ΙΩΑΝΝΗΣ Κ.ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ:Ερμηνεία Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων PROSVASIS AEBE

Επιχειρήσεων Νέα

7 Απρίλιος 2006
Νέο βιβλίο Από την PROSVASIS AEBE Ερμηνεία Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Συγγραφέας: ΙΩΑΝΝΗΣ Κ.ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ Ημ/νία έκδοσης: 06-04-2006 Σελίδες: 750 Τιμή: 70,00 (Συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. 4,5%) Taxheaven.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο...

Το σύστημα φορολογίας εισοδήματος εισήχθη στην Ελλάδα ως σύγχρονο σύστημα φορολόγησης προσόδων με τον Ν. 1640 του 1919. Αυτός αντικαταστάθηκε με τα Ν.Δ. 3323/1956 και Ν.Δ. 3843/1958, με τα οποία καθιερώθηκαν ο προσωπικός προοδευτικός φόρος και ο αναλογικός φόρος εισοδήματος.

Με την πάροδο των ετών, τα δύο πιο πάνω βασικά νομοθετήματα υπέστησαν σωρεία μεταβολών, τροποποιήσεων και συμπληρώσεων. Το 1994, με το Ν. 2238 καθιερώνεται ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε.). Μετά πάροδο πλέον των δέκα ετών από τότε που ψηφίστηκε, αυτός ο νόμος παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις και σοβαρές ασυνέπειες. Απαιτείται κατά συνέπεια νέα κωδικοποίηση, ώστε να ενσωματωθούν όλες οι διάσπαρτες διατάξεις, να απαλειφθούν οι διατάξεις που συμπεριλαμβάνονται στον ισχύοντα κώδικα, ενώ ήδη έχουν καταργηθεί και να επιχειρηθεί αναδιάταξη της ύλης και επαναδιατύπωση των άρθρων, ώστε να απαλειφθούν κακοτεχνίες και δυσνόητες διατάξεις σε αυτόν.

Παρόλο, όμως, που βαδίζει προς την οριστική του αντικατάσταση, ο Ν. 2238/94 εξακολουθεί να γίνεται αντικείμενο κωδικοποίησης δεκάδων βιβλίων ετησίως, συνήθως συνοδευόμενος από εκατοντάδες σελίδες εγκυκλίων που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια του έτους. Τα βιβλία αυτά είναι χρησιμότατα για να λύσετε προβλήματα όπως "πώς φορολογείται ένας Γερμανός συνταξιούχος στην Ελλάδα" ή "μια αφανής ή συμμετοχική εταιρία". Το πρόβλημα είναι ότι για να βρείτε μια απάντηση πρέπει να διατυπώσετε ένα ερώτημα. Ένα ερώτημα που συνήθως δεν είναι καθόλου προφανές.

Εναλλακτικά, οι εκδόσεις " PROSVASIS" σας παρουσιάζουν ένα βιβλίο που θα σας βοηθήσει να βρείτε όχι μόνο την απάντηση, αλλά – πριν απ όλα – να διατυπώσετε την ερώτηση. Το έργο "ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ", του γνωστού οικονομολόγου, δημοσιογράφου και συγγραφέα ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΥ, θα σας γνωρίσει όχι μόνο τις διατάξεις του Κ.Φ.Ε., όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν σήμερα, αλλά και τις πηγές τους, τις αιτίες και τις επιδιώξεις του νομοθέτη που τις έθεσε.

Είναι ένα έργο φτιαγμένο από το λευκό χαρτί, που δεν θα χάσει την αξία του, όσος καιρός και να περάσει, ακόμη κι αν ο Ν. 2238/94 αντικατασταθεί από έναν νέο Κ.Φ.Ε. – ίσως τότε η αξία του να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Το βιβλίο συνιστάται ανεπιφύλακτα, τόσο σε λογιστές – φοροτεχνικούς για την αντιμετώπιση της καθημερινής δουλειάς, όσο και σε οικονομικούς υπευθύνους και αναλυτές εταιριών για την κατανόηση των πιθανών φορολογικών προβλημάτων που πρόκειται να αντιμετωπίσουν. Ακόμη και νομικοί που ειδικεύονται στις εταιρίες, αλλά και θεωρητικοί αναλυτές της φορολογίας πιστεύουμε ότι θα βρουν αυτό το έργο, που θα ολοκληρωθεί σε τρεις τόμους, ανεκτίμητο.


Prosvasis A.E.B.E. - Μ.Γεδεών 2-4 & Μεσογείων 185, 11525 Ν.Ψυχικό, τηλ.: 210-3322700, fax: 210-3322799, e-mail: [email protected]

Prosvasis Βορείου Ελλάδος: Μιχαήλ Καλού 6, 546 29 Θεσσαλονίκη, τηλ:2310-533737, fax:2310-533793, e-mail:[email protected]