Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ανακοίνωση Υ.Ο. σχετικά με τις παρατάσεις που δόθηκαν στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Αναφορικά με την παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα, μέχρι τις 16 Ιουλίου, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα εξής:

- Έντεκα μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, είχαν υποβληθεί μόνο 492.869 ηλεκτρονικές και 81.306 χειρόγραφες φορολογικές δηλώσεις επί συνόλου 5,5 εκατ. περίπου.

- Η νέα λήξη της προθεσμίας είναι νωρίτερα από την αντίστοιχη περυσινή

- Η εισροή εσόδων στα ταμεία από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, θα γίνει ενωρίτερα από πέρυσι λόγω της υποχρεωτικής  ηλεκτρονικής – για πρώτη φορά – υποβολής των δηλώσεων για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ (με εξαίρεση τους συνταξιούχους) και για όλους τους επιτηδευματίες.

Αυτό αναμένεται επειδή, σε αντίθεση με τις χειρόγραφες δηλώσεις για τις οποίες απαιτείται μεγάλος χρόνος επαλήθευσης και καταχώρισης στο σύστημα, οι ηλεκτρονικές δηλώσεις εκκαθαρίζονται αυτόματα, γεγονός που βοηθά στην άμεση βεβαίωση του φόρου αλλά και στην διευκόλυνση των διεκπεραιώσεων και ελεγκτικών επαληθεύσεων.

Αναφορικά με την ολιγοήμερη παράταση για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων (ΑΕ, ΕΠΕ κλπ), μέχρι τις 8 Ιουνίου, αυτή αφορά αποκλειστικά στην ηλεκτρονική υποβολή αριθμού δηλώσεων που δεν είχαν υποβληθεί.

Η ηλεκτρονική υποβολή αυτών των δηλώσεων διευκολύνει το Υπουργείο Οικονομικών στην άμεση καταχώριση αυτών και την επίτευξη του στόχου των άμεσων διασταυρώσεων.

Με την ευκαιρία αυτή προτρέπουμε τους φορολογούμενους στη σταδιακή υποβολή των δηλώσεων, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν τις τελευταίες ημέρες.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Ιουνίου 5, 2012 3:44 μ.μ. | Reply
Ζητω η υπηρεσιακή κυβέρνηση !
image description Your Name | Ιουνίου 5, 2012 4:04 μ.μ. | Reply
μας πεισανε τωρα...........
ειπα κι εγω, γιατι δωσανε παραταση τοοοοσο νωρις...........
image description KALASTY | Ιουνίου 5, 2012 6:19 μ.μ. | Reply
Σωπάτε ρε ηλίθιοι!!!
Φτιάξτε πρώτα το κ....σύστημα σας και μετά ελάτε να μας πείτε ποιός να ταλαιπωρηθεί και ποιός όχι!Άντε και...μλκς!
image description IDO | Ιουνίου 5, 2012 8:17 μ.μ. | Reply
Το ηθικό δίδαγμα...

Αν δεν στέλνουμε δηλώσεις θα μας δίνουν παρατάσεις.

image description ΜΠΙΛΛΥ | Ιουνίου 5, 2012 8:39 μ.μ. | Reply
ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ;
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΝΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΒΡΙΖΟΥΜΕ.ΔΙΝΟΥΝ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
image description Germanicus | Ιουνίου 5, 2012 10:56 μ.μ. | Reply
Βγάλτε και μια ανακοίνωση όπου να εξηγείτε γιατί το σύστημα άνοιξε τόσο αργά.... :-) Εδώ έχετε δίκιο που λέτε "δεν κάναμε κάτι κακό όπως μας κατηγορείτε". Γιατί όμως οι δηλώσεις που κανονικά αρχίζουν Μάρτη και ολοκληρώνονται Μάιο (3 μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία) φέτος ξεκίνησαν 26 Απριλίου (ημερομηνία που βγήκε η ΠΟΛ για τα Ε5) με αρχική καταληκτική ημερομηνία μέσα Ιουνίου (1 1/2 μήνας), δεν μας λέτε.... :-)
image description Your Name | Ιουνίου 6, 2012 10:41 π.μ. | Reply
Τα γεγονότα είναι απλά. Με το αφορολόγητο των 5.000 € η επιβάρυνση σε όλους είναι σημαντική και μην ξεχνάμε ότι στις 6 Μαίου είχαμε εκλογές και πάλι έχουμε εκλογές στις 17 Ιουνίου. Πώς λοιπόν να γλυτώσουν το μαύρισμα αν δεν έδιναν παράταση???
image description Your Name | Ιουνίου 6, 2012 12:58 π.μ. | Reply
Καλά Χριστούγεννα.......
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο