Ειδήσεις Υπενθυμίσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Μέχρι τις 31 Μαΐου η ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Μέχρι τις 31 Μαΐου η ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Μπαίνοντας στη ρύθμιση παγώνουν οι διαδικασίες κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων.
Μέχρι τις 31 Μαΐου τρέχει η προθεσμία για την υπαγωγή σε ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μπαίνοντας στη ρύθμιση, η οποία αφορά ληξιπρόθεσμα χρέη - βεβαιωμένα έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012 - έως 10.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και έως 75.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα, παγώνουν οι διαδικασίες κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων και οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν σε 24 δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης 100 ευρώ. Σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης οικονομικής αδυναμίας οι δόσεις μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 60.

Οσοι φορολογούμενοι αγνοήσουν τη ρύθμιση επιμένοντας να αφήνουν ανεξόφλητες τις υποχρεώσεις τους, κινδυνεύουν με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης τα οποία αφορούν κατάσχεση κινητών είτε στα χέρια του οφειλέτη είτε κινητών και απαιτήσεων κυριότητας του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου. Προβλέπονται επίσης κατάσχεση ακινήτων αλλά και η λήψη εις βάρος του οφειλέτη του Δημοσίου διοικητικών ασφαλιστικών και δικαστικών μέτρων, όπως η ποινική δίωξη σε εκτέλεση σχετικής δικαστικής απόφασης.
 
Για μισθούς, συντάξεις και ασφαλιστικά βοηθήματα προβλέπεται ότι δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση εφόσον το ποσό είναι μέχρι 1.000 ευρώ τον μήνα. Αν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ. Για τις καταθέσεις, δεν υπάρχει όριο που να απαγορεύει δέσμευση των λογαριασμών.

Πηγή 24η.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαΐου 24, 2012 12:53 μ.μ. | Reply
"Όσοι φορολογούμενοι αγνοήσουν τη ρύθμιση επιμένοντας να αφήνουν ανεξόφλητες τις υποχρεώσεις τους" , αυτό το αυστηρό ύφος το έχει υιοθετήσει αντιγράφοντας από κάποια ΠΟΛ ή είναι "δημοσιογραφική" αδεία.... εάν είναι το δεύτερο ας πληροφορηθεί ο συνάδελφος δημοσιογράφος ότι μεγάλο ποσοστό ανεξόφλητων υποχρεώσεων προέρχεται από φορολογούμενους με ΠΡΟΦΑΝΗ αδυναμία και όχι γινάτι ή ακόμα και σε πολλές περιπτώσεις όπου το Δημόσιο χρωστάει επιστροφή φόρων από Παρακρατηθέντες και κυρίως ΦΠΑΑΑΑΑΑ και απλά δεν ολοκληρώνει για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους τους συμψηφισμούς. Αλλά εν πάση περιπτώσει ακόμα κι αν το άρθρο αφορά κάποιους του κινήματος "δεν πληρώνω", ο ρόλος του σοβαρού δημοσιογράφου είναι να ενημερώνει αμερόληπτα και όχι να το παίζει το καλό παιδί που επικρίνει κιόλας αυτούς που "επιμένουν να αφήνουν ανεξόφλητες τις υποχρεώσεις τους"....η περίοδος ενδείκνυται ν' αρχίσουμε να μαζευόμαστε όλοι, ο καθένας στην όποια σπατάλη του!
image description Your Name | Μαΐου 24, 2012 7:06 μ.μ. | Reply
KANTE KATI SOSTO KAI VALTE OLOUS OSOUS XROSTANE,MIN KANETE DIAKRISEIS!!!!!!!!!!!!
MPAS KAI KATAFEROUN NA RYTHMISOUN..............MPAS KAI MAZAPSETE KANA FRAGKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
image description Your Name | Μαΐου 24, 2012 9:39 μ.μ. | Reply
ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
image description Your Name | Μαΐου 24, 2012 9:18 μ.μ. | Reply
Στο naftemporiki.gr σήμερα έλεγε πως εξετάζουν νέα παράταση της ρύθμισης γιατί απλά δεν εισπράττουν!!!
image description Your Name | Μαΐου 24, 2012 11:05 μ.μ. | Reply
ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΔΗΜ.ΤΑΜΕΙΟΥ Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΟΧΙ ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΒΑΛΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΒΛΕΠΟΥΜΕ
image description Your Name | Μαΐου 25, 2012 9:11 π.μ. | Reply
ωχ!!! πάει το κινητό μου το νοκια....
image description Your Name | Μαΐου 31, 2012 8:57 π.μ. | Reply
Εχουμε καποια ανακοινωση για νεα παραταση για τις ληξιπροθεσμες οφειλες που ληγουν σημερα;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο