Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γκαργκάνας: Αμεση μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό

Επείγουσα και επιτακτική χαρακτηρίζει η Τράπεζα της Ελλάδος την "αποφασιστική αντιμετώπιση των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας", επισημαίνοντας ότι η προβλεπόμενη γήρανση του πληθυσμού και ο εντεινόμενος διεθνής ανταγωνισμός θα έχουν σοβαρές συνέπειες για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας....

 Επείγουσα και επιτακτική χαρακτηρίζει η Τράπεζα της Ελλάδος την "αποφασιστική αντιμετώπιση των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας", επισημαίνοντας ότι η προβλεπόμενη γήρανση του πληθυσμού και ο εντεινόμενος διεθνής ανταγωνισμός θα έχουν σοβαρές συνέπειες για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας.

Στην ετήσια έκθεση του διοικητή της ΤτΕ που παρουσιάζεται στη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας ο κ. Ν. Γκαργκάνας ζητεί την άμεση μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού καθώς και μεταρρυθμίσεις σε ευρύ φάσμα τομέων της οικονομίας για τη βελτίωση της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Στην έκθεση προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 3,5% για το 2006, ενώ για τον εναρμονισμένο δείκτη πληθωρισμού εκτιμά ότι θα υποχωρήσει σε μέσα ετήσια επίπεδα σε 3,3% από 3,5% το περασμένο έτος.

Ο κ. Γκαργκάνας αναφέρει επίσης ότι τα επιτόκια στην ΕΕ είναι χαμηλά, τονίζοντας ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί πολύ στενά την εξέλιξη του πληθωρισμού.

H TτE σημειώνει, επίσης, την πρόοδο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

 Ωστόσο, ζητά επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και κυρίως αλλαγές, άμεσα, στο ασφαλιστικό σύστημα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από τη γήρανση του πληθυσμού στα δημόσια οικονομικά.

 Όπως είπε ο κ. Γκαργκάνας, απαιτείται η αύξηση της ηλικίας εξόδου αλλά και η πάταξη της εισφοροδιαφυγής. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΤτΕ, η πραγματική ηλικία εξόδου στη σύνταξη θα πρέπει να αυξηθεί, από τα 59,5 χρόνια που είναι σήμερα, σε επίπεδα υψηλότερα του ευρωπαϊκού μέσου όρου (60 έτη).

 Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο