Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις λέει το ΙΚΑ

Δελτίο Τύπου - ΙΚΑ


Αυξημένες κατά 13,04% είναι οι εισπράξεις του μηνός Μαΐου του 2012 από τις τρέχουσες και τις καθυστερούμενες εισφορές σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (Απρίλιος 2012) και μειωμένες σε ποσοστό 7,6% σε σχέση με το μήνα Μάιο του 2011.

Η σχετικά ικανοποιητική πορεία των εσόδων του Ιδρύματος, παρά την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση του επιπέδου των αποδοχών, οφείλεται κυρίως στην εντατικοποίηση των ελέγχων και στην ένταξη 100.000 επιχειρήσεων στις ισχύουσες ρυθμίσεις παλαιών οφειλών.

Οι μηνιαίες εισροές έναντι οφειλών ανήλθαν τον Μάιο του 2012, στο ύψος των 84.000.000 ευρώ έναντι 60.000.000 ευρώ τον Απρίλιο του 2012.

Τα προσδοκώμενα έσοδα, από την ρύθμιση οφειλών, μέσα στην επόμενη πενταετία εκτιμώνται σήμερα στο ύψος του 1.5 δισ. ευρώ, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες διεύρυνσης αυτού του ποσού με την ένταξη και άλλων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών.

Σημειώνεται επίσης και η περιστολή των μηνιαίων δαπανών για συντάξεις κατά 10.000.000 ευρώ περίπου, ύστερα από την απογραφή που διενεργήθηκε το 2011.

Τα ως άνω στοιχεία διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις καταβολής των συντάξεων.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ       

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ           
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Ιουνίου 8, 2012 12:27 μ.μ. | Reply
ΣΟΒΑΡΑ????
image description Your Name | Ιουνίου 8, 2012 12:54 μ.μ. | Reply
Μετά τα δύο αναγκαστικά και ληστρικά κουρέματα των αποθεματικών των ταμείων υπέρ "αγνώστων" (δομημένα ομόλογα και PSI), μετά την εκτίναξη της ανεργίας, την υποχρεωτική συνταξιοδότηση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και την αύξηση της μαύρης απασχόλησης, θα μας κάνει ευχάριστη έκπληξη κάθε φορά που τα ασφαλιστικά ταμεία θα πληρώνουν... Και οι συνταξιούχοι και οι ασθενείς θα πρέπει να τους λένε και "ευχαριστώ". Τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη για τη γενναιοδωρία που μας δείχνουν. Ας τους έχει ο Θεός καλά. Να μας κόβει χρόνια και να τους δίνει μέρες. Και βουλευτικές έδρες. Και υπουργεία. Και ασυλία. Και ό,τι άλλο θέλουν ...
image description Your Name | Ιουνίου 8, 2012 1:52 μ.μ. | Reply
AΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΤΟ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΗΣΜΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ.ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΓΛΚ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΥΝ.ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ,ΚΡΕΜΑΛΑΑΑΑΑΑΑ
image description doctor | Ιουνίου 8, 2012 4:05 μ.μ. | Reply
Μα αφού δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις!!! Πως γίνεται να πληρωθούν οι συντάξεις αφού η τρόικα δεν μας έδωσε χρήματα;;;;
image description anemos28 | Ιουνίου 9, 2012 1:48 μ.μ. | Reply
Από τον Δεκέμβριο μας έχουνε ζαλίσει, ότι δήθεν υπάρχει φόβος για τις συντάξεις...οι εκλογές όμως τους πήγαν πίσω, οπότε λεφτά υπάρχουν μέχρι και τις εκλογές(όσο και αν τραβήξουν). Μπέέέέέέέέέέ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο