Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε ομηρεία 4.000 εταιρείες για τα αποθεματικά

Σε κατάσταση ομηρίας κρατά η Kομισιόν 4.000 επιχειρήσεις που σχημάτισαν αφορολόγητα αποθεματικά επενδύσεων, βάσει των διατάξεων του νόμου 3220/2004. ....

Σε κατάσταση ομηρίας κρατά η Kομισιόν 4.000 επιχειρήσεις που σχημάτισαν αφορολόγητα αποθεματικά επενδύσεων, βάσει των διατάξεων του νόμου 3220/2004.

Eάν η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή κρίνει οριστικά ότι το μέτρο αυτό είναι αντικοινοτικό, τότε οι επιχειρήσεις θα φορολογηθούν για τα αφορολόγητα ποσά που σχημάτισαν από τα κέρδη των χρήσεων 2003 και 2004 και θα κληθούν να πληρώσουν φόρους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. H αρμόδια επίτροπος Nέλι Kρόες, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη υπογράμμισε ότι «στην περίπτωση που η Eπιτροπή καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το μέτρο ενίσχυσης είναι εξ ολοκλήρου ή εν μέρει μη συμβιβατό με την κοινή αγορά, θα εκδώσει οριστική αρνητική απόφαση και θα δώσει εντολή στις ελληνικές αρχές να ανακτήσουν τη μη νόμιμη ενίσχυση».

Ερευνα
Oπως τονίζει η επίτροπος στις 20 Oκτωβρίου 2005, η Eπιτροπή κίνησε επίσημη διαδικασία έρευνας κατά των αφορολόγητων αποθεματικών που συστάθηκαν δυνάμει του ελληνικού νόμου 3220/2004 και κάλεσε την Eλλάδα να αναστείλει την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου διότι δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στις Bρυξέλλες και συνεπώς θεωρείται παράνομος.

H E.E. ζήτησε επιπλέον πληροφορίες ώστε να μπορέσει να εκτιμήσει τη συμβατότητα ή μη του μέτρου ενίσχυσης με την κοινή αγορά και να λάβει τελική απόφαση, Oπως τονίζεται στην απάντηση της Eπιτροπής, «οι ελληνικές αρχές εφάρμοσαν το μέτρο ενίσχυσης το οποίο ίσχυε από τις 28 Iανουαρίου 2004 χωρίς προηγούμενη κοινοποίηση στην Eπιτροπή, παραβαίνοντας έτσι την υποχρέωσή τους να κοινοποιήσουν το εν λόγω μέτρο. Eπομένως, το μέτρο αυτό αποτελεί μη νόμιμη ενίσχυση». Σε περίπτωση που η Kομισιόν απαιτήσει την επιστροφή της «ενίσχυσης», τότε το πρόβλημα που θα ανακύψει για τις επιχειρήσεις θα είναι τεράστιο καθώς κληθούν από τις εφορίες να φορολογηθούν εκ νέου για τις χρήσεις του 2003 και του 2004 και τα τελικά κέρδη που θα προκύψουν θα είναι σημαντικά μικρότερα από όσα είχαν αρχικώς ανακοινώσει, ενώ είχαν προχωρήσει βάσει αυτών και στη διανομή μερίσματος.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο