσότερες φορές οι συλληφθέντες προχωρούν σε διακανονισμό και αφήνονται ελεύθεροι. Μένει να αποδειχθεί αν τα ποσά αυτά που χρωστούν μπαίνουν τελικά στα ταμεία του κράτους...

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description JIMARAS69 | Ιουνίου 12, 2012 10:22 π.μ. | Reply
Είναι το σύστημα τέτοιο που δεν μπορούν να εισπραχτούν στο ακέραιο .
image description POTEMKIN | Ιουνίου 12, 2012 10:13 π.μ. | Reply
ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΣΤΗ VIP ΠΤΕΡΥΓΑ.....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ....ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ 2000 ΚΑΙ 10000 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ....ΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΤΟΥΣ....ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ 10 ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΕΡΛΟΚ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ......ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ...
image description Lefteris Gkinis | Ιουνίου 13, 2012 12:25 μ.μ. | Reply
Ναι πολύ σωστά, αν είχαν την θέλησης και το κουράγιο να θεσπίσουν έναν σωστό φοροεισπρακτικό μηχανισμό δεν θα είχαμε σήμερα όλα αυτά τα θέατρα, με τα οποία δίνουμε λαβή στους ξένους να μας κοροϊδεύουν.
Αποτελεσματικός φορολογικός μηχανισμός
Αποτελεσματική και δίκαιη φορολογία
Οι δημόσιοι υπάλληλοι να αρχίσουν να εργάζονται (να τους αφήσουν)
Εισαγωγή της πληροφορικής σε όλο το δημόσιο (με εσωτερική διασύνδεση όλων των υπηρεσιών και κλάδων)
Μείωση της φορολογίας ΠΑΝΤΟΥ σε όλα τα επίπεδα
Αποκέντρωση και σε πολλές περιπτώσεις κατάργηση των υπηρεσιών του δημοσίου
ΜΟΝΟΝ πέντε υπουργεία, όλα τα άλλα αποκεντρωμένες υπηρεσίες
Μεταφορά ευθυνών διοίκησης στους δήμους και τις περιφέρειες
Αλλαγή της διάρθρωσης και δομής των Δήμων και περιφερειών
Αποτελεσματικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί του δημοσίου
Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι εκ προοιμίου απατεώνες (διότι ως τέτοιοι αντιμετωπίζονται)
Να σταματήσει η ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΗ του επαγγελματία… βγάλτε το χέρι σας από την τσέπη του.
Και τέλος Άντε και καλά μυαλά….
image description ΒΟΒ | Ιουνίου 12, 2012 11:54 π.μ. | Reply
ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.........ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΣΕΙΣ..........ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ
image description spirosp | Ιουνίου 12, 2012 11:12 π.μ. | Reply
Σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί να πληρώνει κανείς και όλοι θα πρέπει να συλλαμβάνονται....
Δεν θα υπάρχουν όμως φυλακές, δεν θα μπορούν να ταϊσουν ούτε ένα πιάτο φαϊ στου φυλακισμένους, και θα ανοίξουν τις φυλακές, όπως έγινε κάποτε στην Αλβανία επί Χότζα.
image description Your Name | Ιουνίου 12, 2012 1:27 μ.μ. | Reply
xaxaxaxaxaxax
500 ατομα χρωστανε οσα εχει ο Τσοχατζοπουλος σε ενα λογαριασμο του και μονο
αν αυτοι οι 500 ειναι οι μεγαλοοφειλετες τοτε τζαμπα ο κοπος..!!!!!
τοσοι ελεγκτες - εφοριακοι - αστυνομικοι - κλπ κλπ αδυνατουν να δουν το προφανες?
η μηπως παιρνουν εντολες εκ των ανωθεν για στοχευμενους ελεγχους που αποπροσανατολιζουν μαζες?

μια συμβουλη.. τα καλα φραγκα ειναι στην διαφθορα του δημοσιου..
image description ΑΝΝΑ | Ιουνίου 12, 2012 4:06 μ.μ. | Reply
εχει προβλημα ο server?
image description Your Name | Ιουνίου 12, 2012 6:17 μ.μ. | Reply
και απο ολους αυτους ποσα χρημματα εισεπραξε το δημοσιο??????Α ρε Ελλαδαρα...30 χρονων ειμαι!30 χρονια τα ιδια και τα ιδια!Το ιδιο παραμυθι!Ρε ουστ..............
image description Your Name | Ιουνίου 12, 2012 11:17 μ.μ. | Reply
Ελα Αλέκο πόσα εισπράξανε ? αχαχαχα
image description ΜΙΛΤΟΣ__4 | Ιουνίου 12, 2012 11:29 μ.μ. | Reply
εσυ φίλε που εισε 30 ετων απο 1 έτους συμετεχεις και ενημερώνεσαι?
image description Your Name | Ιουνίου 13, 2012 1:26 μ.μ. | Reply
Κάποιος που ξέρει την αρχαία ελληνική ιστορία είναι 2.500 χρονών; Τι ακούμε και διαβάζουμε Θεέ μου.. Πόσο θα θέλανε μερικοί να έχουμε μνήμη ψαριού για να μας κοροϊδεύουν ευκολότερα;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο