Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μορατόριουμ με τους εργοδότες για τους μισθούς μέχρι τις εκλογές

21 Μάιου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Οι σημαντικές μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, φαίνεται πως έχουν θορυβήσει τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που διαπιστώνουν ότι 78.020 άνθρωποι, έως τις 15 Μαΐου, είδαν τους μισθούς τους, είτε με επιχειρησιακές συμβάσεις είτε κυρίως με ατομικές, να μειώνονται, κατά μέσο όρο 22%, ενώ παράλληλα βλέπουν οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης να αφορούν σχεδόν στους μισούς νέους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. 

Αυτά τα στοιχεία, παράλληλα με την πολιτική, προεκλογική συζήτηση που έχει ξεκινήσει αναφορικά με τις διατάξεις του Μνημονίου που αφορούν στους μισθούς και τις κλαδικές συμβάσεις, οδήγησαν τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη να δηλώσει ότι θα επιδιώξει συνάντηση  με τις εργοδοτικές οργανώσεις, ώστε να πειστούν να εφαρμόσουν ένα άτυπο μορατόριουμ έως το τέλος Ιουνίου. 

Αυτό σημαίνει να μην εφαρμοστεί επί της ουσίας το σκέλος εκείνο της μετενέργειας που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να μειώσουν αυτόματα τις αποδοχές των υπαλλήλων τους, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους, στον βασικό μισθό της κλαδικής σύμβασης, συν μόλις τέσσερα επιδόματα (τέκνων, εκπαίδευσης, προϋπηρεσίας και βαρέων και ανθυγιεινών). 

Μάλιστα, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο κ. Ρουπακιώτης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα εξετάσει το θέμα από την αρχή.



Πηγή: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης