Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Reuters: Προς φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία

Reuters: προς φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία
Μετά την ενεργοποίηση της συμφωνίας Γερμανίας - Ελβετίας ανοίγει ο δρόμος

Θετική για τα ελληνικά συμφέροντα εξέλιξη σημειώθηκε στο σκέλος των ξένων καταθέσεων που βρίσκονται στην Ελβετία. Σύμφωνα με το Reuters η Κάτω Βουλή της Ελβετίας ενέκρινε τη διακρατική συμφωνία με τη Γερμανία για την αναδρομική φορολόγηση των γερμανικών καταθέσεων στη χώρα, με φόρο που θα ανέρχεται ακόμη και στο 41%.

Βάσει της συμφωνίας, η οποία είχε ήδη εγκριθεί από την Άνω Βουλή της Ελβετίας, η αναδρομική φορολόγηση των λογαριασμών αλλοδαπών, οι κάτοχοι των οποίων δεν ονοματίζονται, θα ισχύσει από τις αρχές του 2013.

Αντίστοιχες διμερείς φορολογικές συμφωνίες έχουν συνομολογηθεί με τη Βρετανία και την Αυστρία, ενώ ήδη από το 2010 σχετικές πρωτοβουλίες έχει αναλάβει και η Ελλάδα.

Στην Ελβετία εκτιμάται ότι έχει κατευθυνθεί το 10% περίπου των καταθέσεων που έφυγαν την τελευταία διετία από τις ελληνικές τράπεζες, δηλαδή περίπου 2,5 δισ. ευρώ.

Η Ελβετία αρνείται την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών για τους ξένους καταθέτες και για τον λόγο αυτό έχει συμφωνήσει διακρατικά την παρακράτηση και την πληρωμή φόρου προκειμένου να διατηρηθεί η ανωνυμία των καταθέσεων.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ελβετικές αρχές προκειμένου να συνομολογηθεί διακρατική συμφωνία αντίστοιχη με αυτή της Ελβετίας και της Γερμανίας που θα οδηγήσει στη φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες.

Πηγή: REUTERS
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description elezia | Ιουνίου 1, 2012 1:09 μ.μ. | Reply
Είπαν: Μην καταστρέφετε το ωραίο με τη νομιμότητα. Θεόδωρος Ρούζβελτ
image description trapezokomos | Ιουνίου 1, 2012 3:10 μ.μ. | Reply
καταρ΄χας πολύ ωραίο το συνεχόμενο ανέκδοτο..ΡΕ ΣΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ;;;
η ουσία όμως είναι αλλού κύριοι και την έχετε χάσει...είμαι ε΄γω λοιπόν ένας απλός μισθωτός με μηνιάτικο στο χιλιάρικο.και έχω στείλει στην Ελβετία 10 εκ. ευρώ.Και έρχεται τωρα ο άλλος και μου τα φορολογεί...ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑ ΤΑ 10 ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;;;;;ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;;;ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΩ ΜΕ 41 % ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ;ΕΑΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΕΛΒΕΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΕΥΜΑΝ Η΄ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΟΝΟΜΑ;ΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;;;;; ΑΠΟ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ;;;;

ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΙ ΤΟΥ ΑΥΓΕΑ !ΚΥΝΗΓΕΙΣΤΕ ΚΑΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΔΙΑΚΟΣΑΡΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙΑ ΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ...ΑΝ ΔΩ ΝΑ ΠΙΑΝΕΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΤΑΧΘΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ.ΟΣΟ ΤΟ ΠΑΤΕ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΦΡΑΓΚΟ!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο