Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Στο υπουργείο Οικονομικών και στις κατά τόπους εφορίες έχουν μεταβιβασθεί από τη ΔΕΗ τυχόν οφειλές από το τέλος ακινήτων του 2011, αναφέρει η ΔΕΗ

Στο υπουργείο Οικονομικών και τις κατά τόπους εφορίες έχουν μεταβιβασθεί από τη ΔΕΗ τυχόν οφειλές από το τέλος ακινήτων του 2011, αναφέρει η ΔΕΗ σε σχετική  ενημερωτική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με την εξόφληση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) έτους 2011 μέσω των λογαριασμών ρεύματος, η ΔΕΗ ενημερώνει τους πελάτες της για τα ακόλουθα:

-Στα τέλη Απριλίου, έληξε η περίοδος εμπρόθεσμης εξόφλησης και των τελευταίων λογαριασμών που εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ περιλαμβάνοντας ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011. Για το λόγο αυτό, στις 30 Απριλίου 2012 η ΔΕΗ – σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις σχετικές κατευθύνσεις του Υπουργείου Οικονομικών – διαβίβασε όλες τις οφειλές πελατών της για καθυστερούμενα ποσά ΕΕΤΗΔΕ που είχαν ενσωματωθεί σε προηγούμενους λογαριασμούς ρεύματος  για είσπραξη από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Προς τούτο, δεδομένου ότι τυχόν ανεξόφλητη οφειλή ΕΕΤΗΔΕ πρέπει μετά την 1η Μαΐου να διευθετείται μέσω των ΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών, σε κάθε περίπτωση πελάτη που είχε οφειλή από ΕΕΤΗΔΕ, η ΔΕΗ κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία (30.4.12) πίστωσε το λογαριασμό του με αντίστοιχο ποσό της οφειλής του, προκειμένου να μηδενισθεί η οποιαδήποτε σχετική χρέωση ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Η ως άνω πίστωση – για όσους πελάτες όφειλαν ΕΕΤΗΔΕ –εμφανίζεται διακριτά  στους λογαριασμούς που εκδίδονται μετά την 1η Μαΐου 2012.

-Στις περιορισμένες περιπτώσεις πελατών,  οι λογαριασμοί των οποίων περιελάμβαναν καθυστερούμενες οφειλές ΕΕΤΗΔΕ και εξοφλήθηκαν εκπρόθεσμα μετά την 30η Απριλίου 2012, σημειώνεται ότι, το ποσό που τυχόν κατεβλήθη και αντιστοιχούσε στην οφειλή του ΕΕΤΗΔΕ θα  επιστραφεί (πιστωθεί) στους πελάτες αυτούς με τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος.

-Εάν οιοσδήποτε εκ των ως άνω πελατών επιθυμεί να του επιστραφεί το ως άνω ποσό νωρίτερα από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού του, μπορεί – εφόσον ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομά του – ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ και να εισπράξει άμεσα το σχετικό ποσό (με την προσκόμιση  ενός πρόσφατου λογαριασμού και την ταυτότητά του).

- Για τη διευκόλυνσή τους οι ανωτέρω πελάτες – πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ – είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, τηλεφωνώντας στον αριθμό που αναγράφεται στο λογαριασμό τους στη θέση  Πληροφορίες.

- Η ΔΕΗ ζητεί την κατανόηση  για τα όποια πρακτικά προβλήματα προέκυψαν αναπόφευκτα κατά την εφαρμογή ενός μέτρου έκτακτης ανάγκης που η Πολιτεία υιοθέτησε για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος και θέλει να διαβεβαιώσει το σύνολο των πελατών ότι εξ αρχής κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο στην αποστολή αυτή που σε μια δύσκολη συγκυρία της ανατέθηκε από την Πολιτεία καθώς και για την ελαχιστοποίηση των σχετικών προβλημάτων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description panagiotis | Ιουνίου 8, 2012 3:43 π.μ. | Reply
Η ΔΕΗ υπηρετεί τον κρατικό μηχανισμό και δεν ενδιαφέρεται για τα όποια προβλήματα προκλήθηκαν στους καταναλωτές, οι οποίοι για άλλη μια φορά είναι τα θύματα της υπόθεσης. Η ΔΕΗ αν θέλει να υπηρετεί το κοινό καλό, ας κάνει έκπτωση στα τιμολόγιά της 50% στους ανέργους και στους χαμηλόμισθους. Επίσης ας φροντίσει να βγάλει την ΕΡΤ και τα τέλη των δήμων που άδικα πληρώνει ο ελληνικός λαός αυτά τα νταβατζιλίκια. Έλεος πια με την κοροϊδία!
image description Your Name | Ιουνίου 8, 2012 9:11 π.μ. | Reply
Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ....ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ???ΠΩΣ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΡΤ???
ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΕΡΩΣΟΥΜΕ,ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ...ΠΡΟΤΟΥ ΟΜΩΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ,ΤΟ ΙΧ ΜΑΣ,ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΑΣ,ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΑΣ,ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ (ΑΛΛΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΒΙΟΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.....

image description Game over.... | Ιουνίου 8, 2012 10:41 π.μ. | Reply
Ουτε στην Ουγκάντα δεν σου κοβουν το ρευμα!!!!! Οξω ρε γιδια!!!! Οξω ρε!!!!!
image description Your Name | Ιουνίου 8, 2012 10:01 π.μ. | Reply
τίνος τον ΑΦΜ θα χρεώσουν, του μισθωτή ο οποίος έχει "γυρίσει την παροχή στο όνομα του και αυτός φαίνεται στον λογαριασμό ή του εκμισθωτή? Γνωρίζει η ΔΕΗ ή έστω το ΚΕΠΥΟ σε ποιόν θα χρεώσει τελικά τα απλήρωτα.....εάν ισχύει το δεύτερο.... θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα διότι οι εκμισθωτές εξόφλησαν το τέλος μέσω συμψηφισμού με το μηνιαίο μίσθωμα που θα κατέβαλλε κανονικά ο μισθωτής ενώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις, αδυνατώντας ο δεύτερος να πληρώσει το σύνολο του λογαριασμού που εμπεριείχε και την κατανάλωση, παρακράτησε αναπόφευκτα και το ΕΕΤΗΔΕ μέσω της αναλογίας ενοικίου που δεν κατέβαλλε τελικά....και τώρα τι γίνεται περιμένουμε να δούμε σε ποιόν έχουν βεβαιωθεί για να τα βρούμε? άντε να σε πάρει ο νοικάρης σου την ώρα που νομίζεις ότι δεν χρωστάς και να σε "στείλει" στην ουρά των Εσόδων για να δεις αν σου χρέωσαν τα "πληρωμένα".....κλάφτα
image description Your Name | Ιουνίου 8, 2012 11:10 π.μ. | Reply
ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΘΡΗΝΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ...
Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ.ΔΕΝ ΘΑ ...ΕΙΝΑΙ.ΣΗΜΕΡΑ.
image description Your Name | Ιουνίου 8, 2012 9:47 μ.μ. | Reply
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ Ο ΛΟΓ.ΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΟ 1980 ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΩΣΟΥΝ??????
image description panagiotis | Ιουνίου 11, 2012 12:33 π.μ. | Reply
Τα δημοτικά τέλη ας καταργηθούν, γιατί να τα πληρώνουμε. Μια ζωή θα είμαστε δηλαδή κορόιδα. Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ας πληρώνονται από τα χρήματα που πληρώνουμε για φόρους. Καθώς επίσης από την στιγμή που δεν έχει λεφτά ο κόσμος δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχουν τα χαράτσια. Αντί να μειώσουν ή να μηδενίσουν τους μισθούς τους, οι δημόσιοι υπάλληλοι, θέλουν να μας πιουν το αίμα οι βρικόλακες για να επιβιώσουν. Και η ΕΡΤ ας γίνει συνδρομητική με αποκωδικοποιητή και όποιος θέλει να βλέπει, να πληρώνει. Άντε να μη πω άλλα.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο