Προς κατάργηση ο φόρος στους τόκους των ομολόγων;

Οικονομικές Ειδήσεις

18 Απρίλιος 2006
Σε κατάργηση του φόρου 10% που επιβάλλεται στους τόκους των ομολόγων προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς ο συγκεκριμένος φόρος, ο οποίος καταβάλλεται μόνον από Έλληνες αγοραστές δεν αποφέρει παρά ελάχιστα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό..... Taxheaven.gr

Σε κατάργηση  του φόρου 10% που επιβάλλεται στους τόκους των ομολόγων προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς ο συγκεκριμένος φόρος, ο οποίος καταβάλλεται μόνον από Έλληνες αγοραστές δεν αποφέρει παρά ελάχιστα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό.

 Εξάλλου, οι μεγάλοι εγχώριοι επενδυτές ομολόγων καταφέρνουν με διάφορα τεχνάσματα να αποφεύγουν την πληρωμή του φόρου αυτού, ώστε τα έσοδα από το φόρο των τόκων των ομολόγων να είναι δυσανάλογα με τις δαπάνες για τη βεβαίωση και είσπραξη του φόρου αυτού από της φορολογικές Αρχές.

Το ζήτημα έχει ήδη συζητηθεί από το Υπουργείο και με την ένωση Ελληνικών Τραπεζών, την οποία κατεξοχήν επηρεάζεται από την τροποποίηση αυτή. Ο φόρος αυτός καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1997 και ήταν ύψους 8%. 

Πηγή Καθημερινή