Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Χ. Θεοχάρης: Προσοχή στα «αδρανή μπλοκάκια»

Την πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων, καθώς έχουν εκκαθαριστεί πάνω από 200.000 φορολογικές δηλώσεις και ο φόρος που προκύπτει είναι περίπου 200 εκατ. ευρώ, αποστέλλει τις επόμενες ημέρες η ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, όπως ανέφερε μιλώντας στη ΝΕΤ ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων, Χ. Θεοχάρης. Επιπλέον, επισήμανε ότι θα επιβληθεί τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ και για τα «αδρανή μπλοκάκια» αν δεν γίνει διακοπή εργασιών. Όλες οι εκκρεμότητες γύρω από τα φορολογικά ζητήματα, καθώς και η πορεία των εσόδων, θα εξετασθούν σήμερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υπουργό Γιώργο Ζανιά.

Το 65% των δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί είναι χρεωστικές λόγω των σημαντικών επιβαρύνσεων που συνεπάγονται η μείωση του αφορολογήτου ορίου, η μείωση των εκπτώσεων δαπανών και κυρίως η εφαρμογή των αυξημένων (έως και 70%) τεκμηρίων.

Ο κ. Θεοχάρης απέδωσε τους αυξημένους φόρους στον τρόπο παρακράτησης που εφαρμόστηκε πέρυσι και ο οποίος δεν «παρακολούθησε» όλες τις φορολογικές αλλαγές, αλλά και στα τεκμήρια.

Όσον αφορά στην αποστολή των φορολογικών εντύπων, είπε ότι έχει αποσταλεί το 80% των εντύπων και απομένει ένα 20%, λόγω τεχνικών δυσκολιών, που πάντως αντιμετωπίστηκαν.

Από βδομάδα αρχίζει και η αποστολή των υπολοίπων εκκαθαριστικών του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν αυτά του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2010-2011.

Ο κ. Θεοχάρης επιβεβαίωσε ακόμη ότι θα σταλούν επιστολές σε περίπου 240.000 ελεύθερους επαγγελματίες, από τους οποίους 110.000 υπέβαλαν μηδενικές δηλώσεις και 130.000 ήταν αδρανείς, προκειμένου να κλείσουν τα βιβλία τους και να αποφύγουν την πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος των 500 ευρώ. Όπως διευκρίνισε, οι επιτηδευματίες που θέλουν να κάνουν διακοπή εργασιών, μπορούν να το κάνουν έως τις 6 Ιουνίου.

Αναφορικά με τις φορολογικές δηλώσεις, ο κ. Θεοχάρης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης των προθεσμιών (λήγουν στις 15 Ιουνίου για μισθωτούς και συνταξιούχους) εάν απαιτηθεί κάτι τέτοιο, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία.Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΕΛΕΝΑ | Μαΐου 25, 2012 2:17 μ.μ. | Reply
ΠΛΑΚΑ ΕΧΟΥΝ 'ΑΝ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ' ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.ΑΥΤΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15/6 ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ.ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΑΠΑΙΤΩ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ 15/6 ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ Κ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑ (2-3) ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ,ΝΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟ Κ ΟΛΟΙ ΘΑ ΡΩΤΑΝΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.
image description Αεκτζής | Μαΐου 25, 2012 3:23 μ.μ. | Reply
Το 6 Ιουνίου που αναφέρει τι είναι;
image description HaPi | Μαΐου 25, 2012 5:27 μ.μ. | Reply
Σε κανένα μοναστήρι πρέπει να κλειστούμε....μήπως και ηρεμήσουμε λίγο.

Πόσο δύσκολο τους είναι να δώσουν από τώρα παράταση για 30/7? Αφού έτσι και αλλιώς το καλοκαίρι είναι γνωστό που θα το περάσουμε !!!
Δυστυχώς, είμαστε για λύπηση !!!!
image description Your Name | Μαΐου 25, 2012 6:14 μ.μ. | Reply
γιατί αναφέρει εώς 6 Ιουνίου??
image description fougaros | Μαΐου 25, 2012 7:06 μ.μ. | Reply
ΛΟΓΙΚΑ ΕΝΝΟΕΙ...ΕΩΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΟΥΝ ΜΕ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ...
image description IDO | Μαΐου 25, 2012 8:06 μ.μ. | Reply
Είχαν λέει τεχνικές δυσκολίες και το 20% των εντύπων δεν το έχουν στείλει αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της παράτασης.

Μπαγλαμάδες, ε μπαγλαμάδες.

Πρώτα να βάζετε προθεσμίες στις δικές σας υπηρεσίες που δεν έχουν στείλει έντυπα, βεβαιώσεις συντάξεων και πολλά άλλα και μετά να βάλετε προθεσμίες στους πολίτες.

Κοπρίτες.
image description Your Name | Μαΐου 25, 2012 11:53 μ.μ. | Reply
βρε παιδια θα δωσουν παραταση .ειναι λογικο οι δηλωσεις να ληγουν 15/6 και στις 17/6 εχουμε τις εκλογες . αν δεν δωσουν παραταση και φτασουν τα εκκαθαριστικα πριν τις εκλογες μονοι τους θα ψηφισουν
image description Ληστευμένος Πολίτης | Μαΐου 26, 2012 8:14 μ.μ. | Reply
H ΑΛΗΤΕΙΑ σε ολο της το μεγαλείο.
Δηλαδή θα ανοιγοκλείνουμε βιβλία? Πως την είδαν την δουλειά η κλεφταράδες του Υπουργείου?
Ή νομιζουν ότι οι πελάτες περιμένουν στην ουρά για να κάνουμε καμμιά δουλειά?
Να δω όταν θα τα κλείουμε τελικά τα βιβλία ποιος θα πληρώνει τους μισθούς τους. Γιατί γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.
image description Your Name | Μαΐου 28, 2012 4:51 μ.μ. | Reply
Αμα ελεγε και για την εκπρόθεσμη δήλωση Διακοπης ..
image description elezia | Μαΐου 29, 2012 10:06 π.μ. | Reply
Είπαν: Πάντων των αναγκαίων κακών ιατρός χρόνος εστίν.

Μένανδρος
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο