Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νόμιμη η αύξηση των αντικειμενικών αξιών για τη Β΄ ζώνη του Παλαιού Ψυχικού λέει το ΣτΕ

1 Ιούνιου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Νόμιμη έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στη Β' ζώνη της περιοχής του Παλαιού Ψυχικού, που είχε εγκριθεί τον Φεβρουάριου του 2011 με σχετική υπουργική απόφαση.
 
Αντίθετα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες στην οδό Δάφνης αλλά και στην Στ' ζώνη της ίδιας περιοχής.

 Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το ΣτΕ επικύρωσε την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στη Β' ζώνη του Παλαιού Ψυχικού, κρίνοντας ότι στηριζόταν σε επαρκή στοιχεία αγοραπωλησιών που παρουσίασε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για το διάστημα 2008-2010.

 Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα της οδού Δάφνης, το ΣτΕ έκρινε ότι δεν πρέπει να αυξηθούν οι αντικειμενικές τους αξίες διότι δεν είχε ληφθεί υπόψη η μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνσή της συγκεκριμένης οδού, η οποία αποτελεί μοναδική δίοδο προς πολλές κατευθύνσεις (Γαλάτσι, Δικαστήρια, Κέντρο, Βόρεια-Νότια Προάστια).

 Το ΣτΕ ακύρωσε, επίσης, αύξηση των αντικειμενικών αξιών (από 4.300 σε 5.500 ευρώ) στη Στ΄ ζώνη, διότι τα στοιχεία μεταβιβάσεων αφορούσαν σε άλλες ζώνες, ενώ για την επίμαχη περιοχή υπήρχαν μόνο αγγελίες από έντυπα πωλήσεων.

  Προσφυγές στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, που ζητούσαν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση (Φεβρουάριος 2011) με την οποία αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες.

 Οι ιδιοκτήτες υποστήριζαν ότι η αύξηση αντίκειται προς το δίδαγμα της κοινής πείρας, ότι υπάρχει ύφεση εδώ και δύο έτη που έχει πλήξει την αγορά ακινήτων.
 
 Ωστόσο, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, με σειρά αποφάσεων του (2016-2021/2012), δεν έκανε δεκτό τον παραπάνω ισχυρισμό και ακύρωσε, κατά πλειοψηφία, τον κύριο όγκο των προσφυγών, κρίνοντας αιτιολογημένη την επιχειρηματολογία της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., ότι το 2010 έγιναν 608 μεταβιβάσεις, εκ των οποίων οι 102 στη Β' ζώνη, γεγονός που δείχνει ότι η κρίση δεν επηρέασε αγοραπωλησίες με υψηλές τιμές.
 
Πηγή Νewsbeast.gr
 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης