Αυξήθηκαν οι καταθέσεις στις τράπεζες το Μάρτιο | Taxheaven

Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις στις τράπεζες το Μάρτιο

4 Μάιος 2012 -- Σχόλια
Ενισχύθηκαν κατά περίπου 1 δισ. στα 165,3 δισ. ευρώ

 Κατά περίπου 1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι καταθέσεις των επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις τράπεζες τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στο τέλος Μαρτίου το απόθεμα των καταθέσεων αυξήθηκε στα 165,3 δισ. ευρώ έναντι 164,38 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Φεβρουαρίου.
 
Ωστόσο, η συνολική απώλεια των καταθέσεων παραμένει δυσαναπλήρωτη για τις τράπεζες, αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι πριν από δύο χρόνια (Μάρτιος 2010) το απόθεμά τους έφθανε τα 228 δισ. ευρώ.

Με άλλα λόγια, στο διάστημα αυτό οι τράπεζες έχουν «χάσει» περίπου 63 δισ. ευρώ, εξέλιξη που έχει επιδεινώσει σημαντικά το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.
 
Όσον αφορά στην αύξηση του Μαρτίου, τα στοιχεία της ΤτΕ δείχνουν ότι αυτή προήλθε κατά κύριο λόγο από τα νοικοκυριά, καθώς το σύνολο των αποταμιεύσεών τους διαμορφώθηκε στα 139,5 δισ. ευρώ από 138,5 δισ. ευρώ που ήταν τον Απρίλιο.

Αν συμπεριληφθούν και οι αποταμιεύσεις του Δημοσίου (Γενική και Κεντρική Κυβέρνηση, καθώς και ΔΕΚΟ) το συνολικό ύψος των καταθέσεων αυξήθηκε τον Μάρτιο στα 173,9 δισ. ευρώ από τα 173 δισ. ευρώ που ήταν τον Φεβρουάριο.

Πηγή Newsbeast.gr
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκηςPrint word

printer word version

Add to library

click this to add to library

Clippy Clip

clip this

Email

email this to someone