Ειδήσεις Δικαστικά - Φορονομικά

Νόμιμη η αύξηση των αντικειμενικών αξιών για τη Β΄ ζώνη του Παλαιού Ψυχικού λέει το ΣτΕ

Νόμιμη έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στη Β' ζώνη της περιοχής του Παλαιού Ψυχικού, που είχε εγκριθεί τον Φεβρουάριου του 2011 με σχετική υπουργική απόφαση.
 
Αντίθετα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες στην οδό Δάφνης αλλά και στην Στ' ζώνη της ίδιας περιοχής.

 Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το ΣτΕ επικύρωσε την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στη Β' ζώνη του Παλαιού Ψυχικού, κρίνοντας ότι στηριζόταν σε επαρκή στοιχεία αγοραπωλησιών που παρουσίασε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για το διάστημα 2008-2010.

 Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα της οδού Δάφνης, το ΣτΕ έκρινε ότι δεν πρέπει να αυξηθούν οι αντικειμενικές τους αξίες διότι δεν είχε ληφθεί υπόψη η μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνσή της συγκεκριμένης οδού, η οποία αποτελεί μοναδική δίοδο προς πολλές κατευθύνσεις (Γαλάτσι, Δικαστήρια, Κέντρο, Βόρεια-Νότια Προάστια).

 Το ΣτΕ ακύρωσε, επίσης, αύξηση των αντικειμενικών αξιών (από 4.300 σε 5.500 ευρώ) στη Στ΄ ζώνη, διότι τα στοιχεία μεταβιβάσεων αφορούσαν σε άλλες ζώνες, ενώ για την επίμαχη περιοχή υπήρχαν μόνο αγγελίες από έντυπα πωλήσεων.

  Προσφυγές στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, που ζητούσαν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση (Φεβρουάριος 2011) με την οποία αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες.

 Οι ιδιοκτήτες υποστήριζαν ότι η αύξηση αντίκειται προς το δίδαγμα της κοινής πείρας, ότι υπάρχει ύφεση εδώ και δύο έτη που έχει πλήξει την αγορά ακινήτων.
 
 Ωστόσο, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, με σειρά αποφάσεων του (2016-2021/2012), δεν έκανε δεκτό τον παραπάνω ισχυρισμό και ακύρωσε, κατά πλειοψηφία, τον κύριο όγκο των προσφυγών, κρίνοντας αιτιολογημένη την επιχειρηματολογία της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., ότι το 2010 έγιναν 608 μεταβιβάσεις, εκ των οποίων οι 102 στη Β' ζώνη, γεγονός που δείχνει ότι η κρίση δεν επηρέασε αγοραπωλησίες με υψηλές τιμές.
 
Πηγή Νewsbeast.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο