Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ανακοίνωση Υ.Ο. σχετικά με την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων

To Yπουργείο Οικονομικών, δεδομένης της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των εμπρόθεσμων αρχικών δηλώσεων εισοδήματος των Φυσικών Προσώπων με ατομικά εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ (εκτός των συνταξιούχων) για το Οικονομικό Έτος 2012, υπενθυμίζει την Απόφαση ΠΟΛ.1079/26.3.2012, η οποία μεταξύ άλλων ορίζει:

• Όλοι οι κωδικοί πρόσβασης των υφιστάμενων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ που δεν έχουν προβεί στη διαδικασία λήψης και εισαγωγής κλειδαρίθμου ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 31/12/2012 και οι δηλώσεις εισοδήματος των φυσικών αυτών προσώπων μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά με τη χρήση των υφιστάμενων κωδικών χωρίς να απαιτείται κλειδάριθμος.

• Σε όσους φορολογούμενους δεν σταλούν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος σε έντυπη μορφή, λόγω υποχρέωσής τους σε ηλεκτρονική υποβολή (φορολογούμενοι που δήλωσαν το προηγούμενο έτος εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ πλήν των συνταξιούχων) και δεν είναι ήδη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISNET, η Γ.Γ.Π.Σ. αποστέλλει με συστημένη επιστολή τους απαραίτητους κωδικούς πρόσβασης, προκειμένου να υποβάλουν την δήλωσή τους μέσω διαδικτύου.

Οι πολίτες που δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση των παραπάνω υφιστάμενων διευκολύνσεων που αποφασίστηκαν προς αποφυγή συνωστισμού, μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ., για την υποβολή αίτησης και την απόκτηση κλειδαρίθμου, ανεξάρτητα από την αποστολή των συστημένων επιστολών, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία είτε με απλή εξουσιοδότηση, πλην όμως προτείνεται να αναμένουν τη λήψη των συστημένων επιστολών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Ιουνίου 1, 2012 2:02 μ.μ. | Reply
δωστε καμια παραταση και αφηστε τις νουθεσιες
image description Your Name | Ιουνίου 1, 2012 4:37 μ.μ. | Reply
"είτε με απλή εξουσιοδότηση" !!!!τόσους μήνες που μας ταλαιπωρούσαν όταν μας εξουσιοδοτούσε ο κουμπάρος απ' το χωρίο με απλή εξουσιοδότηση θεωρημένη απ' το ΚΕΠ και μας έδιωχναν οι φωστήρες στα Μητρώα επειδή δεν είχαμε το "ειδικό πληρεξούσιο" .....τρομάρα τους....χρειάστηκε σχεδόν ένας χρόνος για να βρεθεί ένας Χριστιανός στο ΥΟ και να διευκρινίσει ότι αυτός που σκέφτηκες το "Ειδικό πληρεξούσιο" ήταν ένας μπούφος και μισός...την ώρα που συνάδελφοι του αγωνίζονταν να μειώσουν την πολυπλοκότητα...η πλάκα είναι ότι ο Έφορος που έχει την ευχέρεια να ξεμπλοκάρει τον κόσμο με τις αηδίες κι αυτός αχρήστευε την επίσημα θεωρημένη εξουσιοδότηση και επέμενε στο ΕΙΔΙΚΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ....Άντε ουστ μπας και αναλάβουν νεότεροι και αποδοτικά μορφωμένοι υπάλληλοι!
image description Your Name | Ιουνίου 1, 2012 7:22 μ.μ. | Reply
Ρε παιδιά να τους κρατήσουμε τους προσωρινούς, νιώθουν λίγο παραπάνω. Χωρίς πλάκα.
image description ΜΑΡΙΛΕΝΑ | Ιουνίου 2, 2012 10:52 π.μ. | Reply
ΝΙΩΘΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ 'Η ...ΞΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠ.ΕΞΩ(ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΚΩΝ΄/ΝΟΥ ), ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΙΧΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ....ΞΕΝΥΧΤΙ ...ΖΟΡΙ .....ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΡΕΛΟ ΤΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΨΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ . ΤΟ ΨΗΦΙΖΑΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΙΡΟΥΣΑΝ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ,ΠΟΛ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ...ΟΙ ΑΧΡΙΟΙ....
image description Your Name | Ιουνίου 5, 2012 3:21 μ.μ. | Reply
ΕΝΗΜΕΕΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΕ Τ Ο ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο