Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μετά τις εκλογές οι αποφάσεις για μισθούς συμβάσεις

Μετά τις εκλογές οι αποφάσεις για μισθούς συμβάσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν ακόμη και στους κόλπους του Συνδέσμου τόσο για το περιεχόμενο όσο και για το χρόνο ανάληψης της πρωτοβουλίας να ζητηθεί η κατάργηση της μείωσης κατά 22% του κατώτατου μισθού και η επιμήκυνση της μετενέργειας από τους τρεις στους έξι μήνες, ενημέρωσε τον Αντ. Ρουπακιώτη ότι ο ΣΕΒ δεν θα παραστεί στη σημερινή άτυπη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ.

«Ναυαγεί» ο προεκλογικός διάλογος για την αλλαγή του πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και το «πάγωμα» της μετενέργειας και των μειώσεων στους κατώτατους μισθούς, που, σχεδόν... ταυτόχρονα, προκάλεσαν -πυροδοτώντας αντιδράσεις σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο- ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντ. Ρουπακιώτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν ακόμη και στους κόλπους του Συνδέσμου τόσο για το περιεχόμενο όσο και για το χρόνο ανάληψης της πρωτοβουλίας να ζητηθεί η κατάργηση της μείωσης κατά 22% του κατώτατου μισθού και η επιμήκυνση της μετενέργειας από τους τρεις στους έξι μήνες, ενημέρωσε τον Αντ. Ρουπακιώτη ότι ο ΣΕΒ δεν θα παραστεί στη σημερινή άτυπη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ. Αποδέχθηκε, ωστόσο, την πρόταση της ΓΣΕΕ να οργανωθεί ο διάλογος αυτός στην Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης (με τη συμμετοχή και του υπουργείου) και ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή μετά τις 31 Μαΐου, καθώς πρέπει να προηγηθεί η γενική συνέλευση του Συνδέσμου...

Απουσίες
Στην αναβολή αυτή -που φέρνει πιο κοντά στις εθνικές εκλογές την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου, προδικάζοντας τη συνέχισή του και τη λήψη αποφάσεων, εφόσον υπάρξουν συγκλίσεις, αρκετά μετά την 17η Ιουνίου- προστέθηκε χθες και η απόφαση της ΔΑΚΕ να μην συμμετάσχει στην όλη διαδικασία. Η ΔΑΚΕ, παρά την καταρχήν συμφωνία της με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Ι. Παναγόπουλο να στηρίξει το διάλογο στην Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης, ανακοίνωσε, χθες, ότι «αρνείται να παίξει προεκλογικά παιχνίδια» και δεν θα συμμετέχει σε καμιά μορφή διαλόγου «εάν πρώτα δεν καταργηθούν οι επαίσχυντοι νόμοι που διαλύουν τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις».

Ωστόσο, ακόμη και τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΣΕΕ, που φέρονται έτοιμα να συζητήσουν τις αλλαγές, δήλωναν χθες ότι τη «φιλεργατική» στροφή του προέδρου του ΣΕΒ «επισκιάζει» η απόφαση για την πλήρη εφαρμογή του νόμου για τις περικοπές των μισθών στις κλαδικές συμβάσεις που εφαρμόζει (και αυτή την περίοδο καταγγέλλει) η συντριπτική πλειονότητα των εργοδοτικών οργανώσεων. «Την επανεξέταση των κλαδικών συμβάσεων (και όχι των κατώτατων μισθών της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας) και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα» διευκρίνισε, χθες, ότι διεκδίκησε ο Σύνδεσμος των τουριστικών επιχειρήσεων, κατηγορώντας τις εργοδοτικές οργανώσεις, που υπογράφουν την ΕΓΣΣΕ, για «το στρεβλό εργασιακό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί εδώ και δεκαετίες».

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο