Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δελτίο Τύπου που αφορά την παραχώρηση από τις τράπεζες block επιταγών

12 Απρίλιου 2006 Σχόλια
  • Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση της για την παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα προς την Ένωση Τραπεζών στο μείζον θέμα που ταλανίζει τον κόσμο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και αφορά την παραχώρηση από τις τράπεζες block επιταγών....

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση της για την παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα προς την Ένωση Τραπεζών στο μείζον θέμα που ταλανίζει τον κόσμο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και αφορά την παραχώρηση από τις τράπεζες block επιταγών.

Η καταχρηστική συμπεριφορά εμπορικών τραπεζών να στερούν από Μικρομεσαίους κυρίως επιχειρηματίες ένα σημαντικό εργαλείο για τις συναλλαγές τους, έχει δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό σε μεγάλη κατηγορία επιχειρήσεων, οι οποίες, είτε δεν διαθέτουν περαιτέρω εγγυήσεις, είτε είχαν την ατυχία κάποια περίοδο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας να μείνουν ακάλυπτες κάποιες επιταγές τους.

Θα μπορούσε να κατανοηθεί αυτή η πρακτική των τραπεζών, εάν οι ίδιες εγγυώντο ή έφεραν κάποιας μορφής ευθύνη για τις τυχόν ακάλυπτες επιταγές του πελάτη τους, ή εάν η πολιτική της μη παραχώρησης block επιταγών είχε συμβάλλει στον ουσιαστικό περιορισμό του ύψους των ακάλυπτων επιταγών. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο συμβαίνει.

Επί πλέον οι εμπορικές τράπεζες σύμφωνα με καταγγελίες μελών μας, δεν αρκούνται μόνον στην βάσει του Νόμου χρήση της μνήμης του Τειρεσία, αλλά προσφεύγουν στο πέραν του επιτρεπόμενου χρόνου περιθώριο, διατήρησης της μνήμης και αρνούνται να συναλλαγούν με την συγκεκριμένη κατηγορία πελατών.

Το θέμα είναι μείζονος οικονομικής αξίας και στερείται ηθικής βάσης εκ μέρους των τραπεζών, διότι αφαιρούν από πολλούς αυτοαπασχολούμενους μικρούς επιχειρηματίες την δεύτερη ευκαιρία, για την οποία τόσος λόγος γίνεται στην Ε.Ε. και την χώρα μας.

Η Διοίκηση της ΕΣΕΕ καλεί τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα να συνεχίσει αυτήν την πρωτοβουλία του και αν κρίνεται απαραίτητο να συγκαλέσει σε κοινή σύσκεψη την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και τους φορείς των μικρομεσαίων για την ανεύρεση λύσεων στο πρόβλημα των επιταγών.

Πηγή EΣΕΕΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης