Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΕ-ΔΟΥ: Οι ευθύνες για τα φορολογικά έσοδα

ΠΟΕ-ΔΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΟΜΗΡΟΥ 18 - 10672 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 2103622707, FAX. 2103638782, www.poedoy.gr, e-mail [email protected] 

ΑΘΗΝΑ 21-5-2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 45

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ. 
ΟΧΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Ακόμη ένα επεισόδιο στο κακόγουστο σήριαλ των «ευθυνών» των φορολογικών υπηρεσιών, παρακολουθούν οι πολίτες, για να δικαιολογηθεί η υστέρηση των εσόδων. 
Για μια φορά ακόμη, η προπαγάνδα συγκεκριμένων Μ.Μ.Ε., και «πρόθυμων» δημοσιογράφων (που αναμασούν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική) προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες σε ΑΛΛΟΥΣ, για να προστατέψουν τους πραγματικά υπεύθυνους. Η ΠΟΕ –ΔΟΥ έγκαιρα (28.12.2011) είχε καταθέσει τις απόψεις της σε Συνέντευξη Τύπου  (το πλήρες κείμενο στο www.poedoy.gr) και είχε κατονομάσει τους υπεύθυνους.  Για όσους όμως επιμένουν να παραπληροφορούν, εμείς ρωτάμε:

ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ;

1. Για την πρωτοφανή ύφεση (για έκτη συνεχή χρονιά) η οποία σίγουρα έχει επιπτώσεις στα έσοδα και στο κλείσιμο επιχειρήσεων που θα συνέβαλλαν στην αύξησή τους; 

2. Για τις διαλυμένες  φορολογικές υπηρεσίες, που  λειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, με προβληματική μηχανοργάνωση, με σημαντικές ελλείψεις υποδομών κλπ; 

3. Για το ότι δεν έχουν αποσταλεί ΑΚΟΜΗ, τα ειδοποιητήρια για το ΕΤΑΚ του 2009, ΦΑΠ του 2010 και του 2011; Για το ότι δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία του ΦΑΠ για το 2012; Για το ότι πληρώνει ο κάθε πολίτης χαράτσι στη ΔΕΗ και όσοι απολαμβάνουν τεράστιες περιουσίες, δεν πληρώνουν τον ΦΑΠ που αντιστοιχεί; Είναι αλήθεια ή όχι ότι οι προηγούμενοι φόροι (αθροιστικά) είναι πάνω από 1.300.000.000€ 

4. Για το ότι ορίστηκε (για πρώτη φορά) σαν καταλυτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων η 15-6-2012; Σχετίζεται με την ημερομηνία των εκλογών στις 6-5-2012; Γιατί δόθηκε παράταση στις δηλώσεις των επιχειρήσεων και των μισθωτών – συνταξιούχων; Για να μην δουν προεκλογικά τα τραγικά εκκαθαριστικά;

5. Για το ότι δεν υπάρχει δίκαιο και σταθερό Φορολογικό Σύστημα που να κατανέμει τους φόρους ανάλογα με την περιουσία του καθενός; Αντί αυτού έχουμε πανσπερμία νόμων που δημιουργούν σύγχυση (είκοσι (20) φορολογικούς νόμους στην προηγούμενη περίοδο της Βουλής, διακόσιες (200) εγκύκλιους το 2010, διακόσιες εξήντα οκτώ (268) το 2011 και ογδόντα έξι (86) το 2012 (μέχρι 6.4.2012))

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
             
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ             

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ChristosC | Μαΐου 21, 2012 3:55 μ.μ. | Reply
Θου Κύριε φυλακείν τω στοματι μου!!!!!
image description Your Name | Μαΐου 21, 2012 4:25 μ.μ. | Reply
θου ου ου κυριε ε ε ε ε ε (ΣΥΜΦΩΝΩ ΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΨΑΛΤΗΣ)
image description Your Name | Μαΐου 21, 2012 5:56 μ.μ. | Reply
το κακό με τους εφοριακούς συναδέλφους πλην εξαιρέσεων (ιδιαιτέρως τα νεότερα παιδιά που δεν μπήκαν και τόσο βισματικά) είναι η κακή συμπεριφορά που πηγάζει από το συναίσθημα της εξασφάλισης και της ανοχής-συμμετοχής στη διαφθορά. Κατάλοιπα του Πασοκικού κράτους (το οποίο υπηρέτησαν ευχαρίστως και οι υπόλοιπες πολιτικές τοποθετήσεις - κακά τα ψέμματα όλη η γενιά της μεταπολίτευσης τα έφαγε με τον Πάγκαλο. Αυτούς εννοούσε όχι εμάς τους νεότερους)...που υπονόμευσε το μέλλον των παιδιών μας. Φιλελεύθερη συναδελφική ψευτοκουλτούρα και συγκάλυψη, όταν ταλαιπωρούταν ο κόσμος (και πολλές φορές ηλικιωμένοι άνθρωποι) έξω απ' τον γκισέ και δεν τόλμαγε ούτε ο Έφορος να μαζέψει τις βισματικές θειάδες που το έπαιζαν και "μορφωμένες". Με το ζόρι και με "υπερωρίες" έμαθαν να ανοίγουν τον υπολογιστή και συμπεριφορά γηπεδική.... αίσχος τόσα χρόνια κύριοι και κυρίες...που ξεπερνάγατε τα εμπόδια της "γραφειοκρατίας" μόνο εκεί που "θέλατε"! ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΊΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΑΙ. Άϊντε να φτιάξτε κανά μπακλαβά κι αφήστε την διοίκηση στους Νέους.....είναι πιο έντιμοι και θα παραμείνουν γιατί καλούνται να ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ και να κοπιάσουν. όξω κοπανατζίδες με κάλυψη την Κλαδική.....κάτω οι μάσκες που προσβάλλεστε κι όλας... αυτοί που νομοθετούν σας δημιούργησαν και σας ανέχονταν επίσης....τώρα αυτοί φταίνε?
image description Your Name | Μαΐου 21, 2012 5:41 μ.μ. | Reply
και οι νεοι μολις παλιωσουν το ιδιο θα γινουν.
image description Your Name | Μαΐου 22, 2012 11:26 π.μ. | Reply
Εάν υπάρχει κανένας τίμιος Σπινέλης επί κεφαλής θα καταφέρει να τους κουρέψει όσους την δουν "παλιοί" όχι αυτοί εκείνον, με πλάτες τους "χοντρούς"....ας φύγουν τα σάπια κεφάλια και ο κάθε επιστήμονας -δημόσιος- θα κάνει δουλειά...κυρίως στην διοίκηση!
image description επισκεπτης | Μαΐου 21, 2012 6:29 μ.μ. | Reply
Δεν ειδαν τα τραγικα εκκαθαριστικα πριν τις 06/05 και ψηφισαν οπως ψηφισαν,
παντως πριν τις 17/06 θα τα δουν σιγουρα, τα ενδεικτικα εκκαθαριστικα τους,
και θα πειστουν και οι υπολοιποι.ιδωμεν
image description SARAKINOS | Μαΐου 21, 2012 8:35 μ.μ. | Reply
Συνάδελφοι, θέλω να επισημάνω ότι τις τελευταίες μέρες έχει αρχίσει μια επικίνδυνη για όλους μας, διαμάχη μεταξύ Λογιστών και Εφοριακών, με μπαράζ ανακοινώσεων και σχολίων. Πρέπει να προσέξουμε γιατί με το να προσπαθεί ο ένας κλάδος να ρίξει τις ευθύνες στον άλλο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, θα οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις με αποτέλεσμα να την πληρώσουμε εμείς, αφού πάνω μας θα ξεσπάσουν οι πελάτες μας, που πιστεύουν ότι εμείς θα τους σώσουμε με το ραβδάκι του Χάρρυ Πόττερ ! Δεν βλέπουμε ότι ο βασικός υπεύθυνος για το σημερινό χάλι του κρατικού μηχανισμού είναι η άσχετη πολιτική ηγεσία, που τον αποδιοργάνωσε τελείως. Δεν λέω ότι έχουν δίκαιο οι εφοριακοί να αποποιούνται τελείως τις ευθύνες τους, αφού θα πρέπει και εκείνοι να συμπράξουν με εμάς για να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές στην κρατική μηχανή. Επιχείρησαν με την απεργία τους να πετύχουν κάποια οφέλη, αλλά μόλις τους έταξε η πολιτική ηγεσία κάποια ψίχουλα, επανήλθαν. Μην ξεχνάμε ότι πολλοί συνάδελφοι πέρασαν από την άλλη μεριά του πάγκου και δυστυχώς, έγιναν τιμητές του επαγγέλματος που τους έδωσε τις γνώσεις και την δυνατότητα να γίνουν Δ.Υ.
image description Your Name | Μαΐου 21, 2012 8:14 μ.μ. | Reply
ΕΛΠΙΖΩ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΘΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ,ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ,ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ,ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ,ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΙ ΟΧΙ ΩΣ ΒΟΛΕΜΑ-ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΒΑΘΜΟ ΓΙΑΥΤΟ ΚΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
image description Your Name | Μαΐου 22, 2012 11:59 π.μ. | Reply
Κυρίως επειδή έχουν εξασφαλισμένο μισθό από τον κόπο πολλών συμπολιτών τους που δεν γνωρίζουν εάν θα "βγει" η βδομάδα ή θα την βγάλουν με πιστωτικές-και μη χειρότερα-. Και μην τολμήσει κανείς να πιπιλίσει την γνωστή καραμέλα των περικοπών που υπέστησαν. ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΙΣΘΟ και συγκριτικά με την απεγνωσμένη πλειοψηφία του υπολοίπου εργατικού δυναμικού, οφείλουν να αναθεωρήσουν την επαγγελματική στάση τους και να "μαζευτούν".....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο