Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέσω τραπεζών οι συναλλαγές επιχειρήσεων

Tη διενέργεια όλων των επιχειρηματικών συναλλαγών μέσω τραπεζών, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, μελετά η κυβέρνηση....

Tη διενέργεια όλων των επιχειρηματικών συναλλαγών μέσω τραπεζών, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, μελετά η κυβέρνηση. Με εντολή του υπουργού Οικονομίας και Oικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, οι αρμόδιες υπηρεσίες μελετούν τη δυνατότητα εφαρμογής σχετικής πρότασης του πρώην υπουργού Οικονομικών Α. Παπαδόπουλου.

Πηγή express

Αδήλωτα εισοδήματα, μαύρο χρήμα, κρυφές εξολογιστικές συναλλαγές επιχειρεί να φέρει στο φως το υπουργείο Οικονομικών, συνδέοντας on line τις τράπεζες με τις εφορίες.


Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου να διερευνήσουν κατά πόσο είναι δυνατή μια τέτοια σύνδεση, η οποία μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα στην πάταξη της φοροδιαφυγής.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπουργική εντολή δόθηκε ύστερα από πρόταση του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Α. Παπαδόπουλου, να πραγματοποιούνται οι πάσης φύσεως συναλλαγές των επιχειρήσεων αποκλειστικά και μόνο μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων. Με τον τρόπον αυτόν και στην περίπτωση που συνδεθούν ηλεκτρονικά οι τράπεζες με τις εφορίες, θα καταστεί δυνατός ο ανά πάσα στιγμή έλεγχος των παραστατικών που διακινούνται στην αγορά και μέσω αυτού ο εντοπισμός των εικονικών συναλλαγών.


Δεν είναι, βεβαίως, η πρώτη φορά που οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να περιορίσει τη φοροδιαφυγή χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική τεχνολογία. Αυτή τη φορά, όμως, η επιτυχία του εγχειρήματος προϋποθέτει να ξεπερασθεί το μεγάλο εμπόδιο του τραπεζικού απορρήτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νόμος επιτρέπει την άρση του απορρήτου μόνο στις περιπτώσεις που η φοροδιαφυγή είναι ήδη αποδεδειγμένη. Ανεξαρτήτως, πάντως, εάν βρεθεί φόρμουλα για την εφαρμογή του μέτρου, η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος παραμένει ο απώτερος στόχος του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο