Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Νέα επιδοτούμενα προγράμματα για ελεύθερους επαγγελματίες

Δύο νέα προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης για νέους ελεύθερους επαγγελματίες θα προκηρύξει μέσα στο προσεχές διάστημα ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη. Πρόκειται για τα προγράμματα «Επιχειρηματικής αποκέντρωσης» και «Επιχειρηματικότητα πολυμελών οικογενειών». ..

Δύο νέα προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης για νέους ελεύθερους επαγγελματίες θα προκηρύξει μέσα στο προσεχές διάστημα ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη. Πρόκειται για τα προγράμματα «Επιχειρηματικής αποκέντρωσης» και «Επιχειρηματικότητα πολυμελών οικογενειών».


Αναλυτικότερα, το πρώτο πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση 1.000 ανέργων ηλικίας 18 έως 64 ετών. Δικαιούχοι είναι 1.000 μακροχρόνια άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι οποίοι θα θελήσουν να αναπτύξουν δραστηριότητα σε νομούς εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης. Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 12.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται και εφάπαξ καταβολή εάν η επιχείρηση διατηρήσει τη λειτουργία της έξι μήνες μετά την ετήσια διάρκεια του προγράμματος. Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση 1.000 ανέργων ηλικίας 18 έως 64 ετών, οι οποίοι είναι μέλη οικογενειών με τουλάχιστον 3 τέκνα, εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα είναι ανήλικο. Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται επίσης σε 12.000 ευρώ και αφορά σε ένα μόνο μέλος της οικογένειας, εκτός εάν η οικογένεια έχει έξι τέκνα, οπότε δικαιούται επιχορήγησης δύο μέλη της οικογένειας (24.000 ευρώ).


Υπενθυμίζεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη το πρόγραμμα για την επιχορήγηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών στην Κοινωνία της Πληροφορίας και το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (Στέιτζ) και επιδότησης απασχόλησης στα επαγγέλματα της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο