Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Εντείνουν τους ελέγχους για αδήλωτη εργασία οι επιθεωρητές του ΙΚΑ

Πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας σε βιοτεχνίες φασόν

Mε συστηματικό τρόπο και αμείωτη ένταση η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνεχίζει την οργανωμένη προσπάθεια για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας.

Σειρά ελέγχων πραγματοποίησε στην περιοχή Ν. Φιλαδέλφειας μικτό κλιμάκιο της Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του Σ.ΕΠ.Ε. και του Σ.Δ.Ο.Ε. με τη συνδρομή της Αστυνομικής Δ/νσης Βορειοανατολικής Αττικής σε βιοτεχνίες φασόν που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ετοίμων ενδυμάτων χωρίς παραστατικά με προκάλυψη δήθεν την επιδιόρθωση ενδυμάτων.

Χοντρά λουκέτα και πόρτες που ανοίγουν μόνο κατά την άφιξη των αλλοδαπών και αυτομάτως κλειδώνονται, παραβιάστηκαν από κλειδαρά παρουσία Εισαγγελέα. Εντοπίστηκαν δεκάδες ανασφάλιστοι αλλοδαποί, οι οποίοι εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια και μηχανές που λειτουργούν σχεδόν ολόκληρο το 24ωρο.

Καταχωρήθηκαν 88 ανασφάλιστοι αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν και συντάχθηκαν πρόστιμα 44.000 ευρώ σε βάρος 3 επιχειρήσεων, ενώ διαβιβάστηκαν οι Εκθέσεις Ελέγχου στο Υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ν.Φιλαδέλφειας για την επιβολή εισφορών.

Συνελήφθησαν 60 άτομα από την Αστυνομική Δ/νση Βορειοανατολικής Αττικής που δεν διέθεταν άδεια παραμονής και εργασίας.

Οι Υπηρεσίες Σ.Δ.Ο.Ε. και Σ.ΕΠ.Ε. συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία που βρήκαν και τα επεξεργάζονται για την επιβολή κυρώσεων στις επιχειρήσεις.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Εύα | Ιουνίου 7, 2012 10:03 π.μ. | Reply
Τι θέλει να μας πει ο ποιητής??? Ότι οι Έλληνες δεν εργάζονται ανασφάλιστοι???
image description Your Name | Ιουνίου 7, 2012 10:39 π.μ. | Reply
Εάν βρείτε βενζινάδικο που να μην απασχολεί αλλοδαπούς πείτε μου και μένα και θα κάνω χιλιόμετρα για να τιμήσω τον βενζινά.....δηλαδή το ΣΕΠΕ έχει ελέγξει όλα αυτά τα πρατήρια και είναι νόμιμοι?.....μας δουλεύετε?....... έσπασαν κλειδαριές και μεγάλη επιχείρηση με την συνδρομή του ΝΑΤΟ και αέρας κοπανιστός.....
image description Your Name | Ιουνίου 7, 2012 11:17 π.μ. | Reply
H ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΩΣΤΕ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
& Η ΕΤΗΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ,
ΟΠΩς ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ, ΘΑ ΠΕΡΙΣΤΕΙΛΛΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΑΥΡΗΣ & ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑς (οχι μονο σε αλλοδαπους αλλα και σε ελληνες).
ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ-μπορουν-τους αφηνει το γνωστο αγνωστο συστημα??
image description Your Name | Ιουνίου 7, 2012 3:30 μ.μ. | Reply
ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ??
image description Your Name | Ιουνίου 7, 2012 11:31 π.μ. | Reply
ΝΑΙ,ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΑΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ.
ΤΩΡΑ???ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ,Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ...
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΚΑΝΑ ΜΠΑΤΙΡΗΜΕΝΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ...ΣΩΘΗΚΑΜΕ.
image description Your Name | Ιουνίου 7, 2012 10:22 μ.μ. | Reply
ακομα ειναι αραχτες οι υπηρεσίες αλλά τωρα σε φοβερίζουν να μην κατραγγείλεις τονβ μπατίρη, αυτό ειναι νεο δογμα μπενι, σαμαρα, οεε
image description Ναι Σε Ολα | Ιουνίου 7, 2012 4:11 μ.μ. | Reply
Αν τα ποσοστά των εισφορών παραμένουν τοσο υψηλά , κανένας δεν έχει λόγο να θέλει να αφαλίσει προσωπικό.Θα πρέπει το ποσοστό των εισφορών να είναι χαμηλότερο του φορολογικου συντελεστή και λιγότερη γραφειοκρατεία για να έχει κινητρο καποιος να ασφαλίσει προσωπικό.Πόσοι απο εμάς έχουμε ταλαιπωριθεί για μια ενημερότητα απο το ΙΚΑ??
image description Ντινα___ | Ιουνίου 7, 2012 5:18 μ.μ. | Reply
σωστο αυτό περι υψους εισφορών.Πολυ υψηλές.
image description gkazan | Ιουνίου 7, 2012 5:13 μ.μ. | Reply
Τελικά ο Your Name απαντά στον εαυτό του; Τέτοιος διχασμός προσωπικότητας πια;;
image description ΛΕΥΤΕΡΗΣ | Ιουνίου 7, 2012 5:57 μ.μ. | Reply
Ο ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ .... ΚΙΑ Η ΑΜΕΙΩΤΗ ΕΝΤΑΣΗ ....ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Ι.Κ.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ.... ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.. ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ... ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ» .....
ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ (ΖΩΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ....) ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΕΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΖΩΑ ... ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ . ΝΟΜΙΖΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ Η ΖΩ ΣΕ ΕΝΑ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ Η ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ.
ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΤΙ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ....
ΚΑΙ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ..... ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΠΑΩ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...
.... ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΛΙΓΟ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΤΙΣ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ............
image description Your Name | Ιουνίου 7, 2012 10:12 μ.μ. | Reply
χαχα απατεωνες του ΙΚΑ που μολις ερθει εργαζόμενος να κανει καταγγελία των φοβερίζετε για να τον αποθαρρύνεται, πουλήστε τα αυτα σε κανα αλβανο
ξεφτιλεςςςςςςςςςςςςςς

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο