Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ρύθμιση χρεών ΙΚΑ για 100.000 επιχειρήσεις

19 Απρίλιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Mε την παροχή «εγγυήσεων» ότι «δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ούτε και οι ασφαλιστικές εισφορές», ο Σ. Tσιτουρίδης ανακοίνωσε χθες ότι αμέσως μετά το Πάσχα η κυβέρνηση θα καλέσει τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους να συμμετάσχουν στη διαδικασία της «απογραφής» της κατάστασης των ταμείων και στη διάγνωση (μέσα από αναλογιστικές μελέτες) των ορίων «αντοχής» της μελλοντικής βιωσιμότητας των συντάξεων που θα αποτελέσουν τη βάση για τη λήψη των νέων μέτρων.

Mε την παροχή «εγγυήσεων» ότι «δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ούτε και οι ασφαλιστικές εισφορές», ο Σ. Tσιτουρίδης ανακοίνωσε χθες ότι αμέσως μετά το Πάσχα η κυβέρνηση θα καλέσει τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους να συμμετάσχουν στη διαδικασία της «απογραφής» της κατάστασης των ταμείων και στη διάγνωση (μέσα από αναλογιστικές μελέτες) των ορίων «αντοχής» της μελλοντικής βιωσιμότητας των συντάξεων που θα αποτελέσουν τη βάση για τη λήψη των νέων μέτρων.

«Πιστεύω ότι η αποτύπωση αυτή θα οδηγήσει στην επιβεβαίωση της θέσης μας ότι δεν χρειάζεται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης», υπογράμμισε ο Σ. Tσιτουρίδης εκτιμώντας ότι «στο ασφαλιστικό μπορούν να βρεθούν λύσεις κοινωνικά και οικονομικά στέρεες και με πολύ ευρύ ορίζοντα». Ως δείγμα αυτής της πολιτικής ο υπουργός έφερε το παράδειγμα της αναθεώρησης της λίστας των βαρέων και των ανθυγιεινών επαγγελμάτων, απ όπου ξεκινά η μεταρρύθμιση. Oπως ανακοίνωσε ο υπουργός, θα συγκροτηθεί ειδική επιστημονική επιτροπή η οποία θα «επικαιροποιήσει» έως το τέλος του 2006 τα επαγγέλματα που θεωρούνται σήμερα ότι είναι βαρέα και ανθυγιεινά (δικαιολογώντας την πρόωρη, κατά 5 έτη, συνταξιοδότηση 650.000 ασφαλισμένων σήμερα). Tη νέα λίστα θα ακολουθούν όσοι προσλαμβάνονται από την 1/1/2008 και μετά, χωρίς δηλ. να θιγούν συνταξιοδοτικά οι ήδη απασχολούμενοι ακόμη και σε όσα επαγγέλματα «αποχαρακτηριστούν».

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης