Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Μορατόριουμ με τους εργοδότες για τους μισθούς μέχρι τις εκλογές

Οι σημαντικές μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, φαίνεται πως έχουν θορυβήσει τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που διαπιστώνουν ότι 78.020 άνθρωποι, έως τις 15 Μαΐου, είδαν τους μισθούς τους, είτε με επιχειρησιακές συμβάσεις είτε κυρίως με ατομικές, να μειώνονται, κατά μέσο όρο 22%, ενώ παράλληλα βλέπουν οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης να αφορούν σχεδόν στους μισούς νέους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. 

Αυτά τα στοιχεία, παράλληλα με την πολιτική, προεκλογική συζήτηση που έχει ξεκινήσει αναφορικά με τις διατάξεις του Μνημονίου που αφορούν στους μισθούς και τις κλαδικές συμβάσεις, οδήγησαν τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη να δηλώσει ότι θα επιδιώξει συνάντηση  με τις εργοδοτικές οργανώσεις, ώστε να πειστούν να εφαρμόσουν ένα άτυπο μορατόριουμ έως το τέλος Ιουνίου. 

Αυτό σημαίνει να μην εφαρμοστεί επί της ουσίας το σκέλος εκείνο της μετενέργειας που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να μειώσουν αυτόματα τις αποδοχές των υπαλλήλων τους, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους, στον βασικό μισθό της κλαδικής σύμβασης, συν μόλις τέσσερα επιδόματα (τέκνων, εκπαίδευσης, προϋπηρεσίας και βαρέων και ανθυγιεινών). 

Μάλιστα, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο κ. Ρουπακιώτης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα εξετάσει το θέμα από την αρχή.Πηγή: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαΐου 21, 2012 4:58 μ.μ. | Reply
Αυτοί νομίζουν ότι θα πέφτουν μειώσεις και εμείς θα τους ψηφίζουμε.
image description Γιωργος -Καρδιτσα | Μαΐου 23, 2012 12:35 π.μ. | Reply
To λαμογια ειναι λιγο..το μπινεδες ακομα λιγοτερο...καλα...καλα θα δουν που θα πιασουν μετα τις εκλογες ο λαος δεν εχει ληθη...και δεν ειναι ηλιθιος...μιλαγα σημερα με υπουργειο οικονομικων και νομιζα οτι μιλαω σε ανθρώπους αλλης χωρας κριμα...ελλαδιτσα πως σε καταντησαν
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο