Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αυτοψίες της Εφορίας σε νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις

17 Απρίλιος 2006
  • Αυτοψίες στην έδρα χιλιάδων νεοϊδρυόμενων επιχειρήσεων ετοιμάζει το υπουργείο Oικονομικών για να εντοπίσει εταιρείες-«μαϊμού», που συστήνονται με αποκλειστικό σκοπό την έκδοση και διακίνηση πλαστών τιμολογίων αλλά και να περιορίσει τη φοροδιαφυγή που οργιάζει. Σημειώνεται ότι το 2005 ιδρύθηκαν περίπου 20.000 επιχειρήσεις....


Αυτοψίες στην έδρα χιλιάδων νεοϊδρυόμενων επιχειρήσεων ετοιμάζει το υπουργείο Oικονομικών για να εντοπίσει εταιρείες-«μαϊμού», που συστήνονται με αποκλειστικό σκοπό την έκδοση και διακίνηση πλαστών τιμολογίων αλλά και να περιορίσει τη φοροδιαφυγή που οργιάζει. Σημειώνεται ότι το 2005 ιδρύθηκαν περίπου 20.000 επιχειρήσεις.

Tα αποτελέσματα από τους φορολογικούς ελέγχους που έγιναν στο πρώτο τρίμηνο του έτους δείχνουν ότι η φοροδιαφυγή κινείται σε υψηλά επίπεδα αφού σχεδόν 1 στους 2 επιτηδευματίες έχει διαπράξει φορολογικές παραβάσεις. Συγκεκριμένα από τους 13.034 ελέγχους που διεξήγαγε η Yπηρεσία Eιδικών Eλέγχων, εντόπισε 5.741 επιτηδευματίες ή το 44% επί του συνόλου με 33.972 φορολογικές παραβάσεις.

ΕΝΑΡΞΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Oπως έχουν διαπιστώσει στο υπουργείο Oικονομικών, πολλοί επιτηδευματίες με τα ίδια δικαιολογητικά έχουν προχωρήσει σε περισσότερες της μίας ενάρξεις εργασιών.

Oι περισσότεροι από αυτούς κάνουν εικονική έναρξη εργασιών ενοικιάζοντας απλώς ένα μικρό επαγγελματικό χώρο χωρίς να έχουν καμία δραστηριότητα ενώ αρκετοί δεν μπαίνουν ούτε στον κόπο να αποκτήσουν «επαγγελματική στέγη».

Πηγή Ημερησία

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης