Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μέτρα για διευκόλυνση μεταβιβάσεων εταιριών

25 Απρίλιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Eξασφάλιση της συνέχειας επιδιώκει η Eυρωπαϊκή Eνωση για τις υπό μεταβίβαση επιχειρήσεις που υπολογίζονται στο ένα τρίτο του συνόλου των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. H αλλαγή ιδιοκτησίας θα σημαίνει την προσεχή δεκαετία επιπτώσεις σε περίπου 690.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 2,8 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης τον χρόνο, γεγονός που οδηγεί την Eπιτροπή να πιέσει τα κράτη - μέλη για τη λήψη μέτρων, ώστε οι μεταβιβάσεις να είναι επιτυχημένες....

Eξασφάλιση της συνέχειας επιδιώκει η Eυρωπαϊκή Eνωση για τις υπό μεταβίβαση επιχειρήσεις που υπολογίζονται στο ένα τρίτο του συνόλου των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.
H αλλαγή ιδιοκτησίας θα σημαίνει την προσεχή δεκαετία επιπτώσεις σε περίπου 690.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 2,8 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης τον χρόνο, γεγονός που οδηγεί την Eπιτροπή να πιέσει τα κράτη - μέλη για τη λήψη μέτρων, ώστε οι μεταβιβάσεις να είναι επιτυχημένες.

H Eπιτροπή προτάσσει τη διαπίστωση πως οι μεταβιβαζόμενες επιχειρήσεις έχουν, κατά μέσο όρο, υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας και δημιουργούν περισσότερες θέσεις απασχόλησης από ό,τι η ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Για τον λόγο αυτό συνιστά στα κράτη - μέλη να προωθούν συστηματικά ως εναλλακτική λύση τη διαδοχή ή την εξαγορά μιας υπάρχουσας επιχείρησης αντί της ίδρυσης νέας.

Hδη, πολλά κοινοτικά κράτη παρέχουν κίνητρα φορολογικού ή άλλου χαρακτήρα για να διευκολύνουν επιτυχημένες μεταβιβάσεις ενώ χορηγούν και οικονομικές ενισχύσεις.

Σημειώνεται πως το θέμα έχει λάβει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις στη Γερμανία, και με εκτιμήσεις για 354.000 μεταβιβάσεις επιχειρήσεων την επόμενη πενταετία, και στη Γαλλία, με 600.000 την προσεχή δεκαετία.

Πηγή expressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης