Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η λάθος εντολή, που τρέλανε χιλιάδες φορολογούμενους

Πώς ένα «ίσον» στοίχισε την ηρεμία σε πολίτες, που δεν χρωστούσαν ούτε ένα ευρώ στην εφορία

Η λάθος εντολή, που τρέλανε χιλιάδες φορολογούμενους

29 Φεβρουάριος 2012
  • Πώς ένα «ίσον» στοίχισε την ηρεμία σε πολίτες, που δεν χρωστούσαν ούτε ένα ευρώ στην εφορία
Το πιεστικό της διαδικασίας σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, αφού οι φορολογούμενοι έχουν μόλις δύο μέρες για να αιτηθούν το σχετικό διακανονισμό, οδήγησε και σε – ένα ακόμη – λάθος το σύστημα. Όπως αποκάλυψε το 24h.gr, χιλιάδες φορολογούμενοι δέχθηκαν mail για να υπαχθούν στη ρύθμιση, χωρίς όμως να χρωστούν ούτε μισό ευρώ. Το KΕΠΥΟ τους απέστειλε στη συνέχεια απολογητικό μήνυμα. Τι έγινε, όμως και το TAXISNET τρελάθηκε;
 
Το 24h.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα, Θεοχάρη Θεοχάρη, ο οποίος απέδωσε το σφάλμα στην πίεση που είχαν οι εφοριακοί να καταρτίσουν λίστα με 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενους. Σύμφωνα με τον ίδιο, έπεσε μια λάθος συνθήκη στην εντολή και σε ένα υποσύνολο, αναγράφηκε «μεγαλύτερο ή ίσο του μηδενός» αντί για «μεγαλύτερο του μηδενός».
 
Μόλις έγινε γνωστό στο ΚΕΠΥΟ το συγκεκριμένο και μαζικό λάθος, έγινε σύσκεψη, στην οποία αποφασίστηκε να ακολουθηθεί μια διαδικασία, που θα διασφαλίζει όσο το δυνατόν περισσότερο την αποφυγή τέτοιων σφαλμάτων.
 
Το συμπέρασμα, πάντως, είναι ότι, όταν για προαποφασισμένες ρυθμίσεις, οι εντολές για την εφαρμογή τους δίνονται στο παραπέντε, τέτοια λάθη – και ακόμα πιο κοστοβόρα – θα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά.

Πηγή 24h.gr

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης