Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πόρισμα του συνηγόρου του πολίτη για την μη τήρηση της νομοθεσίας περί λογιστών

6 Απρίλιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών από την ίδρυση του στοχεύει στην ουσιαστική κατοχύρωση του επαγγέλματος Λογιστή – Φοροτεχνικού και όπως έχει επισημάνει και αποδείξει είναι αντίθετος με το σκεπτικό και την στρατηγική που ακολουθεί το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος , το οποίο εννοείται ότι υπάρχει για να προασπίζει και να προστατεύει τα δικαιώματα των Λογιστών – Φοροτεχνικών. Διαβάστε λοιπόν το κείμενο που ακολουθεί (πηγή ΑΠΕ) και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΘΗΝΩΝ

 

 

Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών από την ίδρυση του στοχεύει στην ουσιαστική κατοχύρωση του επαγγέλματος Λογιστή – Φοροτεχνικού και όπως έχει επισημάνει και  αποδείξει είναι αντίθετος με το σκεπτικό και την στρατηγική που ακολουθεί το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος , το οποίο εννοείται ότι υπάρχει για να προασπίζει και να προστατεύει τα δικαιώματα των Λογιστών – Φοροτεχνικών. Διαβάστε λοιπόν το κείμενο που ακολουθεί (πηγή ΑΠΕ) και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

     Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) δεν τηρεί την κείμενη νομοθεσία, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις στην επαγγελματική σταδιοδρομία προσώπων που κατέχουν άδειες άσκησης επαγγέλματος της ειδικότητας «Λογιστής – Φοροτεχνικός» ,αναφέρει σε πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη , έπειτα από τη διερεύνηση αναφορών από έξι πολίτες.

Τα έξι αυτά άτομα , επισημαίνει η αρχή , στερούνται του δικαιώματος αναβάθμισης των επαγγελματικών τους αδειών παρόλο που έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο εκ του νόμου χρόνο παραμονής στην κατώτερη επαγγελματική βαθμίδα.

Τα έξι αυτά άτομα , επισημαίνει η αρχή , στερούνται του δικαιώματος αναβάθμισης των επαγγελματικών τους αδειών παρόλο που έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο εκ του νόμου χρόνο παραμονής στην κατώτερη επαγγελματική βαθμίδα.

Η αιτιολογία που προβάλει το Επιμελητήριο , ότι δηλαδή η διενέργεια των απαιτουμένων εξετάσεων έχει ανασταλεί , ενόψει της επικείμενης τροποποίησης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως νόμιμος λόγος.

«Όπως επανειλημμένως  έχει επισημάνει ο Συνήγορος του Πολίτη προς το ΟΕΕ, στο πλαίσιο της εν λόγω υπόθεσης, τα αιτήματα των ενδιαφερομένων πρέπει να αντιμετωπίζονται βάσει των ισχυουσών νομοθετικών διατάξεων , πόσο μάλλον όταν στην επίμαχη περίπτωση δεν φαίνεται να επίκειται τροποποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, όπως διαπιστώθηκε από την Αρχή , κατόπιν της διενέργειας σχετικής έρευνας».

Τέλος, όπως αναφέρει ο Συνήγορος , το υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί έως σήμερα στις προτάσεις της αρχής για την αντιμετώπιση των προαναφερομένων ζητημάτων.

 Πηγή : ΑΠΕ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης