Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα 7,6 δισ. ευρώ τα ανείσπρακτα επιδικασμένα πρόστιμα

Φορολογικά πρόστιμα που δεν έχουν εισπραχθεί από το Ελληνικό Δημόσιο

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τα οποία δημοσιοποιήθηκαν τον Απρίλιο, από τα 8,2 δισ. ευρώ των φορολογικών προστίμων που επιδικάσθηκαν εισπράχθηκαν (ανακτήθηκε) μόλις τα 615,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 7,48% του συνόλου. Πιο απλά παραμένουν ανείσπρακτα πρόστιμα 7,6 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν επιδικαστεί υπέρ του Δημοσίου.
 
Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Ζανιά το ΣΔΟΕ θα πρέπει να διενεργήσει εντός του έτους 27.491 στοχευμένους ελέγχους και 3.000 ελέγχους στη διακίνηση προϊόντων. Σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό ελέγχων του ΣΔΟΕ για το 2012, ο ποσοτικός στόχος για την επιβολή προστίμων είναι η βεβαίωση 3,2 δισ. ευρώ φέτος, έναντι 4 δισ. ευρώ το 2011.
 
Ωστόσο, εάν σε αυτά τα 3,2 δισ. ευρώ προστεθούν τα επιδικασμένα ανείσπρακτα πρόστιμα 7,6 δισ. ευρώ τότε στο τέλος του 2012 οι ανείσπρακτοι φόροι από βεβαιωμένα πρόστιμα και πρόστιμα που έχουν επιδικασθεί θα ανέρχονται σε 10 δισ. ευρώ.

Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο