Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η γραφειοκρατία «καίει» ευρωπαϊκά κονδύλια

Μένουν αδιάθετα 3,8 δισ.

Η γραφειοκρατία αφήνει στο «συρτάρι» ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 3,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του υπουργείου.
 
Ανάπτυξης προκύπτει ότι συνολικοί πόροι ύψους 1,26 δισ. ευρώ δεν έχουν  ακόμη διατεθεί σε όλα τα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
 Πρόκειται για πόρους που δεν έχουν ακόμη χορηγηθεί για εγκεκριμένα σχέδια,  όπως η καταπολέμησης της ανεργίας των νέων (ανέρχεται στο 52%).
 
Υπάρχει επίσης αδιάθετο ποσό 2,5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού  Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης από μη ενεργά σχέδια, για τα οποία  υπάρχει μεν προϋπολογισμός αλλά λείπουν μέτρα εφαρμογής. Μάλιστα, στην  περίπτωση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέχρι το  τέλος του 2015, το σύνολο των διαθέσιμων πιστώσεων που διοχετεύονται  ή πρόκειται να διοχετευθούν σε ΜΜΕ ανέρχεται σε περίπου 4,35 δισ. ευρώ  (συμπεριλαμβανομένης της αναμενόμενης μόχλευσης).
 
Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη διπλή πρόκληση να διατηρήσει  και να ενισχύσει περαιτέρω τον πρόσφατο αυξημένο ρυθμό απορρόφησης και  να βελτιώσει την αποτελεσματική εφαρμογή των προγραμμάτων.
 
Σύμφωνα με την Κομισιόν και απαιτείται πρωτίστως στενότερος συντονισμός  και ενισχυμένη πολιτική καθοδήγηση στη διαχείριση των δραστηριοτήτων  του ταμείου, δέσμευση για τη διαφύλαξη συνέχειας και σταθερότητας  για τα πεπειραμένα μέλη του προσωπικού των διαχειριστικών αρχών και  των δικαιούχων, όπως και επιδίωξη συνεργιών μεταξύ και των τριών  διαρθρωτικών ταμείων.

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description zacalys | Ιουνίου 11, 2012 2:13 μ.μ. | Reply
και μετα μας φταινε οι εβραιομασωνοι, η Μερκελ, ο Σόρος και οι Νεφιλίμ..
image description Your Name | Ιουνίου 11, 2012 2:55 μ.μ. | Reply
ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ...
image description Your Name | Ιουνίου 11, 2012 7:19 μ.μ. | Reply
Σχολιάστε
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο