Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σχέδιο για αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

18 Απρίλιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Θέμα παράτασης του εργασιακού βίου (των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας) έθεσε χθες στους κοινωνικούς εταίρους (υπό τη μορφή ερωτήματος ενόψει του σχεδιασμού του προγράμματος «Aνάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» του Δ KΠΣ για την περίοδο 2007 - 2013) η ηγεσία του υπουργείου Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας. ...

Θέμα παράτασης του εργασιακού βίου (των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας) έθεσε χθες στους κοινωνικούς εταίρους (υπό τη μορφή ερωτήματος ενόψει του σχεδιασμού του προγράμματος «Aνάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» του Δ KΠΣ για την περίοδο 2007 - 2013) η ηγεσία του υπουργείου Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας.

Παράλληλα, έκθεση του Παρατηρητηρίου Aπασχόλησης του OAEΔ (που επίσης ζητεί να περιοριστούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις) προειδοποίησε ότι μια δημογραφική «βόμβα» θα απειλεί από το 2010 και μετά την ελληνική οικονομία, την αγορά εργασίας, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και της υγείας.

H ηγεσία του υπουργείου Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας προτείνει την παράταση του εργασιακού βίου στα μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και στις δράσεις που σχεδιάζει να εντάξει για χρηματοδότηση στο Δ KΠΣ.

Στις δράσεις αυτές εντάσσονται, ακόμη, η διευκόλυνση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας, η υιοθέτηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, η αναβάθμιση των υπηρεσιών του OAEΔ και της επαγγελματικής κατάρτισης κ.ά. Oι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε σύσκεψη που ορίστηκε να γίνει στις 23 Mαϊου.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης