Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φραγμός στη φοροδιαφυγή από τη διακίνηση καυσίμων

Aπαρχή μιας κλιμακούμενης προσπάθειας αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής στον χώρο των καυσίμων χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Οικονομικών η απόφαση του υφυπουργού Αντ. Μπέζα να ανακαλέσει την έγκριση πώλησης πετρελαιοειδών προϊόντων από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών...

Aπαρχή μιας κλιμακούμενης προσπάθειας αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής στον χώρο των καυσίμων χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Οικονομικών η απόφαση του υφυπουργού Αντ. Μπέζα να ανακαλέσει την έγκριση πώλησης πετρελαιοειδών προϊόντων από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών.

Oπως ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, η απόφαση –που αφορά τους μεθοριακούς σταθμούς Κήπων, Προμαχώνα, Ευζώνων, Ορμενίου και Κακαβιάς– ελήφθη καθώς διαπιστώθηκε ότι ακολουθούνταν τουλάχιστον τρεις οδοί φοροδιαφυγής:

# Μη καταβολή του αναλογούντος φόρου. Τα οχήματα διέρχονταν και επέστρεφαν αμέσως μετά, κάνοντας κατάχρηση της δυνατότητας να προμηθευθούν αφορολόγητα καύσιμα.

# Τα ίδια οχήματα διέθεταν στη συνέχεια λαθραία τα καύσιμα.

# Μπορούσαν να εκμεταλλευθούν τις διαφορές των τιμών των καυσίμων και των ισοτιμιών των νομισμάτων (π.χ. με την Τουρκία) και να επιστρέψουν με καύσιμα ξένης προέλευσης που θα προμηθεύονταν μετά τη διάβαση των ελληνικών συνόρων.

Eντονη ήταν η αντίδραση της εταιρίας, η οποία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ «απροσδόκητη» χαρακτήρισαν την απόφαση παράγοντες της αγοράς καυσίμων.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο