Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σύλλογος Λογιστών Πάρου-Αντίπαρου: Σχέδιο προτάσεων για αναδιοργάνωση του φορολογικού συστήματος και του χρόνου υποβολής των δηλώσεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΠΑΡΟΙΚΙΑ - ΠΑΡΟΣ
ΤΗΛΕΦ. 22840-23459, 22604, FAX 22840-23104

ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟΒΑΘΜΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Υποβάλλουμε, εμείς οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί μεμονωμένα, αλλά και ως εκπρόσωποι των περισσοτέρων Συλλόγων Λογιστών και Φοροτεχνικών της χώρας τις παρακάτω παρατηρήσεις - προτάσεις για μια ορθολογικότερη αντιμετώπιση της δυσλειτουργίας των κρατικών πληροφορικών συστημάτων, που καταρρέουν σε περίοδο φόρτου εργασίας.

Πρόθεσή μας είναι να περιληφθούν όσες παρατηρήσεις και υποδείξεις θεωρηθούν λογικές, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα έλθει προς ψήφιση μετά τις εκλογές της 17 Ιουνίου, και ζητούμε να κληθούν οι ανωτεροβάθμιες οργανώσεις μας σε ένα γόνιμο διάλογο με την ηγεσία των αρμόδιων κρατικών οικονομικών φορέων, ώστε να επιτευχθεί μια κοινωνική συμφωνία και να αποφευχθούν τα φαινόμενα διάλυσης του κρατικού μηχανισμού, αφ΄ενός, αλλά και της αδυναμίας των Λογιστών, αφ΄ ετέρου, που έχουν πλέον επωμισθεί όλο το βάρος της διεκπεραίωσης των δηλώσεων. Και δεν υπεισερχόμαστε στο θέμα της φορολόγησης, αλλά μένουμε στο τεχνικό μέρος της υποβολής των δηλώσεων, με κάποιες ακόμα, παρατηρήσεις σχετικά με τους ισχύοντες φορολογικούς νόμους
 
Σε ποιούς θα απευθυνθούμε όταν η κρατική μηχανή έχει πλέον καταντήσει σαν το τραίνο που ξέμεινε από καύσιμα;
 
Όταν οι αρμόδιοι υπογράφουν τις αυτονόητες και απαραίτητες παρατάσεις 3 λεπτά πριν την λήξη τους; Όταν τα συστήματα υποβολής των δηλώσεων ανοίγουν 10-15 μέρες πριν την ημερομηνία λήξης;

Κυριολεκτούμε, αν δείτε την παράταση της 18-5-2012 για τις δηλώσεις των Ο.Ε. που υπογράφτηκε στις 13.37, ανακοινώθηκε στις 13.57 και ενώ πολλοί από μας δεν είχαν κοιμηθεί καθόλου για να προλάβουν να στείλουν τις δηλώσεις σε ένα taxis που πραγματικά σερνόταν από το βάρος των δηλώσεων. 

Και στις 31-5 έληγαν οι δηλώσεις Α.Ε. & Ε.Π.Ε. και οι δηλώσεις Φ.Μ.Α.Π., για να αρχίσουν μετά οι δηλώσεις φυσικών προσώπων με περιθώριο πάλι 15 μέρες. Και πάλι παρακαλάγαμε για παρατάσεις και ενώ όλοι γνωρίζαμε ότι πάλι θα παραταθούν, λόγω των εκλογών της 17/6, πράγμα που έγινε.
  
Στο σημείο αυτό να σας ενημερώσουμε ότι πολλοί φορολογούμενοι αγνοούν πότε θα γίνουν οι δηλώσεις, γιατί εφέτος δεν θα σταλούν τα προεκτυπωμένα έντυπα. Και καλώς δεν θα σταλούν, λόγω της ηλεκτρονικής υποβολής, αφού και εμείς οι ίδιοι τα πετάμε, αλλά δεν μπορεί το Υπουργείο να το δημοσιοποιήσει με ένα φτηνό σποτάκι στα ΜΜΕ και όχι να βγαίνουν οι τηλεστάρ των πρωϊνάδικων, φοροτεχνικοί ή άλλοι «ειδήμονες», άσχετοι με το επάγγελμα και να λένε την προσωπική τους γνώμη σαν δεδομένη; 
  
Πολλοί μας ρωτάνε αν θα ισχύσουν και εφέτος οι αποδείξεις! Αν θα υποβάλλουν δηλώσεις, πότε θα υποβάλλουν, αν θα πληρώσουν και πόσο φόρο... Τι να τους πούμε; Τι να τους πούμε εμείς οι λογιστές, όταν το Υπουργείο Οικονομικών δεν κάνει εγκαίρως την ανακοίνωση των προθεσμιών και παρατάσεων, παρά μόνο όταν αυτές λήξουν.
  
Εμείς οι Λογιστές έχουμε φορτωθεί, χωρίς να ερωτηθούμε, όλο το σύστημα υποβολής δηλώσεων και καταστάσεων κάθε είδους, από Φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων και δηλώσεις ακίνητης περιουσίας, Φ.Π.Α., Α.Π.Δ., περαιώσεις, συγκεντρωτικές και πληροφοριακές καταστάσεις κάθε είδους, ακόμα και βεβαιώσεις Ασφαλιστικής και Φορολογικής ενημερότητας κάθε είδους. Μας έχουν κάνει άμισθους υπάλληλους του κράτους, με την επίρριψη σε μας όλης σχεδόν, της διεκπεραιωτικής εργασίας των Δ.Ο.Υ., με αποτέλεσμα να κατηγορούμαστε ότι εμείς καθυστερούμε και βραχυκυκλώνουμε το σύστημα! Και η δική μας δουλειά (ενημέρωση βιβλίων, εκτυπώσεις, μισθοδοσίες, ουρές στις Τράπεζες για να πληρώνουμε τις δόσεις για λογ/σμό των πελατών μας), πάει περίπατο…

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΑΛΛΑΓΗ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΛΛΩΝ:
 
1 - Το σύστημα να μένει ανοιχτό από την 1η Ιανουαρίου έως την 30η Ιουνίου για τις δηλώσεις που θα αποδώσουν φόρο και μέχρι 31 Δεκεμβρίου, για τις υπόλοιπες πληροφοριακές και συγκεντρωτικές δηλώσεις και καταστάσεις.

Έτσι, δεν θα δίνονται οι παρατάσεις της τελευταίας στιγμής και μόνο για μια ή δυο εβδομάδες και εμείς θα έχουμε όλο το χρόνο για να ενημερώνουμε τους φορολογούμενους και να υποβάλουμε τις δηλώσεις. 

Η τελευταία παράταση που δόθηκε για όλες τις δηλώσεις, αποδεικνύει το δίκαιο του αιτήματός μας, όπως άλλωστε και όλες οι παρατάσεις που δίνονται κάθε χρόνο, μετά από αγωνιώδεις εκκλήσεις των φορέων μας, με την μορφή, σχεδόν, επαιτείας.

Εφ΄ όσον κατοχυρωθεί νομοθετικά η πάγια λήξη των προθεσμιών, όπως προτείνουμε, θα είναι τα Λογιστικά Γραφεία, αποκλειστικά υπεύθυνα για την τήρησή τους, χωρίς να επαιτούν ολιγοήμερες παρατάσεις.
  
Aπαραίτητη προϋπόθεση, να υποχρεωθούν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΟΓΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ) να στέλνουν τις βεβαιώσεις τουλάχιστον ως την 30/4/ κάθε έτους.
  
Δεύτερη προϋπόθεση είναι η βελτίωση και επέκταση της βάσης δεδομένων του Υπουργείου, χωρίς την μεσολάβηση ιδιωτικών εταιρειών, για να μη δημιουργηθεί πάλι η γνωστή πλέον αλλοπρόσαλλη εμφάνιση στοιχείων ακινήτων, που νόμιμα και εμπρόθεσμα υποβλήθηκαν με το Ε9 και η απώλεια άλλων, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας των ελλήνων φορολογουμένων και η απώλεια εσόδων για το κράτος, αλλά και η μεγάλη επιβάρυνση των φορολογουμένων, με την καταβολή εφ΄ άπαξ των φόρων ακίνητης περιουσίας 2009-2010.
  
Τρίτη προϋπόθεση, η απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία του taxis, χωρίς την συνηθισμένη πλέον και καθημερινή υπερφόρτωση, λόγω των στενών χρονικών ορίων υποβολής των δηλώσεων, με αποτέλεσμα να αναζητούμε νυχτερινές ώρες για την υποβολή, με αποτέλεσμα την φθορά της υγείας μας και τον κλονισμό του θεσμού της οικογένειας, λόγω της απομάκρυνσης από το σπίτι μας, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Ζητάμε να διευκολύνει το κράτος τον κλάδο μας, να του παράσχει  μεγαλύτερη άνεση και λιγότερη δυσκολία στην εργασία που έχουμε αναλάβει, εκόντες - άκοντες. Συμφέρον της πολιτείας είναι να γίνεται η έγκαιρη και ανέξοδη (για την Πολιτεία) διεκπεραίωση των δηλώσεων από τα γραφεία μας.

2 -  Προτείνουμε αλλαγή στην υποβολή των χρεωστικών δηλώσεων ΦΠΑ, ώστε να υποβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός ή του τριμήνου και η ανάληψη από τον λογ/σμό κατάθεσης την επόμενη εργάσιμη μέρα, αφού έχουμε το δικαίωμα να τις υποβάλλουμε εντός της τελευταίας μέρας, δηλαδή της 26ης, (τώρα), και μέχρι το βράδυ. Αν η δήλωση δεν πληρωθεί, να μη διαγράφεται, αλλά να βεβαιώνεται η οφειλή και να ακολουθεί η διαδικασία εξόφλησης με ρύθμιση ή εφ΄ άπαξ. Επίσης για τις πιστωτικές ή μηδενικές δηλώσεις να ισχύει η 1η του επόμενου μήνα ή τριμήνου, αφού ούτως ή άλλως δεν αποδίδεται φόρος.

3 -  Να υπάρχει το δικαίωμα υποβολής της Εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, στην περίπτωση που δεν θα έχει αποδοθεί ΦΠΑ κάποιων περιόδων, κυρίως λόγω της οικονομικής αδυναμίας των επιχειρήσεων. Θα αναγράφεται πάνω στην εκκαθαριστική σαν χρεωστικό υπόλοιπο η διαφορά που δεν καταβλήθηκε και θα μπορεί να βεβαιώνεται ο φόρος, για να αποφευχθεί το άδικο και υπέρογκο πρόστιμο με τον χαρακτηρισμό ως αθεώρητων των παραστατικών που εκδίδονται από φορολογικό μηχανισμό ή καταχωρούνται σε ειδικό θεωρημένο βιβλίο (Ξενοδοχεία-Συνεργεία-Ενοικιάσεις Οχημάτων και άλλα όμοια). Αλλά και η χρονοβόρα διαδικασία ελέγχου και αντιπαραβολής των στοιχείων των δηλώσεων που δεν πληρώθηκαν, από τους συναδέλφους των Δ.Ο.Υ.

4 - Για την μηνιαία υποβολή των ΑΠΔ και Φ.Μ.Υ. να ισχύσει η παλιά τακτική της απόδοσης εισφορών την τελευταία μέρα του επόμενου μήνα. Η 5η μέρα που καθορίστηκε πρόσφατα είναι ανεφάρμοστη, γιατί δεν μας παίρνει ο χρόνος να καταρτίσουμε μισθολογικές καταστάσεις για 20-30  άτομα που απασχολούν πολλές επιχειρήσεις στην πλήρη τουριστική περίοδο, αν υπολογίσουμε ότι μόνο για την καταχώρηση των στοιχείων απαιτούνται μέρες και όχι ώρες, ειδικά αυτό για τα λογιστήρια της Επαρχίας που έχουν πολλούς πελάτες και πολλαπλάσια δουλειά το καλοκαίρι.

5 - Nα ανασταλεί, τουλάχιστον μέχρι την έξοδο από την οικονομική κρίση, η διάταξη της παραγρ. 22, άρθρου 19 του Ν.3842/2010, που ορίζει την έκδοση των Α.Π.Υ. των Λογιστικών Γραφείων, εντός της περιόδου την οποία αφορούν, ανεξαρτήτως της εξόφλησής των. Διότι, όχι μόνο δεν μας πληρώνουν οι πελάτες, αλλά επιβαρυνόμαστε την καταβολή του Φ.Π.Α., Φόρου Εισοδήματος και λοιπές έκτακτες εισφορές και ειδικούς φόρους, για ποσά που δεν έχουμε εισπράξει. Και προβαίνουμε και εμείς σε ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ζητούμε να εξομοιωθούμε με τους άλλους ελεύθ. Επαγγελματίες (Δικηγόρους, Μηχανικούς, αρχιτέκτονες, ακόμα και τους γιατρούς, που έχουν αποκτήσει το δικαίωμα μη έκδοσης απόδειξης όταν «η θεραπεία συνεχίζεται». Στην περίπτωσή μας να τεθεί σε μηδενική Α.Π.Υ. η φράση «εφ΄όσον η παροχή υπηρεσίας δεν έχει ολοκληρωθεί». Και μόνο το γεγονός ότι οι δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω των γραφείων μας, αποκλείει την περίπτωση απόκρυψης φορολογητέου εισοδήματος, αφού το ΥΠ.ΟΙΚ. θα μπορεί να «ανιχνεύσει» ηλεκτρονικά το πλήθος των δηλώσεων που υποβλήθηκαν και να αναζητήσει τα αντίστοιχα αποδεικτικά είσπραξης της αμοιβής μας.
 
6 - Για τους νέους φορολογούμενους να χορηγούνται εξ’ αρχής οι κωδικοί πρόσβασης στο taxis, χωρίς την χρονοβόρα διαδικασία της παραλαβής του κλειδάριθμου και της μετάβασης στην Δ.Ο.Υ. για την παραλαβή των κωδικών, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση. Εχει συμβεί πολλάκις να «μπλοκάρονται» οι υπηρεσίες των Δ.Ο.Υ. από την προσέλευση αδαών φορολογουμένων, που δεν καταλαβαίνουν τι είναι ο κλειδάριθμος και σε τι χρειάζεται. Ειδικά αυτές τις μέρες και μετά από υποδείξεις των παρουσιαστών της TV, σπεύδουν κατά δεκάδες στις Δ.Ο.Υ., ακόμα και αυτοί που έχουν ενεργούς κωδικούς, με αποτέλεσμα την πλήρη αποδιοργάνωση των Εφοριών. Να παραταθεί για ένα έτος ακόμη η ισχύς των παλαιών κωδικών, γιατί δεν προκαλείται καμιά ανωμαλία στο σύστημα, από την χρήση τους.

7 - Να θεσμοθετηθεί υποχρεωτική διατήρηση του συστήματος άμεσης φορολογίας, με την σταθεροποίηση  των φορολογικών συντελεστών, τουλάχιστον για μια τριετία. Με το σημερινό καθεστώς, αλλάζει η φορολόγηση κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση, ο υπουργός, ακόμη και ο Γεν, Διευθυντής των Οικον. Υπηρεσιών. Και με το πλήθος των ερμηνευτικών εγκυκλίων που εκδίδονται για να επεξηγούνται οι ασαφείς διατάξεις των φορολογικών νόμων που συντάσσονται, χωρίς την προηγούμενη συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς (Επαγγελματίες, φοροτεχνικούς, εργαζόμενους  και συνταξιούχους) χρειάζεται πλέον ανεπίσημη κωδικοποίηση των νόμων για να γνωρίζουμε τι ισχύει σήμερα.  Να θυμίσουμε ότι σε άλλες χώρες (π.χ. Αυστραλία) ο επιχειρηματίας που έχει επενδύσει, δικαιούται να στραφεί κατά του κράτους για αποζημίωση, αν επιβαρυνθεί επιπλέον φορολογικά, τουλάχιστον για μια πενταετία από την έναρξη της επένδυσης. Η σταθεροποίηση αυτή θα συμβάλλει στην άνοδο της επιχειρηματικότητας με την προσέλκυση νέων επενδυτών, ημεδαπών και αλλοδαπών, με άμεση συνέπεια την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

8 -  Να συνταχθούν άμεσα νέοι αναπτυξιακοί νόμοι με κίνητρα που θα οδηγήσουν στην δημιουργία νέων επιχειρήσεων, χωρίς την ασύμφορη σήμερα φορολογική επιβάρυνση. Ας θυμηθούμε ότι ο μόνος αξιόλογος νόμος με κίνητρα δημιουργίας μεγάλων επιχειρήσεων είναι ο 1297/1972, που παρατάθηκε - αναγκαστικά - επ΄ αόριστον. 

9 - Τέλος ζητούμε την από χρόνων επιχειρούμενη , αλλά που ουδέποτε εφαρμόσθηκε, κατάργηση των αναχρονιστικών διατάξεων του ΚΒΣ και το απαρχαιωμένο σύστημα της διάτρησης των θεωρημένων βιβλίων και στοιχείων, που μόνο προβλήματα δημιουργεί στην εκτύπωση ή στην συμπλήρωση των χειρόγραφων στοιχείων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που θα διαβάσουν αυτές τις προτάσεις, να τις μελετήσουν, να τις βελτιώσουν, να τις διορθώσουν, ακόμα και να απορρίψουν όσες νομίζουν ότι είναι ανεφάρμοστες και να μας στείλουν ενυπόγραφα την συμφωνία τους, ώστε να τις προωθήσουμε μαζικά σε υπεύθυνα πρόσωπα, κυρίως φορείς και οργανισμούς, όπως Ι.Ο.Φ.Μ., Οικον. Επιμελητήριο, Επιμελητήρια, και σε όποιον άλλον υποδείξετε εσείς.
  
Πιστεύουμε ότι ενωμένοι μπορούμε να ζητήσουμε, να απαιτήσουμε, να επιτύχουμε την αλλαγή και επανεκκίνηση του δυσκίνητου κρατικού μηχανισμού.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΕΛΑΙΟΣ 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΑΝΑΣΤ. ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ


Παρακαλούμε τους συναδέλφους να καταγράψουν τις παρατηρήσεις, διορθώσεις, διαγραφές, προσθήκες και να μας τις στείλουν έγκαιρα, πριν από τις εκλογές της 17/6/2012, με όποιον τρόπο επιλέξουν, για να ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο που θα σταλεί σε κάθε αρμόδιο όργανο και σε κάθε επώνυμο πρώην και νυν στέλεχος της κρατικής μηχανής.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Ιουνίου 6, 2012 1:30 μ.μ. | Reply
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ ΑΥΤΗ!!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΩΣ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΟΧΟ ΤΗΣ ΑΜΑΞΗΣ!!! ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ????
image description dimitrio | Ιουνίου 6, 2012 1:54 μ.μ. | Reply
Μπράβο στην Πάρο Αντίπαρο !
image description Ελενα | Ιουνίου 6, 2012 1:51 μ.μ. | Reply
Μπραβο. Επιτελους καποιος να μιλήσει.
image description Your Name | Ιουνίου 6, 2012 1:08 μ.μ. | Reply
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΔΩ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΡΙΒΑΖΟΥΝ
image description Your Name | Ιουνίου 6, 2012 1:58 μ.μ. | Reply
Αυτό δεν είναι σχέδιο για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Για σχέδιο αναμόρφωσης των υποχρεώσεών μας καλό ακούγεται.
image description Your Name | Ιουνίου 6, 2012 2:46 μ.μ. | Reply
Αυτό το μαρτύριο με τις ΑΠΥ (παραγρ. 22, άρθρου 19 του Ν.3842/2010) πρέπει να τελειώσει.
image description Your Name | Ιουνίου 6, 2012 2:32 μ.μ. | Reply
ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!
image description Your Name | Ιουνίου 6, 2012 3:28 μ.μ. | Reply
Μπραβο σας
image description Your Name | Ιουνίου 6, 2012 3:17 μ.μ. | Reply
Σωστες οι παρατηρησεις των συναδελφων.
image description kat mix | Ιουνίου 6, 2012 3:06 μ.μ. | Reply
Συνάδελφοι είστε αξιέπαινοι!
image description nefertiti | Ιουνίου 6, 2012 3:04 μ.μ. | Reply
Μπράβο. Πολύ αξιέπαινη κίνηση.
Εύχομαι να είναι η αρχή για μεγάλες αλλαγές
image description jim | Ιουνίου 6, 2012 3:24 μ.μ. | Reply
μαζι σας αλλα στου κουφου τη πορτα οσο θελεις βροντα
image description Your Name | Ιουνίου 6, 2012 4:51 μ.μ. | Reply
Μπράβο στους συνάδελφους.
image description Your Name | Ιουνίου 6, 2012 5:24 μ.μ. | Reply
Άψογοι !
image description anemos28 | Ιουνίου 6, 2012 6:13 μ.μ. | Reply
Συγχαρητήρια, άμα φυσάει καθαρός αέρας σκέφτεσαι πιο σωστά. Ας ξυπνήσουμε όλοι γιατί δουλεύοθμε τσάμπα και βερεσέ.
image description ΜΠΙΛΛΥ | Ιουνίου 6, 2012 7:34 μ.μ. | Reply
ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΠΑ ΦΜΥ ΚΛΠ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ¨Η ΜΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ , ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΔ.
image description grpets | Ιουνίου 6, 2012 10:21 μ.μ. | Reply
ΑΛΛΑΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΗΤΡΩΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ ΤΟΝ ΑΦΜ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΗΜ: ΜΟΝΟ ΤΟ ΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ 4-5 ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ...
image description grpets | Ιουνίου 6, 2012 10:38 μ.μ. | Reply
ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΠΟΣΤΕΛΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ TAXIS, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ (Ε3,Ε5,ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗΣ,ΛΟΓ ΔΙΑΦΟΡΩΝ,ΚΕΠΥΟ ΚΛΠ) . ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΣΑ 2 ΚΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ,ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ (ΠΧ ΤΖΙΡΟΙ ΜΕ ΚΕΠΥΟ) ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
image description trapezokomos | Ιουνίου 6, 2012 10:56 μ.μ. | Reply
επιτέλους διαβάσαμε και κάτι που μας κάνει να μην αισθανόμαστε οι ριγμένοι του συστήματος.λέω να αισθανόμαστε γιατι κάποια στιγμή πρέπει να μην είμαστε κιόλας.έτσι όπως παέι η δουλειά δεν θα προλαβαίνουμε να κάνουμε τίποτα ,θα τρώμε ξύλο και από τους πελάτες οι οποίοι θα ακούνε στις ειδήσεις ότι για όλα φταίνε οι λογιστές ,θα μας ξεγράψουν οι φίλοι, θα χαλάσουν οι οικογένειες μας ,θα μείνουμε ταπί και ψύχραιμοι και θα κάνουμε παρέα μόνο με άλλους λογιστές για να λέμε τον πόνο μας.μπράβο στους νησιώτες και καλό θα ήταν να κάνουμε κάτι όλοι οι υπόλοιποι για να αλλάξουν πολλά στην δουλειά και στην ζωή μας.δύναμη έχουμε...άιντε!
image description Your Name | Ιουνίου 7, 2012 1:18 π.μ. | Reply
Μπράβο ρε παιδιά!! ξεχάσατε μόνο τα ηλίθια τεκμήρια. Παρακαλώ να σταλεί συμπληρωματική αίτηση...Γιατί σε λίγο θα μαζευτούν κάτι χιλιάδες πάλι στην εφορία και στα δικαστήρια, για να δώσουν μάχη για το αυτονόητο. Είναι γελοίο το αφορολόγητο να είναι στις 5000. Με 5000 τον χρόno ζούνε οι βουλευτές;;; ;Ante giati tha trelathoume. Panagiotis
image description SARAKINOS | Ιουνίου 7, 2012 6:20 π.μ. | Reply
Εχεις δίκαιο Παναγιώτη, αλλά αυτό είναι απόφαση της πολιτικής διοίκησης, που ο λαός την έστειλε εκεί που έπρεπε στις 6 Μαϊου. Η νέα που ΕΜΕΙΣ θα εκλέξουμε σε 10 μέρες θα αποφασίσει αν τα κρατήσει, ώστε να μη φορολογείται το τεκμαρτό, αλλά το πραγματικό εισόδημα. Οπωσδήποτε , είναι ένα από τα θέματα που θα προσπαθήσουμε να το βάλουμε στην ατζέντα των αλλαγών στο φορολογικό σύστημα. Για φέτος, το θέμα είναι τελειωμένο. Ελπίζουμε τον επόμενο χρόνο, με την βοήθεια όλων μας, να ακυρώσουμε το επονείδιστο αυτό φορολογικό σύστημα, που πλήττει τους αδύναμους και οικνομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Φύλακες γρηγορείτε...
image description ΜΙΜΗΣ ΚΩΤΣΙΑΣ | Ιουνίου 7, 2012 10:27 π.μ. | Reply
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
image description KALASTY | Ιουνίου 7, 2012 1:16 μ.μ. | Reply
Νιώθω την υποχρέωση όχι μόνο να πω μπράβο και συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πρωτοβουλιά σας αυτή και πολύ περισσότερο για τον χρόνο που διαθέσατε αυτή την δύσκολη περίοδο για την σύνταξη αυτής της πρότασης.
Θα πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε στην βελτιώση μέσω των προτάσεων μας αλλά και την προώθηση της επιστολής αυτής πιέζοντας όχι μόνο το Υ.Ο αλλά και τους κατά τόπους συλλόγους μας να ενυσχίσουν την πρωτοβουλία αυτή.
Ας μην μείνουμε άλλο με δεμένα τα χέρια και να περιμένουμε μόνο τους άλλους να κάνουν αυτό που πρέπει κάνουμε όλοι μαζί.
Ότι μπορούμε...μπορούμε το θέμα είναι αν ΘΕΛΟΥΜΕ!
image description ΣΤΟΥΠΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ | Ιουνίου 7, 2012 6:27 μ.μ. | Reply
ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΑΨΟΓΑ ΤΑ ΛΕΤΕ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΤΕ.ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΕΙ ΣΤΙΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΟΝΟ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΓΕΝΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΗΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΩΣΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΧΤΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΚΑΙ ΟΧΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΑΛΛΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΣΕΡΒΕΡ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Ιουνίου 7, 2012 6:01 μ.μ. | Reply
Συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Πάρου Αντίπαρου !! Το θέμα θα σταλεί στο Δ/Σ του Συλλόγου μας εδώ στα Χανιά για τυχόν συμπληρώσεις ή παρατηρήσεις. Χρειαζόμαστε μονάχα λίγες ημέρες. Και πάλι συγχαρητήρια.
image description ΕΙΡΗΝΗ | Ιουνίου 7, 2012 6:34 μ.μ. | Reply
Και από εμένα συγχαρητήρια παιδιά. Μόνο που και εμείς θέλουμε λίγο χρόνο, γιατί είναι δύσκολη εποχή... Έχουμε και τις δηλώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο...
image description Your Name | Ιουνίου 7, 2012 6:55 μ.μ. | Reply
ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΧΑΜΑΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΑΝ ΚΑΙ ! ! ! "ΦΩΝΗ ΒΟΟΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ"
image description Αλεξανδρος | Ιουνίου 7, 2012 9:59 μ.μ. | Reply
Χιλια μπραβο σε μια γενναια και ξεκαθαρη προταση απεναντι σε ενα τοσο συντηρητικο και πελατειακο κρατος.Με τις καλυτερες ευχες ελπιζουμε σε καλυτερες μερες για ολοκληρο τον κλαδο!
image description Your Name | Ιουνίου 8, 2012 9:36 π.μ. | Reply
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΠΡΑΒΟ.ΣΤΑΡΑΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ..
image description SARAKINOS | Ιουνίου 9, 2012 2:36 μ.μ. | Reply
Θα σταλεί και στο υπουργείο, αλλά το θέμα είναι να ολοκληρωθεί με τις δικές σας διορθώσεις, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει. Για τον λόγο αυτό ανεβάσαμε το θέμα για συζήτηση και ζητάμε την βοήθεια όλων σας. Οι καιροί ου μενετοί...
image description Michael | Ιουνίου 12, 2012 9:05 π.μ. | Reply
Μπράβο παιδια!! Πολυ καλές τοποθετήσεις
image description SARLAS | Ιουνίου 14, 2012 3:11 μ.μ. | Reply
ΛΕΩ,ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ(ΧΑΣΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ) ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ TAXIS ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑΓΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ (ΠΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΑ)ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΝΑΜΕ ΠΡΟ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ (ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΑΥΤΟ) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΙΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ?
image description SARAKINOS | Ιουνίου 15, 2012 9:33 μ.μ. | Reply
Επαναστατική, αλλά ουτοπική η πρότασή σου, συνάδελφε. Τον Τσε Γκεβάρα, τον εξόντωσαν τα οργανωμένα συμφέροντα, όπως και παλιότερα τον Μ.Λ.Κίνγκ και πιο παλιά τον Μεξικάνο Εμιλιάνο Ζαπάτα. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον μας, παλεύοντας ενωμένοι και χωρίς παρεκκλίσεις από τους στόχους μας.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο