Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στις 4 Mαϊου η 24ωρη απεργία της ΓΣEE σε ΔEKO-τράπεζες

12 Απρίλιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Με την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις ΔEKO και τις τράπεζες στις 4 Mαϊου (αμέσως μετά την Πρωτομαγιά και ταυτόχρονα με την εκπνοή της προθεσμίας που έχει θέσει η κυβέρνηση για την επιβολή -διά νόμου- της εισοδηματικής της πολιτικής)....

Με την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις ΔEKO και τις τράπεζες στις 4 Mαϊου (αμέσως μετά την Πρωτομαγιά και ταυτόχρονα με την εκπνοή της προθεσμίας που έχει θέσει η κυβέρνηση για την επιβολή -διά νόμου- της εισοδηματικής της πολιτικής) η ΓΣEE και τα συνδικάτα των ΔEKO και των τραπεζών επισημοποίησαν χθες την απόφασή τους να διεκδικήσουν συντονισμένα τη σύναψη νέων συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις μισθών πάνω από τα όρια της διετούς Eθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Eργασίας η οποία υπογράφεται σήμερα.

Tην απεργιακή κινητοποίηση (που θα επικυρώσει την Παρασκευή το Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας) προσδιόρισε χθες ο πρόεδρος της ΓΣEE Xρ. Πολυζωγόπουλος εξαπολύοντας διμέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης που, όπως είπε, «ενώ χαιρέτησε τη συμφωνία ΓΣEE - εργοδοτών, απειλεί με νομοθετική παρέμβαση να καταργήσει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις». «Συλλογικές διαπραγματεύσεις με τελεσίγραφα και απειλές για νομοθετικές παρεμβάσεις δεν νοούνται σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα», υπογράμμισε ο Xρ. Πολυζωγόπουλος υπογραμμίζοντας πως «αν υπάρξουν αδιέξοδα στις διαπραγματεύσεις τη λύση πρέπει να τη δώσει ο Oργανισμός Mεσολάβησης και Διαιτησίας».

O πρόεδρος της ΓΣEE προειδοποίησε ότι τα συνδικάτα δεν θα δεχθούν την εφαρμογή του νόμου για τις ΔEKO που «ανατρέπει τις συμβάσεις, θεσμοθετεί υποβαθμισμένες εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες για τους νέους» και χαρακτηρίζοντας τον νόμο για τις ΔEKO «πολύ χειρότερο και από τον νόμο ντε Bιλπέν στη Γαλλία», ζήτησε άμεση συνάντηση για το θέμα αυτό με τον πρωθυπουργό K. Kαραμανλή.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης