Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο των νέων ελέγχων της εφορίας

Ληξιπρόθεσμα, ενοίκια, πολυτελή ακίνητα και αυτοκίνητα σε πρώτη προτεραιότητα από τους ελεγκτές

Για ακόμα μια φορά, ένας υπουργός Οικονομικών - έστω και υπηρεσιακός -ασχολείται με την υλοποίηση των αυτονόητων.

Με τα έσοδα να υποχωρούν δραματικά, ο Γιώργος Ζανιάς συναντήθηκε χθες με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων εφοριών και τελωνείων της Αττικής. Αφού συνέδεσε -με περισσή καθυστέρηση - την είσπραξη των εσόδων με την πληρωμή των μισθών των εφοριακών και ζήτησε «την ακόμα πιο ενεργή δραστηριοποίηση του μηχανισμού», τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις, στις οποίες πρέπει να επικεντρωθούν οι έλεγχοι. Ποιες είναι αυτές;

Η είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών, ειδικά όσων έχουν καταστεί ως τέτοια την τελευταία διετία και είναι πάνω από 300 ευρώ (σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση για ακόμα ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου, ώστε να αποσταλούν νέα ειδοποιητήρια από τα δικαστικά τμήματα των εφοριών),

Η κατάσχεση ενοικίων, τα οποία οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν δήλωσαν στην εφορία, παρά το γεγονός ότι οι ενοικιαστές το έκαναν.

Η κατάσχεση πολυτελών περιουσιακών στοιχείων, η απόκτηση των οποίων ουδέποτε δηλώθηκε στην εφορία, και τα οποία εντοπίστηκαν μετά από διασταυρώσεις, που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις θα σώσουν την παρτίδα στα έσοδα;

Ασφαλώς και όχι. Άλλωστε, με τα περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ, που αναμένεται να μπουν στα ταμεία αν αποδώσουν όλοι αυτοί οι έλεγχοι, θα περιοριστεί - σε μεγάλο βαθμό ομολογουμένως -, αλλά δεν θα κλείσει, η μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό.

Τι είναι αυτό, όμως, που θα κάνει το μηχανισμό να λειτουργήσει όπως πρέπει, εν μέσω προεκλογικής περιόδου;

Πώς θα πεισθούν οι οφειλέτες ή οι παραβάτες να πληρώσουν, όταν γνωρίζουν ότι – στο δρόμο προς τις κάλπες – τέτοια αυστηρά μέτρα δεν εφαρμόζονται;

Μόνο με ξεκάθαρες οδηγίες από τον προϊστάμενο υπουργό, που θα περιλαμβάνουν και τις – άμεσα εφαρμόσιμες – συνέπειες για τους προϊσταμένους και τους υφισταμένους τους σε εφορίες και τελωνεία, αν δε γίνουν πράξη τα προβλεπόμενα.Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαΐου 31, 2012 2:00 μ.μ. | Reply
Σχολιάστε
image description PLAPOUTAS | Μαΐου 31, 2012 2:24 μ.μ. | Reply
Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Το επικοινωνιακό παραμύθι της υπηρεσιακής ηγεσίας (και όχι μόνο) του φορολογικού μηχανισμού της χώρας μας συνεχίζεται ανερυθρίαστα.

Αυτοί οι ανίκανοι «σοφοί», που αναρριχήθηκαν μέσα από ίντριγκες και διαπλοκές στις ανώτατες βαθμίδες της υπηρεσιακής ηγεσίας του φορολογικού μηχανισμού, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της κατάρρευσης των Δημοσίων Εσόδων.

Οι κύριοι λοιπόν αυτοί οφείλουν να απαντήσουν και να δώσουν εξηγήσεις:

Πόσοι εφοριακοί υπάλληλοι υπηρετούσαν το έτος 2000 και πόσοι σήμερα?

Γιατί καταργήθηκαν τα τμήματα ελέγχου και δικαστικού σε 200 Δ.Ο.Υ.?

Γιατί καταργήθηκαν το 2004 τα ΤΟΠΙΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΤΕΚ)?

Γιατί αδρανοποιήθηκαν και μετονομάσθηκαν σε ΥΠΕΕ οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ από το 2004 μέχρι το 2010?

Γιατί αποδεκατίσθηκαν από ελεγκτές οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ από το 2010 και υπολειτουργούν σήμερα με προγραμματισμένη την κατάργηση των περιφερειακών υπηρεσιών του?

Γιατί αδρανοποιήθηκαν από το 2004 και στη συνέχεια διαλύθηκαν την 1-2-2012 τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΠΕΚ)?

Γιατί υποβαθμίστηκαν τα ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΔΕΚ) με την δημιουργία μιας δυσλειτουργικής μονάδας της Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων?

Γιατί αλλάζουν εξ ολοκλήρου τον ελεγκτικό φορολογικό μηχανισμό με ασχέτους, ανίκανους και εντελώς άπειρους «Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους», ενώ διέθετε συγκροτημένους, έμπειρους και με πολλές γνώσεις ελεγκτές, αντί να τον εξυγιάνουν και συμπληρώσουν με νέους ελεγκτές?

Γιατί δεν αναφέρουν που βρήκαν ξαφνικά τις 20 ομάδες δράσης (ΡΑΜΠΟ!!!) που θα εισπράξουν τα δημόσια έσοδα?

Γιατί τόσο παραμύθι και πάλι?

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΙΟΙ.

Η κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων είναι αποτέλεσμα της συνειδητής αδρανοποίησης και στη συνέχεια διάλυσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού βάσει ενός σατανικού σχεδίου διαφόρων ανόμων συμφερόντων, μέσα και έξω από τη χώρα μας που εδώ και χρόνια σταδιακά υλοποιείται και σκοπό έχει:

Α) Να αποδυναμώσουν τελείως τα δημόσια έσοδα με αποτέλεσμα να ξεπουληθεί η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία με Βουλγαροποίηση των μισθών και των συντάξεων και φτωχοποίηση των Ελλήνων γενικά και

Β) Να απενεργοποιηθεί και στη συνέχεια να διαλυθεί ο υπάρχον φοροελεγκτικός μηχανισμός με κατασυκοφάντηση και διασυρμό των εφοριακών ελεγκτών με Γκαιμπελίστικο τρόπο, ότι είναι ανίκανοι και διεφθαρμένοι και για το λόγο αυτό καταρρέουν τα Δημόσια έσοδα, ώστε να παραχωρηθεί ο νευραλγικός τομέας του φορολογικού ελέγχου και η είσπραξη των εσόδων του δημοσίου από φόρους σε ιδιωτικές εταιρείες δημιουργώντας έτσι (σε «Παγκόσμια Πρώτη») τους σύγχρονους «ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ» για να συνεχισθεί πλέον το «άγριο πάρτυ της φοροδιαφυγής και της φοροαπάτης», στην κρίσιμη αυτή στιγμή που η χώρα καταρρέει από την μη ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής με αποτέλεσμα την μη είσπραξη των δημοσίων εσόδων αλλά και την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Η σύσταση του νέου σώματος «Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους» από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και μόνο από την ονοματολογία δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις του υπουργείου, δηλαδή της κατάργησης του θεσμού του εφοριακού ελεγκτή.

Η επάνδρωση των ελεγκτικών υπηρεσιών με υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου είναι δυστυχώς τελείως αδόκιμη γιατί είναι πολύ λίγοι έως ελάχιστοι οι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν τα προσόντα και τις ικανότητες για ελεγκτική Υπηρεσία γιατί αν υπήρχαν τέτοιοι υπάλληλοι σίγουρα θα υπηρετούσαν ήδη στις ελεγκτικές υπηρεσίες οι οποίες είχαν και έχουν πάρα πολλές ελλείψεις προσωπικού και μάλιστα ικανού και με ουσιαστικά και τυπικά προσόντα.

Ο στόχος των διαφόρων ανόμων συμφερόντων, μέσα και έξω από τη χώρα μας, της αποδιοργάνωσης των ελεγκτικών υπηρεσιών επιτεύχθηκε πλήρως, γιατί το μόνο που θέλουν είναι η κατάργηση του ουσιαστικού φορολογικού ελέγχου ή την πραγματοποίηση του από άσχετους και ανίκανους υπαλλήλους για να αποδυναμώσουν τελείως τα δημόσια έσοδα.

Ο Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, την 9 Νοεμβρίου 2011 με την Αρ. Πρωτ: Δ6Α1153411 ΕΞ2011 απόφαση, με την οποία καθόρισε των αριθμό και την κατανομή ανά υπηρεσία των «Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους», προβλέπει την επάνδρωση της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ με 100 μόνο ελεγκτές από τους 2335 ελεγκτές που θα επανδρώσουν όλες τις ελεγκτικές φορολογικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, χωρίς να προβλέπεται ούτε ένας ελεγκτής για τις υπόλοιπες περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, γιατί προφανώς έχει αποφασισθεί η κατάργηση τους.

Με την ίδια απόφαση του Βενιζέλου δεν προβλεπόταν ούτε ένας ελεγκτής για τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΠΕΚ) του ΥΠΟΙΚ, των οποίων ήδη έχει ανασταλεί η λειτουργία τους (στην ουσία καταργήθηκαν) από 1-2-2012 και τα οποία είχαν συγκροτημένους, έμπειρους και με πολλές γνώσεις ελεγκτές και σταμάτησαν σοβαρούς φορολογικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα απάτης ΦΠΑ, που με εκτεταμένη χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ, εισέπραξαν παράνομα εκατοντάδες εκατομμυρίων ΕΥΡΩ από τις ΔΟΥ όλης της χώρας. Οι έλεγχοι αυτοί ήταν σε τελικό στάδιο σύνταξης πορισμάτων και καταλογισμού προστίμων δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ. Γιατί σταμάτησαν αιφνιδίως αυτούς τους ελέγχους, ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν? Μήπως για να συνεχίσουν ανενόχλητοι τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ.

Από το νόμο προβλέπεται η επιστροφή ΦΠΑ σε εξαγωγείς και επενδυτές. Εκμεταλλευόμενοι τις διάτρητες και ασαφείς διατάξεις περί επιστροφής ΦΠΑ αλλά και την εύκολη και απλή διαδικασία, οργανωμένες συμμορίες έχουν ρημάξει το Δημόσιο παίρνοντας παράνομα δισεκατομμύρια ευρώ με εκτεταμένη χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ. Από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν επιστραφεί 5.000.000.000€ το 2010, άλλα 5.500.000.000 € το 2011 και προβλέπεται από τον προϋπολογισμό του 2012 άλλα 3.800.000.000. Οι "εξαγωγείς" και η "παρέα" τους μαθημένοι στο μεγάλο φαγοπότι των τεράστιων ποσών παράνομων επιστροφών ΦΠΑ, διαμαρτύρονται συνεχώς γιατί καθυστερεί η άγρια "μάσα", αλλά δεν εκδίδουν επουδενί Ειδικά Δελτία Απαλλαγής ΦΠΑ, που έχουν δικαίωμα και θα έλυναν έτσι το πρόβλημα ρευστότητας, γιατί ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός. ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ, ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ.
image description Your Name | Μαΐου 31, 2012 9:11 μ.μ. | Reply
Σχολιάστε
image description Your Name | Μαΐου 31, 2012 9:40 μ.μ. | Reply
ΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ,ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΙ,ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΚΤΛ ΚΤΛ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ-ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΕΚ,ΜΕΚ....ΚΑΝΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΞΤΡΑΔΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Κ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΡ...ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΠΕΚ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΟΤΑΝ Κ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ Κ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΤΡΑΔΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ...ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΥΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΑ 500 ΕΥΡΩ Κ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΠΑ(ΑΓΡΟΤΕΣ,ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ ΚΤΛ) ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΣΚΑΒΑΝ ΤΟ ΛΑΚΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΣΟΔΑ,ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΓΚΑ Κ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 3000ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ ΕΦΤΑΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΨΥΧΟΥΛΑ...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ...ΑΛΛΑ ΟΤΙ Κ ΝΑ ΛΕΜΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 200000ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ 1000000.
image description PLAPOUTAS | Μαΐου 31, 2012 11:10 μ.μ. | Reply
Μου αρέσει η κριτική σε αυτά που γράφω. Αρκεί να είναι καλόπιστη και επί της ουσίας. Γιατί φίλε μου για την ταμπακιέρα ουδέν σχόλιο κάνεις.
image description xaxaxa | Μαΐου 31, 2012 3:12 μ.μ. | Reply
Εσυ μαλλον κανας τεκ πεκ μεκ εισαι και σου λειψαν τα παχυλα εχτραδακια...αν νομιζουμε οτι θα παμε μπροστα με τους φοροεισπρακτορες του Ιουστινιανου τότε έιμαστε και θα παραμείνουμε πατρακμιακοί βυζαντινοί όπως έιναι και παραμένει Ο μεγαλος κωδικας της διαφθοράς που λεγεται ΚΒΣ.Ναι φιλε μου συμφωνω με τα παραπάνω ,αλλά μονο αφου περασουν απο κοσκινο δεκα γενεών τα ποθεν εσχες των ανωτερω φοροεισπρακτόρων.Ο σκληρός τρόπος φορολογησης με βασει το διαβιωση του καθενός δεν συμφέρει κανεναν και πρωτιστως τους ευτυχως κατργημενους μεχρι ενος σημείου φοροελεγκτες βαμπίρ.Εξάλλου, μην ξεχνατε ο Τσοχατζόπουλος μπηκε μέσα λόγω της πολυτελούς διαβίωσής του που δεν συμφωνούσε με τα δηλωθεντα εισοδηματά του.Α ρε και να μίλαγαν κάποτε οι λογιστες βαπορακια,η τελος παντων οσοι απ αυτούς δεν ήταν συνεταιρακια.
image description PLAPOUTAS | Μαΐου 31, 2012 11:07 μ.μ. | Reply
Δεν μου αρέσει να απαντώ σε σχόλια άλλων. Σίγουρα δεν κατάλαβες αυτά που γράφω. Θα σε παρακαλούσα να τα ξαναδιαβάσεις.
image description Your Name | Μαΐου 31, 2012 6:24 μ.μ. | Reply
Ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα στην ουσία του. Για να απαιτείς από τον φορολογούμενο φόρους πρέπει να τον πείσεις ότι αυτά που θα δώσει θα πιάσουν τόπο. Δηλαδή θα έχει απολαβές από το κράτος, με άλλα λόγια: Υγεία, Παιδεία, Δημόσια έργα, Ασφάλεια, Παροχές κτλ που θα ανταποκρίνονται σε αυτά που δίνει. Όσο τα λεφτά μας καταλήγουν σε μίζες και καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ή σε πολυτελή και προκλητική ζωή η φοροδιαφυγή θα βασιλεύει. Κάτι ανάλογο με την εποχή του σουλτάνου, το μπαξίσι, τους κοτσαμπάσηδες και τους ραγιάδες. Αυτά.
image description Your Name | Μαΐου 31, 2012 6:25 μ.μ. | Reply
Με άλλα λόγια: δεν μπορείς να έισαι εσύ ο μεγαλύτερος κλέφτης και να ζητάς από τους άλλους να είναι τίμιοι, ξεζουμίζοντας τους.
image description Γιάννης Μ. | Μαΐου 31, 2012 9:35 μ.μ. | Reply
Και πέστε ότι τα μαζέψουν αυτά τα φράγκα. Πού θα πάνε? Μήπως στους τοκογλύφους του Ελληνικού δημοσίου που δάνειζαν τους εθνοπροδότες, με σκοπό να πέρνουν αχρείαστα εξοπλιστικά προγράμματα και υπερτιμημένα με την ανάλογη μίζα.
Συμπέρασμα: Αν δεν γίνει διαγραφεί του χρέους της μίζας και τις ρεμούλας ότι και να μαζέψουν δεν κάνουν τίποτα.
Μόνη ελπίδα είναι το φωτιά και τσεκούρι στους προδότες.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο